Chicken Stock For Adam Husni

Assalamualaikum...
Haritu aku dah janji kan, nak buat entri khas untuk sup ayam ni. hehee. Sorry gambar tak berapa menarik, hihiiii. Campuran ayam + kentang + lobak + sup bujut + air. Masak sampai kuah sup menjadi pekat. Hanya ayam yang kitorang guna balik untuk lunch kitorang suami isteri. hahaa. Masa ni Adam belum makan ayam, ikan & telur. Nak kasi dia serasi dengan buah & sayur, baru boleh proceed. 
sheila shahfiekry
takda campuran minyak, ini terhasil daripada ayam
sheila shahfiekry
Lepas sejuk, kuah sup ayam boleh dituang ke dalam bekas kecil. 
sheila shahfiekry
nak lagi bagus, kuah ni biar lebih pekat supaya rasa dia lebih sedap. Masak sampai berejam la tapi aku nak cepat, masak sejam lebih je.
sheila shahfiekry
Sup ayam ni, aku takda letak campuran garam & ajinamoto ya. Rasa sup ni hasil daripada kentang, karot & ayam sahaja. hahahhaa. Hasilnya, adam suka sangat makan. Happy me (",)

15 comments:

  1. wah bestnye..
    seronok la adam mkn..
    =)

    ReplyDelete
  2. hihi..senangkan buat chicken stock.kite pun pastikan sentiasa ada frozen chicken stock ni.senang nak campur dalam menu thaqif seperti bubur/pasta

    ReplyDelete
  3. menarik.thank shiela.
    chaiyok.chaiyok :)
    kita blh buatkan..yg penting kena kuat

    ReplyDelete
  4. Mesti sedap nie.. sbb tue Adam suka..=D

    ReplyDelete
  5. sedapnya!! mesti adam makan berselera kan sheila, haha dah 5 tahun xde anak kecik ni akak kene refresh semua resepi ni sheila hehe

    ReplyDelete
  6. sup bunjut tak pahit ke rebus lame2... boleh try jugak ni...

    ReplyDelete
  7. wahhh...gud job mama!hehehe

    ReplyDelete
  8. Yang penting, anaknya suka.. :)

    ReplyDelete
  9. Bertuah Adam dapat mama yang sangat rajin dan kreatif :))

    ReplyDelete
  10. Apa saja untuk anak mama...yg penting air tangan mama kannn

    ReplyDelete
  11. Macam sedap je kak sheila. Makanan baby pon makanan baby lah. saya dah terliur nie. Sedap nya sup ayam, lagi2 tambah sambal kicap. perghhhh !

    ReplyDelete
  12. Chicken stock macam ni bagus, takde bahan perasa. Lepas ni boleh cuba buat dan simpan. Terima kasih share :)

    ReplyDelete