Cerita Mengandung | norsheilasalleh.blogspot.com

Cerita Mengandung

Assalamualaikum...
Rindunya nak berblogging dan blogwalking. Hampir sebulan tak update blog. Yang korang nampak dua tiga entri tu sebenarnya dah lama aku buat auto publish. hihi.

Pengalaman mengandung 1st trimester, aku cuma check UPT sendiri dan disahkan mengandung 7 minggu di klinik swasta. Selama ni kalau kita check UPT bila tak period, mesti macam excited kan. Time nak buat last UPT ni, aku tak berapa menaruh harapan la. Tawakal dan berserah pada Ilahi.

Masa double line tu naik, aku macam blur gila. Terus menggigil dan menangis dalam toilet. Bawa result kasi suami tengok. Dua-dua syahdu.. Aku masih menangis, gembira.

Masuk ofis, sengih sepanjang hari. Actually dua pegawai aku yang dok sebut pasal kemungkinan aku pregnant. Sebabnya setiap kali lunch, aku akan minta depa belikan roti ke hape-hape la. Cepat lapar masa tu. Aku pun bagitau suami, dia pun syak juga...

Pastu call mak dan ibu mertua. Depa happy. Mak Mertua cakap, berita gembira di raya haji. Alhamdullilah syukur. Tumpah air mata aku T___T
Lepas dah tahu diri dah berbadan dua, terus pandai je makan acid folic dengan b-complex. Padahal selama ni aku culas sangat nak telan ubat. Demimu anak, umi sanggup :)

Scan baby dah dua kali buat. Sebab yang pertama tu terpaksa buat. Ada bleeding sikit, lepas makan ubat kuatkan rahim. Alhamdullilah dah tak bleeding. Yang second tu scan nak check apa hasil lepas makan ubat kuatkan rahim. Allah, comel betul tengok baby berguling.. Baba dia terkekeh-kekeh gelak. Baby ni nakal tau. Macam tahu-tahu je umi baba nak tengok dia. Alahaii melting tengok..

Sampai sini je mampu aku tulis, in shaa Allah, next story pasal my 2nd trimester ya. Maaf takda gambor nak attach sini :p

48 comments

November 20, 2013 at 2:06 PM

congrats dear... semoga tabah and sabar menjalani dunia ibu mengandung :)

November 20, 2013 at 2:07 PM

memang melting bila tengok aksi baby dalam tummy dear... congrats sheila...patutlah lama senyap.... he he he...bila due ni agak2?

November 20, 2013 at 2:09 PM

wahwah .. tahniah .. best kan mengandung ?? hee

November 20, 2013 at 2:33 PM

tahniah..
semoga semuanya selamat nnti :)

November 20, 2013 at 2:58 PM

Wah,tahniah akak sheila :)
New Entri: Harga Cekik Darah !

November 20, 2013 at 2:58 PM

jaga diri yer dear !

November 20, 2013 at 3:22 PM

Tahniah yer... jg elok2... kesihatan diri is no 1 skrg ni wlau apa pun nak buat...

November 20, 2013 at 3:33 PM

wahh...bestnya...tahniah dear..^^

November 20, 2013 at 4:19 PM

take care sheila ;))

November 20, 2013 at 5:38 PM

Minum susu juga sheila. Nanti tulang baby kuat dan kalau bersalin normal senang nak push! Selain tu bagus untuk pembinaan otaknya... nanti bila lahir cerdik dan bijak... InsyaAllah...

November 20, 2013 at 6:50 PM

seronoknye dpt rs pengalaman cm nie.. awak dah kahwin berapa lama yer.. sj nak th..

November 20, 2013 at 7:16 PM

Congarats once again dear. Hope all is well with u and the little one :) Pssttt I pun jangkit ngan u ni tau.

November 20, 2013 at 7:23 PM

Tahniah Sheila dah nak jadi ibu. Seronoknya....

November 20, 2013 at 7:36 PM

alhamdulillah..tahniah tau sheila
berita gembira tu
moga dipermudahkan segala urusan kehamilan nnti hgg proses kelahiran
take care tau, rehat byk2

November 21, 2013 at 12:43 AM

Alhamdulillah.
Tahniah sis

Take care both ! :)

November 21, 2013 at 1:57 AM

pssttt... yeszaaa JJ bakal jadi kakak hihi Insya Allah. I baru jugak lagi, 14 weeks :)

November 21, 2013 at 6:57 AM

take care ya Shiela .

November 21, 2013 at 8:18 AM

salam.. sheila pun bleeding gak ye.. sm la kite.. tp baby kuat.. moga sheila n baby sihat..

November 21, 2013 at 10:27 AM

Assalamualaikum yanggg! HUHU teruja betul baca kisah dia ni.. bestnya, melting habis.. syukur ke hadrat Allah atas rezekiNya, jaga diri tau.. jaga kesihatan! wedding kita nanti pastikan sihat dua2 insan ni.. HEHE muah :)

November 21, 2013 at 10:38 AM

tahniah...jaga diri bebaik n baby ye

November 21, 2013 at 11:10 AM

oh ye....sila amalkan doa2 ini :

http://dia-honey.blogspot.com/2012/04/doa-untuk-anak-masih-di-dalam-kandungan.html

November 21, 2013 at 12:28 PM

tahniah sheila....alhamdulillah kan rezeki...dah agak masa kt fb tu...jaga diri bebaik ye

November 21, 2013 at 1:06 PM

bestnya sheila.. tahniah.. jaga bby lek lok ya.. :)

November 21, 2013 at 2:48 PM

salam ziarah. tahniah! tahniah! tahniah! pengalaman mengandung paling besttttttttttttttttttt ^_^

November 21, 2013 at 3:49 PM

salam ziarah. tahniah! tahniah! tahniah! saat mengandung adalah saat yang sangat besttttttttttt

November 21, 2013 at 8:25 PM

Sama ker due date??? Wieeeeee heppi heppi hehehe. Tapi kan.. alaaa kita takder whatsup wechat sumer tu la... ada pun skype jer tapi buat masa ni my laptop kaput, so menumpang pakai yg en somi punya tak reti la nak godek banyak2, I tak paham bahasa lappy yg ni huuhu.

November 21, 2013 at 8:40 PM

Tahniah sheila..jga kesihatn ya :)

November 22, 2013 at 9:31 AM

pengalaman manis bagi seorang wanita kan...
nanti scan time 5 bulan ke atas, lagi kuat dia berguling yunk..
rasa nak bawak mesin scan balik rumah je..hehehe..

November 22, 2013 at 10:01 AM

Tahniah....

November 22, 2013 at 10:20 AM

waa dah pregnant.. alhamdulillah.tahniah shiela.. jaga diri okay

November 22, 2013 at 10:32 AM

yey!! ada entry baru.. seronok n happy sangat2 share berita gumbira ni... alhamdulillah
doakan kita pula menyusul ye..
oh ye.. EDD bila?

eceeceh.. awal tanya...

November 22, 2013 at 11:52 AM

tahniah dik...akak pun happy...jaga kesihatan baik baik yer

November 22, 2013 at 1:39 PM

Bestnyaaa. Tahniak Kak Sheila..

November 22, 2013 at 5:44 PM

salam sheila..lme m3h x singgah cni..tau2 je sheila dah pregnant..tahniah ye..take care

November 22, 2013 at 7:42 PM

Nas dulu pun bleeding jugak..kena mkn ubat kuatkan rahim jugak.. jgn kerja kuat2 sgt ye.. take care ^_^

November 22, 2013 at 10:23 PM

assalamualaikum..wahh dear sahabat..tahniah ... gembira sgt2 dengar awak dh pregnant...kite je tunggu turn nak berbadan dua.... alhamdulillah moga awak dan kandungan sihat hendaknye... jaga diri :)

November 24, 2013 at 12:42 AM

no wonder la dah lamaaaa sheila xaktif blogging! tahniah sheila n husband, moga slmt n dipermudahkan smuanya k ;)

November 24, 2013 at 7:11 AM

saya pun turut berbahagia baca entri ni.. tahniah..menunggu giliran saya pula..

November 24, 2013 at 3:53 PM

wah..sheila.. tahniah.. jg diri :)

November 29, 2013 at 11:43 AM

nikmatnya.. bahagia baca entry akak nih..=)

jaga diri ye kak shiela..moga terus kuat..;)

December 1, 2013 at 2:20 PM

Alhamdulillah..... Tahniahhhhh

December 6, 2013 at 3:02 PM

Alhamdulilah dan tahniah Sheila. Patut la lama senyap.

December 11, 2013 at 12:37 PM

subhanAllah.. alhamdulillah.. tahniah sheila.. lame tak singgah sini rupenye sheila bakal jadi ibu.. teringat mase fifi pregnant dulu.. syahdu jugak.. tunggu lame kan.. sheila jage diri.. gali banyak ilmu tentang keibubapaan.. jangn lupe gali ilmu untuk proses kelahiran jugak.. jage diri!~

December 26, 2013 at 8:16 AM

Alhamdulillah..hepi dengar..huhu..dah lama xjalan2 blog sheila ni..blog sendiri pun tak hupdate..

December 31, 2013 at 12:02 PM

take care sheilaaa ;))

January 3, 2014 at 6:51 PM

alhamdulillah, puashati akak dpt baca entri ni, tahniah buat sheila n suami, jaga diri ye, yg pasti banyakkan rehat dan makan vitamin yg doc bg tu ye, alahai touching tauuu!!! ;)

January 5, 2014 at 8:17 PM

malam-malam mesti menendang-nendang kan..hehe

January 6, 2014 at 3:30 PM

best nya ... nak jelez boleh?? hehehh take care dear ^^

Post a Comment