Yeay Along Dah Kawin ! | norsheilasalleh.blogspot.com

Yeay Along Dah Kawin !

Assalamualaikum...
Alhamdullilah, syukur Ya Allah. Dipermudahkan segala urusan majlis pernikahan along pada 11 & 12 Oktober yang lalu. [dah sebulan pun depa kawin].. Fuhhh berdebar hati ni, nak tengok along kawin. hahahhaa. Almaklum ya, along kuat bekerja. Macam tak percaya, dah sampai jodoh dia dengan buah hatinya, Kak Long Fieza. 
sheila shahfiekry
Daripada rumah menuju ke Masjid Al-Qurtubi yang terletak di Segambut, along punya muka memang debor habis. Kena pula pengantin lelaki naik kereta dengan aku dan suami. Suami try calm down along. Entah, sebab aku perempuan kan. Aku tak rasa debaran yang biasanya lelaki rasa bila nak akad nikah. hihiii so suami sangat memahami along, katanya ~~~

Sampai masjid, dekat 1 jam juga tunggu kat dalam tu sebelum akad nikah. Kesian along, nervous gila dia.. Diam tak berkutik kat sejadah tunggu kadi mai. kihkihhh. Akhirnya, sah menjadi suami isteri dengan sekali lafaz. Alhamdullilah syukur. Hilang terus rasa debaran kat hati aku. Yeayyy yeayyy dapat kak longgggg (>____<)
sheila shahfiekry
Along & Kak Long (",)
Dan yang paling bestnya, papa pun turut hadir sekali walaupun along cuma anak tiri dia. Alhamdullilah. Suka tengok keluarga berkumpul ramai-ramai ni. Rasanya last dulu masa aku nikah, 2 years ago kot. 3 anak perempuan mak dah nikah, masing-masing dah ada anak. Cucu mak sekarang dah 5 orang, kembar perempuan dan 3 lelaki. Tak sabar tunggu anak-anak along pula. Semoga dimurahkan rezeki zuriat yang banyak ye longggg, hihiii. Tinggal abang bob, amoy dengan adik punya kenduri je ;p
 sheila shahfiekry
bersama Kak Ija dan anaknya Irfan, thanks sudi mai kenduri (",)

Maaf, takda gambar sekeluarga. Tunggulah daripada Official Photographer ya. hihiii. Ohh ye, mak sempat jahitkan dress seragam untuk aku, adik  dan mak sendiri... Tema emerald green + shawl warna kelabu. Kak Reen je ikut tema, kitorang punya lari sikit. kihkihhh. Apapepun, love you mak! Cantik dan selesa sangat dress yang mak buat, flowy dan paling penting ada nursing zip. Horeyyy. Senang hati nak menyusukan Adam. 
sheila shahfiekry
Lepas habis kenduri, kitorang adik beradik termasuk ipar duai pergi ke Taman Layan-Layang untuk photoshoot. Nahh belanja sekeping gambar ye. Diorang tak habis shooting, aku dan suami dah balik sebab mendung sangat. Takut tetiba hujan, kesian kat Adam. hihiiii
sheila shahfiekry
kak long dengan adik dan sepupunya
sheila shahfiekry
along dan geng macho

Tak pernah nampak along sehensem ini, kaklong semanis ini... huhuuuu
p/s : welcome to our family kak long, lepas ni boleh selalu request masakan sedap-sedap, yeayyy ;p

23 comments

November 17, 2014 at 12:08 PM

tahniah

November 17, 2014 at 12:21 PM

Alhamdulillah.. Semoga kekal hingga ke syurga..

November 17, 2014 at 12:41 PM

selamat pengantin baru.. comel je pengantin perempuan..

November 17, 2014 at 12:45 PM

tahniah..next turn sapa plak yer...hihi

November 17, 2014 at 1:24 PM

congrats shiela... ingatkan awak yg kawin tadi hehehhehehe... baby sihat tak

November 17, 2014 at 1:52 PM

Alhamdulillah... Selamat pengntin baru..

November 17, 2014 at 2:02 PM

tahniah :)

iamFyna^^

November 17, 2014 at 2:43 PM

Alhamdulillah. Selamat pengantin baru buat mereka.

November 17, 2014 at 2:49 PM

Tahniah Along ! Hehehe.

p.s : amboi request dia. :D

November 17, 2014 at 3:50 PM

tahniah sheila dpt kak ipar..

November 17, 2014 at 5:27 PM

selamat pengantin baru

November 17, 2014 at 6:28 PM

Tahniah buat kedua mempelai.. :)

November 17, 2014 at 6:43 PM

Semoga bahagia hingga ke anak cucu...

November 17, 2014 at 9:46 PM

tahniah buat pasangan..moga bahagia hingga jannah :D

November 17, 2014 at 11:03 PM

Tahniah ya untuk pengantin ~

November 18, 2014 at 9:07 AM

Salam kak sheila! Maaf lama tak lawat blog. dan tak keep updated! Tertinggal dunia blogging untuk beberapa bulan.

Wah, Wedding in the family. Mesti, waktu ni la sibuk sangat, busy sangat. but above all, best sangat! Seronok kan. dapat gather semua orang :)

November 18, 2014 at 10:59 AM

tahniah along

November 18, 2014 at 6:01 PM

longgggg,tahniah :D

November 19, 2014 at 1:43 PM

macam kenal la salah sorang gang macho tu

November 19, 2014 at 9:58 PM

selamat pengantin baruuuuu.. suka lewteww shiela leh requesttt makann makannn hihihih

November 19, 2014 at 11:23 PM

tahniah buat along dan kak long.
sronok la shiela ada abang.merasa juga dpt kakak ipar kan..ciksu ni sulung.. :)

November 22, 2014 at 10:19 PM

Tahniah pada abg long dan isteri.. semoga kekal ceria dan bahagia hingga ke syurga.. :D

November 22, 2014 at 11:12 PM

cantiknya kaler baju pengantin ni...warna biru ape ni ye?

Post a Comment