Sedapnya Jamu Kencur Sue Saleh | norsheilasalleh.blogspot.com

Sedapnya Jamu Kencur Sue Saleh

Assalamualaikum...

To be honest, sejak bersalinkan adam aku takde makan jamu. Masa tu pemikiran aku macam takleh telan jamu yang besar gedabak so aku prefer makan vitamin ataupun minuman berkolagen.

Inilah kesilapanku. Kahkahkahhh. Sebab tu badan especially tapak kaki dah start sakit rasa kurang bertenaga nak handle anak-anak. Muka pun kusam semacam. Padahal baru anak dua, umur pun baru 25 tahun ke atas. Hehehehe.

Lepas habis pantang anak kedua, yakni selepas Umar bebas daripada prolonged jaundice baru aku decided nak ambil jamu. Terjumpa jamu yang hanya perlu minum je. Mudah gila. Confirm takde tersekat kat tekak. hahaha.

Memperkenalkan Jamu Kencur Sue Saleh. Produk ni 100% guna bahan semulajadi. Anak dara, ibu menyusu, lelaki pun boleh consume. Dilarang untuk ibu mengandung, kanak-kanak dan orang yang ada sakit jantung, darah tinggi and so on. Yang mana ada sakit teruk macam aku state ni, minta advise doc dulu ye.

Ramuan terkandung :-
Kunyit, asam jawa, daun sireh, manjakani, kencur, halia.
Kebaikan Jamu Kencur ni :-
1) membersihkan miss V
2) melancarkan perjalanan darah
3) menyuburkan peranakan wanita
4) menaikkan seri wajah
5) membersihkan kulit muka
6) merapatkan keintiman
7) mengurangkan bau tidak enak
8) memberikan tenaga & kecerdasan kepada ibu

First time minum terasa lah kebas sikit lidah ni. Mungkin deria rasa terkejut minum Jamu Kencur ni. Seller pesan minum suku cawan sebab nak tengok badan kita serasi atau tidak. Jamu kan sifatnya panas, lagi satu sebab masih fully breastfeed Umar ;))

Malam sebelum tidur aku excited minum, zauj dok usha je sampai naik tersedak daku. Kihkihh malu den. Malam tu tido elok je Umar. Malam kedua consume Umar dah mula tunjukkan tanda-tanda berkesan jamu ni. Asyik terkentut-kentut je. Ehh umi nak tidur pun tergelak la dengar bunyi berirama ni ;)

Aku pun start bersendawa banyak, plus susu badan maintain. Kan salah satu kebaikan melancarkan peredaran darah. So penghasilan susu badan juga lancar alhamdullilah.

Murah je, RM15 sebotol (250ml) untuk 3 kali minum. Macam aku 1st time, minum suku. Dapatlah cover 5 hari. Bila dah serasi up jadi setengah gelas. Memang super pekat, tapi rasanya tak perlulah tambah air. Nak berkesan cepat, kenalah rasa pati dia. Rasa ia masam manis pahit yang manja. Cara alami memang terbaikkk ;))
Saja nak tunjuk warna jamu (",)

Cara hidangan :-
1) 1/2 gelas pada waktu pagi sebelum sarapan
2) 1/2 gelas pada waktu malam sebelum tidur (minggu 1, untuk 5 hari pertama, minum setiap hari- bagi yang pertama kali minum jamu)
3) minggu kedua dan seterusnya, minum selang 2/3 hari.

Tahan sebulan dalam peti sejuk. Wajib letak dalam peti sejuk sebelum @ selepas dah buka botol untuk elak jamu rosak @ basi.

Aku dah rasa kebaikan 1, 2, 6, 7 & 8. Hahaha terasa kesan seawal hari ke 7. Ni testimoni aku yang jujur ye. Zauj ada rasa sikit, cannot go kata dia. Kahkahhh kalau korang nak juga rasa jamu ni, terjah lah cepat. Info siap sedia kat bawah ni.

instagram : jamukencursuesaleh_official
Facebook : jamu kencur sue saleh
Whatsapp : +6014 3677374

8 comments

July 26, 2016 at 4:24 PM

Wahhhh cannot go yg tak tahannn tu..hahahaa...
Mcm besttt je...nak try jugakk

July 26, 2016 at 8:13 PM

nad pun lupa makan jamu ni ha..adeh

July 28, 2016 at 3:33 PM

NAk try jugak lah . Bersalin kali nie macam nak pantang beria jer .

July 28, 2016 at 10:22 PM

Cambest je jamu kencur nie..

July 29, 2016 at 7:56 AM

hai sheila..

btl kn, klau x ambik jamu rsa x bertenaga bdan. msa zara dlu jamu skip2.. sakit kt lutut smpai 6 bln umur zara,,

August 6, 2016 at 9:31 AM

Okay, boleh masuk wishlistmasa berpantang pulak nih.. Mihmih! ^^,

August 12, 2016 at 1:13 PM

menarik ni..takde jual kat kedai ke? hehe

August 13, 2016 at 10:41 PM

nak try jugak. untuk rahim boleh eh? ok2 tq sheilaaaa

Post a Comment