Mengandung & Surirumah Kembali | norsheilasalleh.blogspot.com

Mengandung & Surirumah Kembali

Assalamualaikum...
Hari terakhir bekerja, rasa sedih juga walaupun suka sebenarnya dapat berhenti kerja. Sejak dua menjak ni, badan dah tak bermaya, asyik lah MC. Performance kerja dah tak cun macam dulu. Plus otak dah takleh nak hadap stress dengan busy-nya kerja as sales & logistics.

Esok 1 May 2015, officially jadi surirumah sepenuh masa kembali. ehhhhh tarikh ni jugalah aku start cuti masa tunggu bersalinkan Muhammad Adam Husni tahun lepas. ahahhahah. Tarikh yang berulang kembali. Oh ya, untuk tidak mengelirukan kawan-kawan semua tentang post Mengandung Lagi? , keluarga kecil ku insyallah akan bertambah tahun ni.

Alhamdullilah syukur. Walaupun kami takda merancang apa-apa, takdir yang Allah tetapkan cukup manis buat kami sekeluarga. Inilah suprised yang paling kitorang suka. hehehhee. Tak sangka ya, 2 bulan pertama tu takda rasa apa-apa. Tak terfikir aku mengandung, sebab period memang problem. Datang sesuka hati, 2 bulan sekali. Tak menaruh harapan la, masa suami minta aku test upt tu. Naik double line laju gila, menangis aku kat situ. Kena pula suami tengah dukung Muhammad Adam Husni depan bilik air, sama-sama speechless. No wonder adam agak manjaaaaaa. Nak jadi abang long rupanya.
Kesian pula rasa kat Adam, tapi happy dapat rezeki anak lagi. 13 April, amik kesempatan check upt & scan dekat Klinik Normah. My fav klinik, ofcourse sebab doktor perempuan dan berbangsa Melayu. Very understanding me... Since mengandung adam dah selalu check in sini. So kita teruskan legasi miahahhaha. First time scan, tengok degupan jantung adik baby. I was like terharu Ya Rabbi. 
Indahnya rasa ni.. Sama feeling macam first time pregnant dulu...
Mohon jasa baik kalian semua doakan perjalanan kali kedua membawa zuriat dalam perut.. Semoga semuanya selamat, tak sabar aku nak tengok anak-anak membesar depan mata ni... Cepatlah adik baby membesar, umi baba tak sabar nak pergi scan jantina awak. Geng umi ke geng baba & abang long... (",)
p/s : congrats too mom to be again Mawar & Nazirah , Miza, Nad & Nadia welcoming all of you to the club. miahahhaha. Happy sebab ada geng, boleh? (>_____<)

64 comments

April 30, 2015 at 11:50 AM

Jyeah ! Adam nak jadi abang long adam la. Hehehe. Tahniah Sheila. Sama samalah kita luaskan legasi dan keluarga. Moga dipermudahkan urusan kita ye. ^_^

April 30, 2015 at 11:54 AM

congrats dear.. semoga dipermudahkan segalanya, amin~~

pasni bole geng dgn akk #makanakdua, hahaha~~

April 30, 2015 at 12:03 PM

Tahniah ya kak Sheila :)

April 30, 2015 at 12:07 PM

bestnya ada adik baby...take care ya...doakan kite jugak. eh?hahahha...

April 30, 2015 at 12:27 PM

tahniah..akak doakan semuanya dipermudahkan hingga saat bersalin nanti..

April 30, 2015 at 12:37 PM

As salam,

azney singgah jenjalan sini :)


Insha Allah azney on the way hehehehe


xoxo,
azneyshamsuddin

April 30, 2015 at 1:21 PM

congrate.
mintak yg baik2 selalu

April 30, 2015 at 1:24 PM

alhamdulillah.. rezeki sheila.. rezeki adam gak nk jd abg awal.. hehehe

April 30, 2015 at 1:29 PM

wah..seronok nyer selamat bersalin yer..

April 30, 2015 at 1:40 PM

wah.. sayu hati bace entry ni.. rase macam nak bergenang air mate.. tahniah.. rezeki dari Allah.. lame menunggu.. akhirnya.. Allah hadiahkan 'combo'.. moga perjalan kali ini lebih mudah.. lebih indah.. inshaAllah..

April 30, 2015 at 1:45 PM

tu pic kembo, agak2 kembo ke? hehehe

April 30, 2015 at 1:50 PM

Salam...
Hehe..tu lah tak sangka ada geng lagi tahun nie..

Hasrat hati nak bekerja tahun ini tak dapat lagi..kena terus jadi suri rumah lagi r nampaknya...

April 30, 2015 at 2:04 PM

tahniah dear.. Alhamdulilah bertambah rezeki ;)

April 30, 2015 at 2:17 PM

Tahniah Sheila

April 30, 2015 at 2:31 PM

alhamdulillah rezeki lagi, tahniah sheila and suami, tak lupa Adam nak jadi abg dah, takpe akak dulu najwa umur 7 bulan, akak pregnant lagi, kekecik mmg penat sikit nak jaga bila memasing dah besar kita pun seronok je tgk diorg bkawan

April 30, 2015 at 2:34 PM

Tahniah.... dah boleh geng ngan mak2 beranak 2... huhu

April 30, 2015 at 2:37 PM

Tahniah...

April 30, 2015 at 2:38 PM

Rezeki... tahniah sheila dan Husband :)

April 30, 2015 at 3:13 PM

Alhamdulilah
Tahniah Sheila
T.Care sheila

April 30, 2015 at 4:09 PM

Alhamdulillah....tahniah...seronoknya...klau x leh geng skali :p

April 30, 2015 at 7:48 PM

welcome to the club Sheila, Tahniah Adam nak dapat adik ye, jaga diri baik2 sheila kay.. :)

April 30, 2015 at 9:09 PM

Alhamsulillah. Tahniah sis :)

April 30, 2015 at 9:19 PM

Alhamdulillah..murahnya rezeki..tahniah ye..jaga diri baik2..selamat datang ke dunia surirumah sepenuh masa..hehehe

May 1, 2015 at 5:22 PM

Asslamualaikum Sheila..Alhamdulillah tahniah dik

May 2, 2015 at 9:20 PM

tahniah!
moga perjalan idup lepas ni lebih ceria dan penuh erti... kita ni sbg ibu memang di rumah ajer la tempatnya kan... aida ni da ikat kontrak dgn gomen sampai 60 thn ha haha... takde makna nyer nak jadi surirumah :) hi hi...

May 3, 2015 at 7:15 PM

Tahniah dear... Take extra care.. Smga ibu dan baby selamat semuanya..

May 3, 2015 at 10:33 PM

tahniah kak ^^

May 4, 2015 at 6:07 PM

Awal shiela stop. Saya kali ni alhamdulillah. Xdak alahan teruk. Lg pula kja dlm opis ja. Tp abg suruh stop juga kira dlm bulan 10 nnt maybe. Dah masuk 2 ni mmg x blh bg mak jaga sbb ainul kecil lg. Mmg x tertanggung mak jaga sorg2. Hihi. Apa pun i love to be a housewife!!

May 5, 2015 at 4:00 AM

Tahniah

May 5, 2015 at 8:06 AM

salam...tahniah...kite pun teringin nak menambah lagi..hikhik...blum rezeki...kembar ke??? sesuatu sangat gambar tu...kalau kembar iols tambah jeles la

May 5, 2015 at 8:53 AM

alhamdulillah, tahniah sheila.. Moga diberi kesihatan yg baik sepanjg mengandung ni :)

May 6, 2015 at 10:00 AM

alhamdulillah rezeki lg..
tahniah sheila..
take care ok..

May 6, 2015 at 8:48 PM

salam kak sheila...wah ada dah jadi abg long..mungkin ada hikmah tersirat disebalik akak brenti kerja.. hati2 ya kak awal2 mngadung ni :)

May 7, 2015 at 12:53 PM

tahniah akak . seronoknya jadi ibu :)

May 7, 2015 at 1:47 PM

mengandung? wah tanhiah sila..murah rezeki. jaga diri dan baby ye :)saya tak boleh lagi kena gap dulu kurang-kurang pun dua tahun

May 7, 2015 at 1:47 PM

mengandung? wah tanhiah sila..murah rezeki. jaga diri dan baby ye :)saya tak boleh lagi kena gap dulu kurang-kurang pun dua tahun

May 7, 2015 at 4:41 PM

bestnya jadik surirumah...nak jugak..nak jugak..

jaga adik baby baik2 okey...

May 8, 2015 at 11:05 AM

tahniah.. memang double happiness ni.. jaga diri baik2 ya..

May 8, 2015 at 5:58 PM

assalamualaikum.. fifi singgah lagi..

May 11, 2015 at 11:56 AM

tahniah...

May 11, 2015 at 3:25 PM

alhamdulillah...
tahniah dear...
akak doakan moga Allah mudahkan segalanya...

May 12, 2015 at 5:18 AM

Tahniah. Bertambah rezeki lagi iA :)

May 12, 2015 at 2:49 PM

congrats sheila, murah rezeki awak nanti

May 13, 2015 at 10:11 AM

Za baca ni kan, terasa mcm dub dab dub dap. Boleh rasa situasi terharunya kte tgk upt tu, lps tu tgk muka husband. Allah je yg tahu.

May 13, 2015 at 12:44 PM

assalamualaikum sheila...tahniah2 yer....:)

May 14, 2015 at 3:35 PM

Tahniah Sheila nak dapat anak no 2 =))..

May 14, 2015 at 3:35 PM

Ini kira berhenti kerja terus ke atau cuti sementara jer?

May 16, 2015 at 7:34 PM

Bestnya da bby.hana masih menanti 2line tersebut .dah 6 bulan usia perkahwinan hana

May 18, 2015 at 7:21 PM

Wow Allhamdulillah rezeki..am happy for u :) ada la gang si abang nya nnt :D

All the best dear.

May 25, 2015 at 2:11 PM

woww.tahniah.
sy pun bakal timang anak sulung bulan 12 ni

http://kucenmaster.blogspot.com/

May 25, 2015 at 6:05 PM

Alhamdulillah...rezeki tu...,

May 28, 2015 at 9:41 AM

ASSALAM SHEILA..YA aLLAH..PREGNANT LG YE.. TAHNIAH...

Saya ni, after baby dh 10 bulan dah besar sket ni barulah ade masa sket2 nk bukak blog.. heheee... ni pon time rehat kt tempat keje...

happy to know yg awk mngandung lagi..tahniah dearr

May 31, 2015 at 11:50 PM

kak suka baca blog anda.. sangat menarik.. jemput datang ke blog kak ye..

June 2, 2015 at 9:28 AM

ya allah..jalan cerita kita tang pregnant tu lebih kurang sama la..hihi tapi bezanya sy belum p scan lg..insyaallah khamis nie nk p scan sbb ari khamis je ada doc pompuan kt klinik tu hihi

June 4, 2015 at 10:30 AM

tahniah sheila.. amboi cptnya dia.. hehe...

June 4, 2015 at 4:49 PM

Tahniah sis..

June 5, 2015 at 12:13 PM

tahniah dear.. jaga diri baik2..

June 11, 2015 at 3:35 AM

Alhamdulillah..pantas adam bakal jadi abanh..heheh..

June 12, 2015 at 8:43 AM

tahniah dear.. i am hepi for uuuu :)

June 13, 2015 at 12:37 PM

alhamdulillah.tahniah shiela.
jaga diri tau.. adam dah nak jadi along la :)
bila due ni. thn ni atau next year ?

June 17, 2015 at 8:25 PM

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

June 18, 2015 at 2:49 PM

alhamdulillah tahniah.. :)

June 22, 2015 at 2:32 AM

Alhamdulillah.. Tahniah dear... Doakan turn yuyu pulak ye.. Jom join segmen simple uu..

June 27, 2015 at 6:49 AM


Hai. Ainaa blogwalking kat sini.
Exchange Feed Group ada menganjurkan GIVEAWAY MEGA RAYA Dengan hadiah bernilai RM 3100.00 Jemput join tau. Boleh buat duit raya. Terima Kasih.

Post a Comment