Planner 2017 by Plannerhut | norsheilasalleh.blogspot.com

Planner 2017 by Plannerhut

Assalamualaikum...

Lagi 2 bulan nak masuk tahun 2017. Aku dah siap beli planner 2017, hahaha aku suka sangat design yang kak kina, plannerhut & chintacreative buat planner versi muslimah ;))

Tahun 2015 pernah beli soft copy planner muslimah daripada blogger Kak Kina. Boleh check link My Printable Planner .Gigih gila print out, susun, binding sendiri. 2016 tak sempat beli, tak sempat buat sendiri sebab sarat mengandung anak kedua. Kali ni kak kina keluarkan planner 2017, tiga bulan awal supaya mudah nak restock lagi kalau ada orang nak order. Dengarnya kak kina nak buat 2000 unit untuk planner 2017 sebab tahun 2016 dah berjaya sold 1000 unit. Wooow kagum kan.

Kenapa aku cakap planner muslimah? Ko beli planner kat kedai buku takkan dapat yang macam ni sebab planner ni ada :-

My 2017 goals & wishes - ko boleh tulis segala hajat dan impian yang ko nak capai selama ini.
Ibadah checklist - tulis solat wajib, solat hajat, solat dhuha, zikir-zikir harian, doa-doa terpilih. Pastu tick bila dah laksanakan per day.

Read Al-Quran by Surah - reminder terbaik untuk kita terus istiqomah nak khatam Al-Quran.
Fitness checklist - siapa nak buat diet, nak kurus, nak bmi cun. Harap dapat istiqomah juga buat ni hehehe
Bills to pay - tulis bil yang wajib bayar before due date etc duit rumah, duit kereta, astro, internet, elektrik, air, insurans, dll

52 weeks saving challenge - nak simpan duit cara paling mudah. Mula dari 1st January sampai 31 December. Tabung start per weeks. Minggu pertama, letak rm1. Minggu ke enam letak rm6. Minggu ke dua puluh, letak rm20. Faham tak sistem ni? Hehehe harap istiqomah ye ;))
Public holiday listing - senang la nak beli flight tiket, plan percutian, honeymoon, babymoon. Yeayyyy

2017 calendar - ada notes bawah kalendar ni, boleh tulis yang penting supaya senang ingat
Ramadhan Ibadah checklist - ni paling best, tulis segala ibadah sunat yang kita boleh buat sepanjang 1 bulan Ramadhan etc solat terawih, bersedekah, berbuat kebaikan, masak lauk berbuka, masak lauk bersahur.

Ramadhan Menu Planner - kaum ibu confirm paling pening nak hadap pemikiran nak masak juadah berbuka apa setiap hari. Boleh plan siap kat sini, senang nak shopping bahan mentah setiap minggu ;))
Monthly expenses tracker by monthly - boleh track segala perbelanjaan setiap bulan. Dulu aku pernah buat ni, boleh nampak cash flow banyak pergi mana. Hahahaha so marilah berjimat ya !

Ada 2 space untuk catat apa sahaja :-
18 halaman bergaris
12 halaman kosong


Saiz A5, 190 halaman semuanya berwarna, hard cover depan belakang, hanya rm38 !!! Berpatutan sangat. Sticker dengan penanda buku dapat free yeayyy. Rugi siapa tak beli. Aku join 1st batch dah ;))

Tak sabar rasa nak mula menulis dalam planner 2017 ni. Nak tulis perkembangan anak-anak & momen penting dalam hidup ;))

Kat mana nak order? Whatsapp only 011-20777497 Chinta Creative. Cepat order ye, lambat nanti melepas lah planner muslimah yang cantik molek ni (^___^)

8 comments

October 20, 2016 at 12:45 PM

menarik nya. aah la kan dh nk masuk tahun baru. cpt nya rasa

October 20, 2016 at 12:46 PM

wahhh..cam menarik je..comel pun comel gak :)

October 20, 2016 at 2:12 PM

bagusnyaaa planner mcm ni

October 20, 2016 at 2:17 PM

BEST3...

October 21, 2016 at 10:35 AM

wahhh..menariknyee..

October 24, 2016 at 4:17 PM

Menarik sangat.

October 31, 2016 at 1:49 PM

hah..boleh plan apa2 dari sekarang tu

December 1, 2016 at 10:40 AM

Murah je harga dia sheila. Pstu bnyk item dlm dia ye.
Bgusnya. Kita ni ngah planning nk buat saving je thn dpn. Hihi

Post a Comment