Halal Mooncake | norsheilasalleh.blogspot.com

Halal Mooncake

Assalamualaikum...

Teruja sangat nak share dengan korang semua. Mesti ramai yang teringin nak rasa mooncake kan? Yang ni, confirm halal. Air tangan kak Ain, orang Sungai Buloh. Kedai takde, based at home Lovely Aisy nama dia...
4 hari ku peram mooncake dalam chiller, sebab nak lebih moist sebelum makan..  masa potong tu, terus kecur air liur hahahaa menahan nafsu makan memang betul-betul luar kemampuan ku. Ahahaha ;))

1st time makan dulu masa kerja kat SG, tak ingat perisa apa.. tahun 2012, lama dah. Hahahha sekali nampak kak ain update bisnes homemade mooncake dia kat group fb 47k, terus teruja nak rasa.

Aku beli 2 jenis mooncake, eggyolk & pandan with seed. Pastu cookies sepeket.
Harga not bad la. Mampu beli insya Allah. Sekarang kak ain dah pakai agen dah. Rasanya dah lebih senang nak order mooncake dia. Hihiiii
Nampak gambar tu, yang isi warna hijau tu pandan dengan sesame. Sebelah tu kacang merah dengan eggyolk. Ko nampak aku potong separuh kan? Hakikat untuk bergambar je tu, lepas tu aku potong lagi bagi kecik sikit. Hahahaha tak tergamak nak habiskan terus (^____^')

Makan sikit-sikit, nak rasa nikmat mooncake ni. Dah la halal, sedap pula tu. Lepas ni, bolehlah zauj belanja lagi ekekee ;)

Orang sungai buloh, boleh roger agen kak ain ni :- kak raimi (0182233086). Dia cover paya jaras (kem askar), taman matang jaya, matang pagar, bukit rahman putra, kg melayu sungai buloh, kuang, hospital sungai buloh (dan area berdekatan). 

List flavor mooncake, berat & harga sekali :-
1) eggyolk with red beans 150g rm10
2) red bean with sesame (bijan) 60g rm3
3) red bean with melon seed (kuaci putih) 60g rm3
4) red beans only 60g rm3
5) pandan flavor 60g rm5 &150g rm8
6) pandan with sesame 60g rm6 & 150g rm9
7) pandan with melon seed 60g rm6 & 150g rm9
8) Cookies (macam famous amous) sepeket 25biji rm5

Luar kawasan, postage ikut berat ok ;) tak menyesal beli, puas hati dan anak tekak sekali. Kihkihhh.

17 comments

November 2, 2016 at 3:36 PM

nory suka makan mooncake...
wahhh dah ade yang dijamin halal lagi tak rasa ragu2 nak makan kan...hehehe

November 3, 2016 at 8:48 AM

pernah sekali je try mooncake tp try yg xsdp lps tu mmg xnk dh rs..

November 3, 2016 at 10:30 AM

Boleh try lepasni.. tq forinfo

November 6, 2016 at 4:58 PM

wahh sedap ni.. salam kenal..

November 6, 2016 at 6:53 PM

Ada seketul moon cake dari bulan 9 tak makan-makan... xboleh nk makan sensorang, manis sangat he..23x

November 7, 2016 at 7:47 PM

boleh cuba lah nanti ni.
selalu tu risau yang tak halal..
ini dijamin, INSYALLAH.

November 8, 2016 at 12:44 PM

Dulu mmg ada member cina buatkan.. selalu dia kasi.. halal kata nya.. sedap pulak tu.. skrg dah pindah jauh takde nak rasa kuih bulan nie ;D
Blh la cuba yg ni..

November 9, 2016 at 8:22 AM

yeay !! ada eh kuih bulan yang halal.. nanti nak carik.. teringin nak makan dah bertahun tapi selalu was was..

November 10, 2016 at 9:12 AM

hi sheilaaaaa!long time no see..ehehhe..

N xpernah mkn mooncake ni..
tp suke tgk sbb mcm comey cantik bentuk die..

November 10, 2016 at 10:18 AM

mila xpernah rasa moon cake rasanya mngkn pernah tapi tak tau tu ke moon cake haha...ni kuih orang cina ke? eh mila rasa before ni dah follow shiela kot tapi tgk kt follower xfollow pulak. patutlah entry shiela tak pernah muncul.

November 10, 2016 at 10:55 AM

suka juga makan mooncake, tapi beli jela, jenuh nak buat sendiri. hihi

November 10, 2016 at 2:57 PM

waaa, macam murah jugak ni..boleh la try :)

November 11, 2016 at 3:06 PM

kalau dah ada jual yg pasti halal kena try makan..sesebelum ni tak teringin sebab non halal ..

jap nk tanya sheila.. fb group 47k macam menarik je bunyinya..hehe

November 14, 2016 at 10:06 AM

boleh try la ni

November 16, 2016 at 10:10 AM

suka sgt mooncake.. sedap.

December 1, 2016 at 10:31 AM

Tak pernah mkn pn. Nmpk mcm sdap je. Hrga pun x mhal. Mampu milik gitu.

March 21, 2017 at 3:47 PM

nory suka mooncake....paling suka redbean & egg yolk tu...yummyyy

Post a Comment