[Review] The Baby Store Malaysia | norsheilasalleh.blogspot.com

[Review] The Baby Store Malaysia

Assalamualaikum...
Haiii semua orang, sihat ke? hehheeee. Lama tak blogwalking especially di blog mommy to be. Ada yang dah beranak ke? Tengah pantang? Enjoy your confinement please. Heeee, kita rindu waktu berpantang, dilayan bagai puteri oleh suami. hahahahhaa Iolls suka gila. Tak sabar tunggu yang kedua pula. hahahhaaaa rezeki anak, jangan ditolak :))))
Dalam ketidaksabaran nak tengok Adam membesar, kita share sikit satu website jual keperluan ibu dan anak. Aku pasti sangat, simptom mak-mak excited beli barang anak. Lagi-lagi anak pertama yang dinantikan. Kan? Aku dulu gian survey dan gian membeli. Sampai sekarang, still takleh kawal rasa gian tu. hikhik. Nama website The Baby Store. Pernah dengar kengkawan?
Tengok header dia, cute gila.... Dengan tagline, Big Brands With Great Prices! Memang betul sangat, rugi kalau tak survey kat sini. Jangan tak percaya, orang Melayu punya website tau. Tokey dia baik sangat... Ada banyak jenis barang yang dijual, contohnya baju baby, stroller, car seat, baby skincare, mandian baby, peralatan feeding (breastpump, bottle, cooler bag), toys, home safety, pregnancy pillow dan lain-lain.
Kat bawah ni, aku share sikit gambar barangan yang dijual. Mostly masuk wishlist aku, hahahhaa dasar hemak giannnn, sila maafkan ;p
Eeehh, Snow Bear Single Electric Breast Pump yang aku pakai pun ada dijual. Best gila pam ni, yang tak syoknya dia takda double pump. Kalau tak buat power pumping terbaik kot :))))
Medela Freestyle Breast Pump, include 2 storage bottle + 1 cooler bag + 1 carrying bag. Siapa yang target nak exclusive bf, berbaloi amik ni terus. Penjimatan berganda. Iolls pun tergoda, tapi loving much Snow Bear. Kalau ada rezeki lebih, boleh juga grab ni (pejam mata dan membayangkan, hahahaaa)
 Baju Kurung Peplum 
 Baby Stich Romper
Memang tengah rajin belikan Adam romper camni. Dia nampak selesa sikit and ofcourse, hemak dia takleh tahan nafsu nak beli baju anak.... 
Ohh La La Couture Yellow Gingham
Aku paling geram dengan dress untuk anak perempuan. Anak buah perempuan yang masih baby, Fatimah Khadijah... Tak sabar nak belikan untuk dia.... Harapnya ibu dia izinkan kita kasi hadiah yang comel kat anak diaaaa, weeee :)))
 Kidsme Travel Set
 Tommee Tippee (Adam pun guna ni )
 Fisher Price Ocean Wonders Soothe & Glow Seahorse
 Fisher Price Rainforest Jumperoo
Quinny  Zapp Xtra 2.0
Paling buat aku jatuh cinta, last week Adam tumpang naik kawan punya stroller. Model ni la, perghhh dia punya ringan nak menolak, senang gila nak buka tutup stroller. Arghhh hemak stress dengan Sweet Cherry yang sedikit berat dan makan space bonet kereta.... Babaaaaa, i want this badly. Tapi suami aku cakap, sanggup ke beli barang mahal gini? Tak terkata aku (>____<)
Safety Gate
Benda penting ni, bila Adam dah naik walker. Mesti sibuk nak jalan sampai ke dapur. hahahaaa
Splash Swimming Pool
Dah lama masuk dalam wishlist Adam. hihiiiii Adam suka sangat mandi, tak sabar nak ajar dia berenanggggg

Giraffe Storage Rack
Oiii banyak gila aku upload. Tak rasa nak beli ke? hihiii banyak yang aku dah kenan. Harga dia korang usha dekat website ya. Kalau terjah, sila inform korang reader aku. Mana tahu rezeki korang dapat diskaun ke free gift ke. 

email : sales@babystore.com.my
contact : 0193320722 (Yati)

15 comments

September 22, 2014 at 8:54 AM

great review

September 22, 2014 at 11:10 AM

Salam sheila, wahhh rambang mata taw tgk brg bby ni huhu

September 22, 2014 at 12:48 PM

thanks sharing.akak ingat nak cari baby sling.

September 22, 2014 at 2:24 PM

wahhh boleh shopping ni..hehe

September 22, 2014 at 3:39 PM

wee..bestnye shopping brg baby..
tq sheila..

September 22, 2014 at 4:05 PM

WAH.. SELALU RIVIEW PRODUK.. RAJINNYE...

September 22, 2014 at 5:40 PM

one day preparation ni sume akan sy lalui..tapi x tahu bile..still menunggu :)

September 23, 2014 at 3:58 PM

sheila,kita sama baya kan? happy tau dpt kenal sheila....inshaAllah kita pun dah boleh start blaja benda2 momy to be ni haaa,hik

September 24, 2014 at 10:59 AM

Jom shopping barang baby ...

September 24, 2014 at 3:21 PM

ni yg rs nk tershopping ni

September 24, 2014 at 9:24 PM

comelnya pakaian dab brg baby kt sini.. okay la bisnes org melayu.

September 30, 2014 at 12:40 PM

macam-macam pilihan yang ada disini ye

September 30, 2014 at 12:48 PM

Asuhan comel2 la sheila ni yg x sbr nak ada baby ni

October 15, 2014 at 2:51 PM

mcm mcm ada kn

November 1, 2014 at 12:36 PM

Wow.. Mcm2.. Klau la mama zahra ni kje, ntah2 hri2 shopping brng ank.. T___T

Post a Comment