Tutorial - Download Running Man | norsheilasalleh.blogspot.com

Tutorial - Download Running Man

Assalamualaikum...
Pastinya peminat Running Man suka baca entri ni. ekekkeee, termasuklah suami tercintaku. Kitorang suka tengok sama-sama, start daripada aku mengandungkan anakanda Muhammad Adam Husni. Itupun aku dapat episod 1-150 free daripada ex-officemate, Shahrul. Dia tiba-tiba nak kasi dengan baik hatinya. Aku pun tadah je hard disk kat dia. Ekekeeee ;p

Nak fahamkan setiap langkah, sila refer gambar yang aku upload kat bawah ini ya. In shaa Allah, senang nak faham.
Langkah pertama : 
*masuk website KShowOnline.com
*taip 'Running Man' dalam kotak 'search'
Langkah 2 :
*kena klik dekat 'button anak panah' tu untuk download
Langkah 3 :
*akan keluar satu kotak tulis 'download'
*'right click' (guna mouse korang), dan 'save link as'
Langkah 4 :
*lagi bagus kalau korang save link as direct masuk ke hard disk
(tak perlu susah nak copy paste video RM, lagipun laptop tak besar nak support)
Langkah 5 : 
* automatik download, korang akan nampak macam dalam gambar tu

Lepas habis download, bolehlah korang bersuka ria menonton Running Man bersama keluarga. Pasti havoc rumah dengan hilai ketawa. kuikuiiii. 

9 comments

February 2, 2015 at 4:26 PM

sama la..saya peminat Running man..tengok ulangan pun tak boring..ehhe

February 2, 2015 at 7:58 PM

Peminat running man blh la try download ni hhehe

February 2, 2015 at 10:57 PM

tq shiela hahahahdpt pon cr nk downloadd

February 4, 2015 at 9:50 AM

amboi sheila, boleh geng dengan anak kak ana ni, sampai kul 2 pagi layan RM ... :)

February 4, 2015 at 3:41 PM

kite tak tengok running man..

February 5, 2015 at 12:03 PM

kalau tak sempat tgk kt tv boleh mmg Fiza tgk kt channel nie..

February 6, 2015 at 9:54 PM

nak usha drama korea yg saya termiss ada tak kat situ ... peminat tegar nih ...

February 7, 2015 at 4:00 PM

mmg tergelak je tgk running man ni. xboleh tgk selalu.. xbuat kerja nanti. hehehe...

February 10, 2015 at 3:35 PM

bhahaha..samalah CT peminat gak =)

Post a Comment