Senarai Baby Shop Yang Dipercayai | norsheilasalleh.blogspot.com

Senarai Baby Shop Yang Dipercayai

Assalamualaikum...
Tergerak hati nak buat entri ni. Kot lah, mommy kat luar sana teringin nak beli barang baby yang murah dan dipercayai. Sebabnya, awal pregnant dulu aku sendiri blur dan confius nak beli barang baby yang berpatutan kat website atau facebook mana. Aku jenis susah nak percaya kat online shop. So kat bawah ni aku list down tempat yang aku dah purchased ya. Kiranya semua ni boleh dipercayai melalui pengalaman aku tanya harga, feedback cepat dan barang sampai dengan selamatnya. hihi. Lengkap juga umi + baby checklist. diharap dapat bantu korang bijak berbelanja, jangan jadi macam aku. semua benda nak beli. hehehe (",)
1) first time shopping barang baby (SmartKids Mart, Kluang, Johor)
*legging 4 helai RM20 (Ezmaliza Ezrik) di Expo Baby Mid Valley
*baju new born 1 helai RM16
*rompers 4 helai RM27.60
*sock 3 pasang RM6.90
*barut 2 helai RM5.90

2) shopping di marissa shoppe (Shah Alam)
*Bagpack warna hitam (free changing mat kecik) = RM89
*Nappy rash cream brand Pureen = RM8.20
*Wet wipes brand Anakku (botol sekali dengan refill pack) = RM19.90
*Milk storage  brand Malish (disposable) = RM10
*Detergent brand Pureen = RM18.90
*Nasal block nose brand Pureen = RM4.50
*Rubbercotsheet (waterproof) = RM19.90
*Tungku baby = RM10
*Set mandian baby brand Pureen = RM15
*Sapu tangan = RM18
*Bunjut mandian herba (untuk aku) = RM12

3) butik fiffy sg buloh
*baju new born (hijau) =RM11.90
*baju new born (coklat) =RM11.90
*baju new born (putih+seluar panjang) = RM14.31
*baju new born (putih+seluar pendek) = RM14.31
*mitten & booties (2 set) = RM6.21 (kali dua sebab 2 pasang)
*baby bib = RM4.95
*cotton bud = RM3.15
*tuala mandi (2 helai) = RM11.90

*long sleeves rompers 5 in 1 RM30 not include postage (RM6) qaisara baby worlds
*knitted owl hat RM18 not include postage Nana IslamioParadise
*toileteries Pigeon RM15 not include postage Nana IslamioParadise

*romper Liverpool RM25
*tight with sock 4 in 1 RM28

*electric breastpump RM229 include postage dari Pump On The Go

*storage bottle 30pcs RM90 include postage dari E-MumShop

*combo murah RM145, drying rack RM29 dari E-MumShop

*set berpantang luaran RM147 not include postage (RM10) dari Anugerah
*set berpantang dalaman dari Shaklee

10) Lain-lain review
*Nursing bra Autumz Zoe RM73.80 include postage dari Nursing Bra Untuk Ibu 
Rabbi yassir wala tu'assir, rabbi tammim bi khair
Ya Allah permudahkanlah jangan dipersulit Ya Allah, sempurnakan dengan kebaikan. Amin

28 comments

May 22, 2014 at 12:08 PM

tunggu la masa dalam pantang nanti...lagi galak online shop

May 22, 2014 at 12:56 PM

salam Sheila sihat?...untungnya ibu2 zaman moden ni kan..; sy n mamaD dulu separa moden xdak online shopping ..haha (klu ada pun mungkin x sampai info).. klik2 Churp

May 22, 2014 at 1:33 PM

Wahh semua dah complete ye Sheila..semuanya agak lengkap dah tu..tunggu masa je kan..semoga segalanya di permudahkan..Amin!

May 22, 2014 at 1:38 PM

Thanks 4 sharing sheila..mana tahu berguna untuk akak ke nanti.. =D

May 22, 2014 at 1:42 PM

Happy shopping sheila ..

May 22, 2014 at 1:44 PM

untung2 ada rejeki ida datang balik tengok entry nii.. aminnnn

May 22, 2014 at 3:17 PM

byk jugak mummy beli brg bby yer...sama mcm kita..skali tgok byk dah baju n stokin bby x muat..cpt btl dak tecik tu membesar

May 22, 2014 at 3:31 PM

hye sheila, saya kan baru je follow awk..so byk lah jugak entry2 lps yg saya xtau..lucky awk letak link :))

very helpful dear! terima kasih byk :) ada lah 1,2 tmpt yg saya boleh refer nnt :)

May 22, 2014 at 3:54 PM

Mudah-mudahan segalanya dipermudahkan untuk Sheila dan baby yang bakal dilahirkan. In sya allah.

May 22, 2014 at 4:03 PM

Sy shopping kt one baby world atau baby manja je... Baju bajan kt tesco aje... Hehe

May 22, 2014 at 4:20 PM

sempat lagi wat entry ni ye. za gi marissa shop beli mill booster. hihi.. nanti ada masa, ingat nk gi lagi.

May 22, 2014 at 4:30 PM

bakal2 mommy dan mommy bleh laa shopping kat tmpt2 yg dah dio senaraikan ni.. mmg mbantuu.,. =D

May 22, 2014 at 5:03 PM

Rajin Shiela update pasal ni. Oklaa, next time kte dah tau nak singgah blog mana dahh. Hehehe :)

May 22, 2014 at 6:15 PM

Hehe ecah baca je list ni even xtahu pun motif sbenar baca entry ni hahaha

May 22, 2014 at 10:13 PM

wah...banyaknya review baby shop sheila...akak menabung whisper kat sini ye

May 22, 2014 at 11:03 PM

bguspkongsian..total..harap dipermudahkan smua urusan..
btw kak shila dah bersalin ke?

May 23, 2014 at 7:34 AM

macam-macam kelengkapan tersedia untuk orang baru.. mama pulak excited ni.. semoga segalanya dipermudahkan ye..

May 23, 2014 at 8:01 AM

wahh boleh jadi rujukan masa akan dtg nie :)

May 23, 2014 at 9:12 AM

salam. semoga segala urusan dipermudahkan :)

May 23, 2014 at 9:57 AM

selamat menerima org baru

May 23, 2014 at 9:57 AM

selamat menerima org baru

May 23, 2014 at 10:41 AM

marissa shoppe memang berbaloi..barangan dia murah2..n satu lagi ecah suka beli dekat OBW..pon ok jugak..

May 23, 2014 at 5:26 PM

wahhh...untung laa wanita2 yang nak bersalin lepas nie..ade skit information kat mana reliable shoppe..hehehe

Regards,
-Strider-

May 23, 2014 at 5:26 PM

wahhh...untung laa wanita2 yang nak bersalin lepas nie..ade skit information kat mana reliable shoppe..hehehe

Regards,
-Strider-

May 24, 2014 at 10:59 AM

banyak kosnye nie.. tp tak pe sbb nk menyambut orang baru.. duit bukan segalanya kan..

May 24, 2014 at 11:16 PM

Assalamualaikum sheila...

Banyak jugakkan sheila shopping..hopefully entry sheila sedikit sbyk membantu kwn kwn m2b yg lain

June 6, 2014 at 7:59 PM

harga kecik2 je tapi boleh tahan jugak ye.. hehehe blanja nak sambut ahli baru..:)

December 12, 2015 at 5:57 PM

Sonok beli online boleh jimat. Kami beli keperluan baby di 11street. Murah jugak compare beli kat kedai. Baju fiffy RM7 sepasang, mothercare RM 10-25 sepasang bila beli set. Diapers baby RM 20-30/pek. Bolehlah berjimat tanpa keluar ke kedai.

Post a Comment