Debaran Labour Room | norsheilasalleh.blogspot.com

Debaran Labour Room

Assalamualaikum...
Yeayyy, bulan Mei yang cukup special sudah tiba! Sebab nak sambut baby dan juga wedding anniversary kami yang kedua. Ramai dah bertanya, bila tarikh due date. hehee. Nervous mengira detik nak bersalin. Sekarang dah masuk 36 minggu pegang title mak buyong, lagi 28 hari bersamaan 4 minggu lagi dengan izin Allah Taala, baby akan keluar pada 29 Mei 2014. Terima kasih banyak sebab selama ni korang layankan aje semua post entri pasal persediaan aku dan baby. Maaf, takda niat nak riak dan menunjuk. Dari awal lagi, semua yang kita share sekadar caring. Nak jadikan tempat rujukan mommy to be luar sana sebab sejak awal pregnant aku sendiri bingung nak buat apa, beli apa dan apa itu checklist sebenarnya. haha. Ilmu pasal parenting totally zero ;p
Sebelum terlupa, nak mohon maaf sesangat dekat semua sahabat kalau ada salah silap aku selama ni. Doakan aku dipermudahkan urusan dalam labour room nanti. In shaa Allah, kalau semuanya dah selamat kita akan kongsikan pengalaman bersalin dan wajah kesayangan hamba ya (",)

72 comments

May 1, 2014 at 12:07 AM

Waaah dah berbaby.dlu masa hana kenal blog shiela.huhahuha lagi.ngee

May 1, 2014 at 12:23 AM

InsyaAllah smua akan brjalan lancar. Hee tak sabar pulak ecah nk tnggu baby kak sheila. Byk kan berehat tau kak sheila.

May 1, 2014 at 12:23 AM

assalamualaikum sheila...moga dipermudahkan semuanya...:)

May 1, 2014 at 12:36 AM

wiee selamat meniti hari, hohoho tu la thanks jugak sebab share2 kan semua tu, maklum la walau dah ada pengalaman, tapi benda ni bukan setiap hari buatnya so terima kasih untuk ingatan kembali barangan nak sedia apa semua (walau masih tak berganjak apa pun tak ready). Btw nampaknya ahkak masuk labour dulu la yer, kita jumpa di saaaaana hahaha.

May 1, 2014 at 12:51 AM

Sheila...nanti bila dah bersalin mesti tetibe rindu dengan segala style kuak lentang...kuak kupu2 baby dlm perut. btw, jgn nerves2...moga dipermudahkan. insyaAllah :)29 may is my hubby birthday (eh, motif nak bagitau?) hihi.

May 1, 2014 at 1:31 AM

Salam singgah.. jom join..=)

http://hanahafis.blogspot.com/2014/04/segmen-untuk-blogger-newborn.html

May 1, 2014 at 7:00 AM

moga dipermudahkam urusan...

May 1, 2014 at 7:53 AM

moga dipermudahkan semuanya... :)

May 1, 2014 at 7:55 AM

tahniah ye akak. semoga dipermudahkan segalanya

May 1, 2014 at 7:59 AM

jangan takut-takut dear, enjoy je dalam tu.. mama doakan semuanya dipermudahkan dan jangan lupa kalau push baby tu, push sepenuh hati.... :) ingat baby dah bersedia nak keluar tau.. berderai air mata bila dia dalam pelukan kita nanti....

May 1, 2014 at 8:06 AM

Wahhh dh smpi masa ye... Awal sebulan dr saya.. Good luck ye.. Nti share ok?

May 1, 2014 at 8:25 AM

Assalamualaikum, semoga semuanya selamat yea Sheila..InshaAllah..:)

May 1, 2014 at 9:37 AM

Moga selamat semuanya kak.

May 1, 2014 at 10:20 AM

aaaaaaa beznye! excited!!!! moga dipermudahkan urusan kelahiran nanti. x lama lg. yey...yumida dpt anak buah...

May 1, 2014 at 10:23 AM

sy doakn sheila di permudahkan urusan.....selawat byk2...k..in shaa Allah semuanya slmt..lupakan smua kesakitan....yang pnting slmt...u can do it! cayoik sheila...hehehehe...tp mase time ni sy da xlarat nk bwk bdn..tapi gile mmbeli baju baby y kiut miut.....hehe

May 1, 2014 at 11:36 AM

harap semua dipermudahkan untuk sheila dan baby..
menghitung hari nie...tak sabar nak tengok baby sheila

May 1, 2014 at 12:34 PM

Salam 1 Rejab & tace care Shiela..

May 1, 2014 at 12:43 PM

ok kitaorang maafkan kamu.. good luck with newborn and happy anniversary.. last but not least.. singgah menambung juga..

May 1, 2014 at 2:20 PM

bagus la apa yang akak share.. nnt kalo zizie pregnant, mmg bc blog akak jela.. tapi, kena kahwin dulu.. hehe... jaga kesihatan ye kak.. after this, dtg sini bc pasal baby lak.. :D p/s : zizie klik ribena :D

May 1, 2014 at 2:55 PM

Hehehe mesti berdebar2 kan ..
Al maklumlaaa anak pertama lum raser lg pengalaman kat labour room ..
Takper Sheila ok jer tenangkan diri selawat banyak2 time nak masuk nanti ..Insyaallah selamat semua ... Kak Lya doakan Sheila dan baby selamat.. Ada masa lg tu tapi dah tak lama dah tu ..Menghitung hari la Sheila sekarang nie yer ,,

May 1, 2014 at 3:36 PM

Mesti tgh berdebar ni kan...good luck dear.. byk2 zikir...insyaallah allah permudahkan

May 1, 2014 at 3:55 PM

yay, dah nak bersalin.. saya punya due sebulan pas awak..29 jun :)
berdebar jugak ni..

May 1, 2014 at 4:04 PM

Assalamualaikum dan Salam Kenal :D

Alhamdulillah dah dekat tu.. moga Allah Taala mengurniakan kesihatan yg sihat pada ibu dan bakal bayi nanti amin :D

http://timetravelafif.blogspot.com/2014/05/kembara-england-part-6-camden-town.html

May 1, 2014 at 4:20 PM

semoga di permudahkan urusan oleh ALLAH

May 1, 2014 at 5:09 PM

Semoga semuanya dipermudahkan...

May 1, 2014 at 6:30 PM

InsyaAllah..semoga dipermudahkan..mmg exited menghitung hari utk menyambut org baru.

May 1, 2014 at 7:40 PM

All the best Shiela...akak mendoakan yang terbaik...

May 1, 2014 at 10:44 PM

Assalamualaikum moksu . . wahh seronoknya. . :D semoga Allah permudahkan segala urusan moksu:) ~~sambil menabung nuffnang .

May 1, 2014 at 11:05 PM

menghitung hari dah tu... insyaAllah akan dipermudahkan bersalin nanti... :)

May 1, 2014 at 11:35 PM

Happy 2nd anniversary....hopefully nnt detik bersalin nnt dipermudahkan Allah SWT...

May 2, 2014 at 12:07 AM

inshaAllah kak..moga dipermudahkan.. tak sabar nak tgk jr..hehehe..

May 2, 2014 at 12:47 AM

SEMOGA DIPERMUDAHKAN KELAK..

May 2, 2014 at 8:07 AM

xlama lagi..seronoknyeeeee...... semoga dipermudahkan segala urusan

May 2, 2014 at 8:36 AM

semoga dipermudahkan semuanya ye shiela..take care..

May 2, 2014 at 9:28 AM

xlama je lg..

tak sbr nak tgk bby =)

May 2, 2014 at 9:51 AM

In Shaa Allah semua akan dipermudahkan...Amin

May 2, 2014 at 10:12 AM

insyaAllah..semoga semuanya berjalan dengan lancar..Tenang kan diri..selamat banyak2..tak sbar nak tengok baby..hehe

May 2, 2014 at 10:33 AM

Semoga Sheila tenang menghadapi kelahiran ini. Dan, kalaud ah bersalin tahniah dear welcome to motherhood. Sheila akan jadi ibu yang baik insyaAllah (^_^)

May 2, 2014 at 12:13 PM

wahhh...looks like May next year akan jadi month untuk celebration untuk sheila..anyway, Happy Anniversary sheila..menabung darlie sini :D

Regards,
-Strider-

May 2, 2014 at 12:43 PM

Awak tade salah kat kita pun. hehehe. segoma dipermudahkan ye :)

May 2, 2014 at 1:25 PM

semoga di permudahkan...excited jugak kak ija ni.

May 2, 2014 at 3:45 PM

Waaaa, dh nak bersalin ye sis. Anak 1st ni memanglah sangat teruja. Mcm mine ni dh ketiga kureng sikitla, berlagak pro pun iye.
Ok sheila, akk doakan yg baik2 saje ye nanti. jaga emosi, jaga konsentrasi.

May 2, 2014 at 3:50 PM

salam. semua dipermudahkan semuanya & take care!

May 2, 2014 at 4:14 PM

Wahh! Samalah! baby lahir bulan 5, anniversary pun bulan 5..Hee.. Moga-moga baby kua bulan 5 insyaallah supaya kita sama..Haha.

Semoga semuanya dipermudahkan ye Sheila.. Positif je dalam semua keaddan..Insyaallah semua ok ^_^

May 3, 2014 at 6:16 AM

InsyaAllah diberi kesempatan dan peluang nanti nak ziarah la sheila n baby.. anything sila roger tau.. x sabar i..


kite 1st anniversary 19 Mei... huhu

May 3, 2014 at 11:26 AM

Akak. May the best be with you. InsyaAllah. Akak kuat! :)

May 3, 2014 at 12:19 PM

Assalamualaikum. Alhamdulillah. Moga segalanya dipermudah. Sis...dh fikir nk ltak nma apa? Selamat berhujung minggu... =)

May 3, 2014 at 1:16 PM

tak lama dah..jaga diri elok2 tau.. :) moga semuanya dipermudahkan.. amin ya Rabb..

May 3, 2014 at 2:36 PM

InsyaAllah...saya doakan segalanya berjalan dengan lancar dan selamat. Mohon ampun dan maaf juga ye...

May 3, 2014 at 11:33 PM

29 mei tu ulang tahun perkahwinan saya..:)

semoga semuanya dipermudahkan ye..

May 4, 2014 at 4:18 AM

fuhhh.. nak dekat dah tu.. tak sabo tengok baby shiela.. =)

teman singgah isi tabung sekali..sorry.. baru skrg nak singgah .. bz sgt.. internet plak problem.. sorry lambat singgahbalas.. time mcm ni je bole on9.. =(

May 4, 2014 at 7:59 AM

semoga dipermudahkan segala urusan sheila... doa dari kami semua supaya ummi dan baby selamat.. :)

May 4, 2014 at 4:12 PM

Assalamualaikum sheila..semoga dipermudahkan urusan sheila mse beraalin nti ye

May 4, 2014 at 5:02 PM

semoga selamat semuanya...singgah blogwalking and follow from http://whiteroses2013.blogspot.com/

May 5, 2014 at 9:41 AM

aida ucap selamat ye semuanya. sabar... releks... teran!!!
31 mei bday asben aida...

May 5, 2014 at 12:38 PM

selamat ulangtahun pkahwinann dear.. smoga urusan di permudahkn.. Zara pon ikut bdebar2, sis nak masuk labour room ni nnti.. hope smua bjaaln lancar.. amin !!!! =D

May 5, 2014 at 2:13 PM

Owh! Tak lama jer lagi due date sheila tu...
Selamat melahirkan nanti...agar dipermudahkan Nya...

May 5, 2014 at 2:48 PM

moga semuanya dipermudahkan ya sheila..tak sbr nak tgk baby sheila mesti comel

May 5, 2014 at 3:58 PM

hepi annivesary yunk =)
InsyaAllah..semoga dipermudahkan =)

May 5, 2014 at 5:11 PM

in shaa Allah mudah2an dipermudahkan & happy anniversary juga yer !

May 5, 2014 at 5:15 PM

InshaAllah, semoga semuanya baik2 je..

May 6, 2014 at 10:22 AM

Nurul doakan yang terbaik utk Sheila, dipermudahkan segala urusan. Aamiin

May 6, 2014 at 11:43 AM

semoga dipermudahkan.. makin dekat makin berdebar ey.. banyakkan berdoa.. semoga semuanya selamat...

May 6, 2014 at 3:17 PM

Good luck SS. Smoga dipermudahkan olehNYA. Yg penting, jangan angkat punggung yerp...hehehe...

May 6, 2014 at 3:18 PM

Good luck SS. Smoga dipermudahkan olehNYA. Yg penting, jangan angkat punggung yerp...hehehe...

May 7, 2014 at 4:05 PM

Semoga dipermudahkan ye, Sheila.. ;)

May 8, 2014 at 2:24 PM

InsyaAllah selamat semuanya. Nervous memang nervous kan. tapi jangan sampai stress. tidur pun kena la cukup. tenaga nak kena cukup :)

May 8, 2014 at 5:39 PM

semoga semuanya berjalan dengan baik dan semoga Allah mempermudahkannya..aminn

May 10, 2014 at 6:38 AM

ya Allah ciksu pulak yg x sabarnya.
smga dipermudahkan semuanya buat shiela..
kami doakan dri jauh buat mu dear.. :)

May 11, 2014 at 5:20 PM

hujung bln ni dh yerk...kalau dh ujg2 kehamilan ni rasa tk sbr sgt nk bersalin sbb dh tk tahan dok sakit situ sini.. hahaahahah

May 13, 2014 at 4:32 PM

Semoga semuanya selamat dan dipermudahkan..Amin!InsyaALLAH segalanya akan baik2 je sheila..Think positive k.. :)

February 5, 2015 at 9:43 PM

Salam sis.. menunggu waktu bersalin mmg mendebarkan kan.. :)

Saya nak jemput sis untuk share pengalaman bersalin sis kat blog saya.. kami ada buat 1 kontes sekarang.. just share pengalaman bersalin dan insyaAllah berpeluang untuk memenangi 'Coach Wristlet'.. Jemput join ya.. :)

http://www.linchalo.com/759/kongsi-pengalaman-bersalin-boleh-dapat-coach-wristlet/

Post a Comment