Resepi : Cucur Labu Sedap | norsheilasalleh.blogspot.com

Resepi : Cucur Labu Sedap

Assalamualaikum...
Haii semua orang! Apa khabar? Sihat ke? Kalau tak sihat, jangan lupa makan ubat ye... Entri pertama tahun 2015, adalah entri resepi. Wahhhh silalah korang semua jangan marah ye. Takda idea nak up entri baru. Ni kira modal lah juga, lama mengidam nak makan cucur labu. Sejak mengandungkan anakanda lagi, tapi asyik tak terbeli labu je. Semuanya sejak tengok Kak Intan Berlian update entri cucur labu ni. Memang buat terliur je kalau mengenangkan. Maka, kita buatlah sendiri (",)
sheila shahfiekry
Bahan utama haruslah labu, diikuti tepung gandum, gula, garam, baking soda dan juga air rebusan labu.

Caranya senang banget :-
sheila shahfiekry
Labu kena rebus atau kukus ya. Aku kukuskan aje, dalam 10-15 minit camtu dah masak. Terus korek isi labu guna sudu. Memang senang je part ni. Pastu mix dengan tepung gandum.
sheila shahfiekry
Rupa setelah diadunkan semua bahan termasuk gula, garam, baking soda, tepung, labu dan air kukusan labu. hehehe. Gula/garam secukup rasa tau, pandai-pandai la korang sukat. Baking soda aku buh secubit dua je.
sheila shahfiekry
Taraaaa! Lepas goreng, makan panas-panas, memang hmpphhh sangat. Aku makan seorang je, suami tak suka cucur labu ni. ahhahaa. Nasib baik anakanda tak kembung perut sebab breastfeed dengan aku. hahahhahaa. Sekian, silalah balik buat sendiri okeyyyy (>____<)

18 comments

January 6, 2015 at 4:21 PM

sedap nih...kuih muih kalau dengan labu memang laku la..

January 6, 2015 at 4:21 PM

sedap nih...kuih muih kalau dengan labu memang laku la..

January 6, 2015 at 4:40 PM

ini first time dengar cucur labu ! hihii selalu buat cekodok pisang je. labu buat pengat. nyumnyum :D

January 6, 2015 at 4:58 PM

boleh try nie

January 6, 2015 at 5:39 PM

Best2...t nk trylah...

January 7, 2015 at 12:50 AM

Ya Allah terliur tengok!! Hahaha. Nanti nak buat jugak lah, mudah je ni. Terima kasih kak kongsi resepi :D

January 7, 2015 at 7:53 AM

unik.tak suka labu.tapi boleh simpan juga idea ini kalau2 dapat labu tersangkut boleh buat untuk suami ker...tq 4 sharing.

January 7, 2015 at 9:12 AM

sedap ye buat cucur? xpenah try lak.. biasa pengat je.. hehehe

January 7, 2015 at 9:52 AM

Sedap!

January 7, 2015 at 10:37 AM

wah.. boleh jadi bekal untuk ufairah nanti.. tq sheila.. share..

January 7, 2015 at 11:07 AM

Simple jer nak masak nie...rajin dgn tak jer kan sheila..hehehe..

psst:- Sheila jom lah join akak sertai Bengkel Dutch Lady! For more details baca kat blog na.. >__<

January 7, 2015 at 11:31 AM

sedap pulak tgok..yummy

January 8, 2015 at 12:13 AM

ciksu x brani makan labu lagi
bru ni makan knduribada serawa labu

January 8, 2015 at 9:47 AM

X pernh lgi d buat..wahh buat minum ptg pun best ni

January 27, 2015 at 9:46 AM

belum pernah buat cucur labu ni

January 27, 2015 at 6:10 PM

pergh boleh cuba ni

January 31, 2015 at 10:16 AM

hehehe first time dengar. kat rumah emak tak masak labu.. makan kalau balik kampung saja., tu yang jakun =P

mailaah jalan jalan sini :D
Siti Yang Menaip

February 18, 2016 at 11:42 PM

Patut la nk kupas kulit labu td keras sgt. Korek je ek isinya. Huhu

Post a Comment