Pregnancy & Ovulation Test Paling Murah | norsheilasalleh.blogspot.com

Pregnancy & Ovulation Test Paling Murah

Assalamualaikum...
Entri khas buat wanita yang sudah berkahwin, tapi kalau lelaki yang dah berkahwin baca entri ni. Tiada masalah pun, bagus juga. Bolehlah korang belikan pregnancy test untuk isteri tercinta. Mihmihmihhh. Btw, ini bukan entri lucah-lucah ya. Yang bujang, bacalah untuk tambah ilmu di dada sikit. heeeee ;p
Aku sendiri akui, setelah berkahwin kami suami isteri sangat teruja nak timang anak sendiri. Aku tak pernah sedar betapa pentingnya 'datang period setiap bulan'. Maksudnya, wanita yang period regular datang setiap bulan, chance untuk kesuburan amat tinggi. Insyaallah, dengan izinNYA akan mengandung. Tapi kebiasaan, baru kawin, memang hormon si isteri tak berapa nak adapt selepas bersama dengan suami. Ada yang sampai berbulan tak period, tapi tak mengandung juga.
Bagi aku, setiap wanita yang dah berkahwin patut ada stok pregnancy test & ovulation test. Penting sangat tau, bagi yang nak zuriat cepat mahupun merancang...Anak itu penyeri rumahtangga, rezeki daripada Allah SWT. Terus terang aku cakap, sejak hadirnya Muhammad Adam Husni dalam hidup kami suami isteri. Kami lebih bertanggungjawab, lebih prihatin sesama sendiri dan tabah menghadapi segala dugaan. We strong for eachothers. Naluri keibuan datang dengan sendirinya, dan lebih menghargai keluarga.
sheila shahfiekry
Meh aku kenalkan online shop - The Shop A Blog, milik bumiputra dan blogger famous Shakina Farhan. hehehe. Kenal tak? Tak kenal, pergi google sekarang. Kak Kina ada jual 2 jenis pregnancy test. Satu jenis strips, iaitu jenis celup. Satu lagi casseste, jenis biasa, yang perlu titiskan urine ke atasnya. Ovulation test cuma ada jenis strips sahaja.
sheila shahfiekry
pregnancy strips (jenis celup)
* rm0.80 sahaja sekeping.
* beli 10 free 1
* no minimum order
* nak order 1 pun boleh, tapi sayanglah sebab dah bayar postage. better beli lebih hehehe
sheila shahfiekry
pregnancy cassete (jenis titis urin atas kaset)
* rm3.00 sekeping
* beli 5 free 1
* no minimum order
* di klinik banyak guna yang ini
sheila shahfiekry
ovulation test - jenis strips
* rm1.00 sekeping
* beli 10 boleh free 3 keping ovulation test atau 1 keping pregnancy cassete
* farmasi biasa jual mencecah belasan & puluhan ringgit
Test & record setiap hari selepas habis period, korang akan dapat tengok bila waktu subur yang sebenar. Double line naik dan warna pekat. Selain daripada period tracker, ini kaedah paling senang nak trace hari kesuburan si isteri.
sheila shahfiekry
Dan paling awesome, Kak Kina offer harga yang paling murah pernah aku survey! Kalau beli kat kedai kena tambah kos minyak kereta/motor dengan tenaga. Dengan membeli di TheShopABlog, cuma order dan bayar online pastu goyang kaki tunggu pos laju hantar barang je. Semudah ABC kan? hihiii. Kalau bayar sebelum 11 pagi, akan dipos pada hari yang sama. nombor tracking pun akan diberikan. Best gila, servis cepat! Nak tanya soalan pun boleh, whatsapp je Kak Kina anytime. She will reply you soon.

Tahu tak, semua pregnancy test & ovulation test yang dijual di TheShopABlog ada expire date? Boleh borong banyak dan simpan lama sehingga tahun 2017. GST hampir tiba, aku sarankan korang beli online je lepas ni. Banyak jimat masa dan duit.
suggestion :
** beli rm35 free post laju ke Semenanjung sahaja
** beli rm40 free post laju 1 Malaysia
** buat kira2, tolak pos laju, 1 keping tak sampai rm0.70 pun. berbaloi-baloi ok~
Selain daripada ini, produk lain yang dijual ialah :- Felinna Inchloss Lotion, 3D Crest Whitestrips, Medela Harmony Sealed, Baby Zone (jumpers, sleepsuits, tight leggings, shoes ), Reversible Nursing Cover. Apa lagi tunggu, cepat-cepat terjah ya!
blog : TheShop-A-blog
instagram : TheShop-A-blog
facebook : TheShop-A-blog
email : theshopablog@yahoo.com
whatsapp : 013-2126952

25 comments

March 13, 2015 at 11:16 AM

mmg jauh lbh murah tp nk beli byk buat ape.hehehe...blh sedekah2 jugak tu kat kwn2..ekeke

March 13, 2015 at 11:18 AM

ermm..ermmm..sheila dh check ke blm?? kihkihkih

March 13, 2015 at 11:29 AM

wahhhhh...ingatkan nak tambah lagi satu...ruapanya review sahaja...hihihi

March 13, 2015 at 11:31 AM

uih..murah tu sheila...tp banyak sangt..hehehe...

March 13, 2015 at 12:03 PM

pergh.. murah gila kot.. kat klinik pun rm10 satu..

March 13, 2015 at 1:41 PM

saye mmg ptot kene beli ni..
huhu..

mmg nk ank sgt2

March 13, 2015 at 2:35 PM

ok ida wasap skrgggg......... mana laaa ade pempuan dlm dunia ni dah berkahwin taknak anak. semua nak anak. dah ALLAH belum bagi, kita ni sape nak tanya tanya? usaha ajela... ;))

March 13, 2015 at 3:05 PM

wah.. macam dah terpengaruh ni.. nak simpan buat spare..

March 13, 2015 at 3:33 PM

good sharing sheila...mmg yg dijual harga murah...boleh la lyza beli disini nanti... :)

March 13, 2015 at 3:55 PM

banyaknyer...hehe..next time boleh beli nie..

March 13, 2015 at 4:02 PM

wahhhh banyaknyer.. kita takut nak buat test ni.. sbb selalu -ve je.. emmmmm blm rezeki lagi.. and harap2 dapat baby jugak secepat mungkin.. hehehe :)

March 13, 2015 at 4:23 PM

itu lah, sejak bersalin ari tu, period dah lama x datang, setahun 3 bulan jgk la baru dtg, tu pon lps minum harum malam..datang pulak, dah x teratur macam sebelum pregnant dulu..huk3,

March 13, 2015 at 4:56 PM

Memang murah. Tapi kalau beli 1 jer rugi lah, duit pos mahal.. hehehe

March 13, 2015 at 4:56 PM

Memang murah. Tapi kalau beli 1 jer rugi lah, duit pos mahal.. hehehe

March 13, 2015 at 6:34 PM

pregnancy test slalu tgk kat farmasi. aah harga tu murah giler klo nak banding dijual kat farmasi tu. yumida dulu beli upt kat farmasi rm10 n kt watsons rm7.

yg ovulation test tu x pernah lak tgk. rupanya ada erk. bagus2..nanti lepas beranak baby sulung nanti blh try tgk kesuburan guna alat tu. try utk baby ke-2..hihi. excited nak ade anak ramai..kikiki

March 13, 2015 at 6:56 PM

Memg kna da buat stock..lya bli yg kat farmasi tu plg murah pun rm6 satu ..kira mhl gak tu kan

March 14, 2015 at 9:13 AM

nnt nak suggest kat kakak ipar kita laa..hihihi

March 16, 2015 at 1:21 PM

menarik + murah kan

March 16, 2015 at 4:57 PM

harganya memang buat saya melompat nih,,murah...!!!!

March 16, 2015 at 5:16 PM

mmg murah nieh...

March 16, 2015 at 5:42 PM

betullah . rasanya harga online x terkesan sgt kot dgn gst ...

March 16, 2015 at 8:47 PM

betui2.. setuju anak tu penting.. tapi depends on rezeki.. saya pon lepas baby lahir rasa syukur sgt. kdg2 tak percaya.. "eh, ada anak..." hehe... :)

March 17, 2015 at 9:19 AM

Oh memang murah..tapi akak dah nak bersara dah kot..cukup 3 je kot..hihihi

March 18, 2015 at 9:16 AM

setakat ni.. memang ni la yang paling murah fifi jumpe.. sebelum ni jumpe RM1..

April 7, 2015 at 4:47 PM

Amboi banyak borong sheila. :D

Post a Comment