Chicken Stock For Adam Husni | norsheilasalleh.blogspot.com

Chicken Stock For Adam Husni

Assalamualaikum...
Haritu aku dah janji kan, nak buat entri khas untuk sup ayam ni. hehee. Sorry gambar tak berapa menarik, hihiiii. Campuran ayam + kentang + lobak + sup bujut + air. Masak sampai kuah sup menjadi pekat. Hanya ayam yang kitorang guna balik untuk lunch kitorang suami isteri. hahaa. Masa ni Adam belum makan ayam, ikan & telur. Nak kasi dia serasi dengan buah & sayur, baru boleh proceed. 
sheila shahfiekry
takda campuran minyak, ini terhasil daripada ayam
sheila shahfiekry
Lepas sejuk, kuah sup ayam boleh dituang ke dalam bekas kecil. 
sheila shahfiekry
nak lagi bagus, kuah ni biar lebih pekat supaya rasa dia lebih sedap. Masak sampai berejam la tapi aku nak cepat, masak sejam lebih je.
sheila shahfiekry
Sup ayam ni, aku takda letak campuran garam & ajinamoto ya. Rasa sup ni hasil daripada kentang, karot & ayam sahaja. hahahhaa. Hasilnya, adam suka sangat makan. Happy me (",)

16 comments

March 1, 2015 at 12:14 PM

wah bestnye..
seronok la adam mkn..
=)

March 1, 2015 at 2:02 PM

hihi..senangkan buat chicken stock.kite pun pastikan sentiasa ada frozen chicken stock ni.senang nak campur dalam menu thaqif seperti bubur/pasta

March 1, 2015 at 3:58 PM

menarik.thank shiela.
chaiyok.chaiyok :)
kita blh buatkan..yg penting kena kuat

March 1, 2015 at 9:54 PM

Mesti sedap nie.. sbb tue Adam suka..=D

March 2, 2015 at 9:32 AM

sedapnya!! mesti adam makan berselera kan sheila, haha dah 5 tahun xde anak kecik ni akak kene refresh semua resepi ni sheila hehe

March 2, 2015 at 11:25 AM

sup bunjut tak pahit ke rebus lame2... boleh try jugak ni...

March 2, 2015 at 12:21 PM

adam dh mula mkn sup ye ;)

March 2, 2015 at 1:43 PM

wahhh...gud job mama!hehehe

March 2, 2015 at 3:00 PM

Yang penting, anaknya suka.. :)

March 2, 2015 at 4:03 PM

Bertuah Adam dapat mama yang sangat rajin dan kreatif :))

March 2, 2015 at 4:12 PM

Apa saja untuk anak mama...yg penting air tangan mama kannn

March 2, 2015 at 5:27 PM

Dia terasa sedaplah tu!

March 2, 2015 at 6:06 PM

Anak2 saya pun dari kecik dah diajar makan sup,sampai besar ni pun kalau boleh nak sup hari2..hehe..mudah kerja ibu..:)

March 2, 2015 at 6:51 PM

Macam sedap je kak sheila. Makanan baby pon makanan baby lah. saya dah terliur nie. Sedap nya sup ayam, lagi2 tambah sambal kicap. perghhhh !

March 2, 2015 at 7:53 PM

Chicken stock macam ni bagus, takde bahan perasa. Lepas ni boleh cuba buat dan simpan. Terima kasih share :)

March 10, 2015 at 9:45 AM

Memg brkhasiat utk adam

Post a Comment