IDAMAN HATI | norsheilasalleh.blogspot.com

IDAMAN HATI

Assalamualaikum...

Ini adalah idaman hati. For sure tekak ni susah nak makan jeruk sebegini. But lately, terasa ngiur bila pandang suami makan jeruk sambil layan tv. Terasa betul! Betul-betul kepingin nak makan. Bagi wanita yang baru kawin, memang tak digalakkan makan benda masam-masam ni. Betul tak? Hmm. Setiap kali jeruk tu masuk ke perut suami, rasa nak menjerit minta sikit.... Errr aku dah cuba buat muka seposen, kadang-kadang muka lima sen. Suami buat tak layan je. Sedih gila hati... Sampai lah hati. Sobss sobss sobsss....

Teringat pesanan mak mertua (MIL), pesanan ini straight foward pada suami. Jeruk, makanan yang ada letak cuka dan air berkarbonat memang dilarang sama sekali untuk aku! Erhhh, punyalah menahan hati. Sejak 4 bulan perkahwinan ni, aku memang menahan sangat apa yang dah ditegah oleh MIL. Finally, suami telah tewas dengan pujukan aku. hehehehe. Cam tak percaya je bila dapat merasa walaupun sekali je. Terima kasih suami! Izinkan isterimu menjamah apa yang diidamkan. Hahahahha tercapai akhirnya! Sekian, yang gembira :)




*jeruk betik super delicious*

Aku beli ini untuk suami masa bulan puasa. Heee. Murah je, kat kilang buat jeruk di Kota Damansara. Murah pasal jualan untuk Ramadhan. hihi. Baru-baru ni suami rajin pulak makan jeruk ni malam-malam. Harap sangat jeruk ni cepat habis! Risau betul kalau-kalau ada termakan kang. Ngee.

2 comments

September 27, 2012 at 1:02 PM

hai shila


sha baru balik daripada PENANG,
SIL beli jeruk bnyak macam-macam jenis, Sha beli sebungkus je..
sha makan je..tapi x banyak..hahaha
dah lama berpantang! ngee~~

September 27, 2012 at 1:13 PM

Assalamualaikum sha, wahhh jauhnya pergi.
Penang tu kg sha ke? hahahha sha dah pantang makan jeruk berapa lama? mesti lagi terseksa daripada sheila kan. hihihihih...

*jeruk apa sha beli? nak sikit....

Post a Comment