Review : Aurah_Muslimah | norsheilasalleh.blogspot.com

Review : Aurah_Muslimah

Assalamualaikum...
Hujung Ramadhan yang lalu, aku baru tergedik-gedik usha online instagram atau facebook pages yang jual jubah especially nursing friendly. Tak kisahlah jenis butang atau zip dibahagian dada. Nak pula sejak bertukar saiz S kepada M (including L), baju-baju lama semua dah selamat kasi pada 2 adik perempuan. All baju kurung, t-shirt and shawl yang dah tak muat nak pakai lagi, sayonara bye byeeee :)
Misi mencari yang baru pun bermula. Dekat facebook pages, ada juga yang dah berkenan dihati. Betul-betul murah sebab price include postage. Berbunga-bunga hati nak buka CIMB Clicks. Tapi ku tahan...
sheila shahfiekry
minat yang warna hitam kelabu tu ~___~
Scroll pula instagram. Dapat satu notification daripada Aurah_Muslimah. Kebiasaannya aku tak suka follow instagram yang jual barang-barang ni. Sebab nanti masa nak scroll instagram, penuh gambar barang depa jual. So aku usha dulu insta ni, tengok samada nak approve atau deny.
And guess what, nama insta ni sahaja dah buat hati aku terpanggil nak scroll laju gambar-gambar dia. Rupanya, lagi murah harga yang dia tawarkan berbanding dekat facebook pages yang aku dah berkenan sangat tu. Alhamdullilah, rezeki la dapat saving lebih sikit kan. Terus komen dekat gambar yang aku berkenan tu. Memula nak cari jubah warna hitam kelabu (macam yang dah berkenan sangat tu) tapi takda. Kita belilah jubah hitam lycra with lace. Yang penting nursing friendly, yeayyy !
sheila shahfiekry
Lawa tak? Melting tengok jubah yang cantik-cantik ni. Geram pun hado. Rasa nak borong semua kalau boleh... Aku proceed beli jubah warna hitam sama design macam gambar atas ni. Last minute tukar warna tema dari hitam + kelabu jadi hitam + ungu. Nasib baik sempat order seminggu sebelum raya, barang sampai 2 hari lepas purchased. Sangat cepat! I like it!
Hasilnya, dapatlah sedondon buat pertama kali dengan suami dan anakanda di pagi Syawal yang mulia. Alhamdullilah. Terasa bagai princess pula sebab jubah dress ni jenis princess cut. Aku suka jalan laju-laju pastu pusing sikit kasi efek kain mengembang. ahhaha ngada betul umi Adam ni. Berat sikit la sebab kain dia lycra campur lace. Tapi aku suka sangat, sebab tak berpeluh pun pakai jubah ni. Selesa, paling penting Adam pun senang nak mengempeng. kuikuiii ;p
sheila shahfiekry
Lupa nak beritahu, owner ni baik sangat. Ye, baik untuk ku kenang selalu. Terima kasih awak sebabkan kebaikan awak tu, saya akan terus jadi pembeli setia awak. In shaa Allah. Tak sabar tunggu pelapik dagu koshibo sampai.
Sekian, review ikhlas. Sila serbu ya wahai mak-mak semua :-
Instagram : Aurah_Muslimah
Whatsapp : 012-7168257 (Fyza Ishak)
Setiap RM1 akan didermakan kepada Aman Palestin.
Alhamdullilah, membeli sambil menderma. Amalan mulia

34 comments

August 18, 2014 at 7:57 AM

Ya Allah, cantik sangat. Teringin pula nak beli. Kan best kalau saya ada dekat Malaysia ni.

August 18, 2014 at 8:31 AM

alala.. comelnya Sheila dgn baby tu..

August 18, 2014 at 8:43 AM

cantik

August 18, 2014 at 9:00 AM

Cantik pompuan pakai jubah..

August 18, 2014 at 9:33 AM

nmpk menarik la sheila..kalau time mengandung pakai ni mmag selesa ni kan

August 18, 2014 at 9:56 AM

Makin berseri Sheila lepas bersalin ni.. :D

August 18, 2014 at 10:20 AM

salam sheila..boleh jenguk nnt kedai ni

August 18, 2014 at 10:35 AM

Za xpnh beli nursing dress sbb mhl. Za buat dress cm biasa or beli dress pastu hntr jhit zip dpn. Hihi.

August 18, 2014 at 10:54 AM

cntiknya jubah ni..nmpknya kena godek2 instagram dorang...

August 18, 2014 at 11:00 AM

sy pon ada shelai bj cmni.sonok bl jln pstu pusing ckit ada efek kembang2 mcm princes...hihihi

August 18, 2014 at 11:53 AM

sweet btl semua warna jubah dia..

August 18, 2014 at 12:04 PM

comelnya mama, muda dan sweet, bestkan ada baby :)

August 18, 2014 at 1:05 PM

bestkan baju nursing. senang sangat2. akak pakai baju2 dynas hehe

August 18, 2014 at 1:42 PM

dkna tak boleh beli bj on9..takot saiznya tak sesuai :(

August 18, 2014 at 1:49 PM

cantik....

August 18, 2014 at 3:03 PM

Nk kn usha jugaklah ncm ni..cantik...

August 18, 2014 at 3:57 PM

Wah.. Tgh mencari gak.. Thanks share..

August 18, 2014 at 4:42 PM

cantik sheila!!

August 18, 2014 at 8:38 PM

Paling penting selesa dipakaikan. Mmg cantik.

August 18, 2014 at 8:43 PM

cantik sgt sheila...sy pon suke...;) even ank da cmpor susu tapi still kna cr baju yang nursing frendly...sbb kadang2 die boikot xnak isap botol!hehe

August 18, 2014 at 9:57 PM

memang cantik ni sheila, skrg memang banyak pilihan busana untuk wanita muslimah kan

August 18, 2014 at 10:43 PM

Assalamualaikum . . humm patutlah kita perasan sangat ni . . moksu jalan laju benooo . . :p

August 19, 2014 at 10:11 AM

salam. cantik

August 19, 2014 at 11:36 AM

assalammualaikum.. salam perkenalan .. singgah dr blog syira dan folow sini 1008 :) .. cantiknye bju2 tu .. akn visit lg sini :)

August 19, 2014 at 12:34 PM

sama la, sejak jadi mak2 nie, mmg kalau boleh nk cari koleksi yg bf friendly je, hihi

August 19, 2014 at 12:53 PM

wah jubah2bya semuanya mematuhi syariah...nanti nak beli lah...

August 19, 2014 at 1:45 PM

Masa bulan puasa tu saya tahan jer nafsu nak shopping sume2 ni. Lebih2 lagi bila tengok kt instagram, macam2 baju lawa2. Tapi saya tahann jeeerr. Bajet takde. Hehe

August 19, 2014 at 2:15 PM

Aurah Muslimah..wah memang akak tengah cari jubah yang nursing friendly sekarang ni..thanks sheila for sharing..harus terjah cecepat sebab nak kumpul jubah bebanyak sebab sekarang pon dah takde baju nak pakai..sedihh..

August 19, 2014 at 10:47 PM

awww..serius cun,... lepas ni ayu pun kena byk baju nursing kot.

August 20, 2014 at 12:44 AM

suka jugak tengok jubah cantik2 ni

August 22, 2014 at 9:54 AM

yeahh..nk tgk jugakk..sejak peknen ni sume baju dh xmuat..nk gi keje xtau nk pusing baju ape dh..sebab byknye jubah yg kaler hitam..xkan ari2 nk pakai itam kan..hikhik..tq sheila..nk gi terjah ig die jap..

August 22, 2014 at 12:17 PM

Cantik² gak jubah ni. YG penting BF friendly.

August 25, 2014 at 1:05 AM

cantik..aritu akknad cari tak jumpa..hehee

August 29, 2014 at 9:38 PM

Assalamualaikum sheila..memg cantik2

Post a Comment