Review : Snow Bear Single Electric Breast Pump | norsheilasalleh.blogspot.com

Review : Snow Bear Single Electric Breast Pump

Assalamualaikum...
Alhamdullilah, sepanjang 2 bulan guna pam ni memang puas hati. Syukur Ya Allah, dimurahkan rezeki susu badan untuk anakku Muhammad Adam Husni. Ramai dok tanya, best ke pam ni. Lama peram entri ni.. Dah sampai masa update review pengalaman sendiri.

1) Pam ni berbunyi juga seperti pam-pam lain. Cuma tidak menyakitkan telinga kita atau baby. Tak mengganggu suami yang tengah syok tidur. Bagi aku, cukup bagus da ni. Boleh pam dengan aman.

2) Pam ni ringan. Senang nak angkut ke office atau transit ke rumah mak.

3) Pam ni jenis elektrik tapi ada back up choice, so dont worry kalau tiba-tiba takda elektrik. Boleh guna bateri AA 4 biji. Kalau balik kampung nak pam dalam kereta pun tak jadi masalah.

sheila shahfiekry
4) Nak basuh dan steril part pun senang. Boleh basuh dan steril semua part kecuali base dia dengan tiub penyambung. Alaaa guna steriliser dalam 8 minit je. Then jemur atas kain la cepat sikit keringnya.
*yang ditanda bintang warna pink boleh steril dan dibasuh dengan air suam
*yang ditanda bintang warna kuning tak boleh steril dan dibasuh guna air paip dan lap sampai kering sebab dia material silicon. 

sheila shahfiekry
5) Baca dan tengok gambar rajah ya.
* on/off bila perlu
* mode ada 3 jenis : express, natural dan gentle (aku suka guna natural)
* kekuatan atau kelajuan ada 3 juga : weak, moderate dan strong (aku suka moderate)
Boleh tahan laju la susu dipam. Biasanya kalau bengkak susu, dalam 15 minit dapatlah 3 @ 4oz, dengan syarat posisi nak pam tu betul. Kena tekapkan pam pada breast, jangan sampai ada space yang boleh keluar angin. hihiii

sheila shahfiekry
6) Pam 1/2 jam dia akan automatik off sendiri. Tapi pam tak panas, sekadar nak jaga pam untuk pakai lebih lama maka rehatkan kejap dalam 5-10 minit then boleh sambung pam ya.

7) Part yang dah bertukar warna kuning/rosak, tukar dengan segera ya untuk menjamin kelancaran proses mengepam dan kebersihan susu.

8) Disyorkan simpan set pam atau part dalam tempat tertutup jika mahu digunakan dalam masa terdekat. Contohnya boleh masukkan dalam tupperware atau ziplock storage.

sheila shahfiekry
hari ke-5 mengepam (",)
Aku berpuas hati gunakan pam ni, sangat membantu dalam proses buat stok EBM. Masa berpantang dan anak kena jaundice, inilah yang mempercepatkan proses bagi anak susu selain bf untuk turunkan jaundice dalam masa 2 minggu. Syukur, dipermudahkan urusan sepanjang berpantang sehingga sekarang. Alhamdullilah. Beli pam ni di Pump On The Go
p/s : Sekarang dah ada pam Snow Bear warna pink. Harga sama, cer try usha ya...

33 comments

August 9, 2014 at 5:03 PM

puas adam menyusu ye...Alhamdulillah

August 9, 2014 at 5:51 PM

Sekarang dah banyak barang dan produk canggih untuk kegunaan ibu dan baby baru...

zaman bunda dulu yang pump tu tak banyak pilihan pun...
Salam hujung minggu..

August 9, 2014 at 10:15 PM

waaa banyaknye susu.. kita beli pump spectra M1 je..ok la best jugak cuma susu tak bape meriah.. skrg ni dah berenti pump sebab malas..tp nak kena pump balik semula ni sebab nak wat stock sebelum keje nnt hhe

August 10, 2014 at 9:07 AM

ABANG bli autumnz tapi x pandai guna, last2 gua manual...huhu

August 10, 2014 at 6:32 PM

adik ipar mama carik benda ni lah..

August 10, 2014 at 7:25 PM

salam sheila...ohyke...sy pki spectra3...juz electrik pump...susah sikit nk bwk travel...kna backup dgn manual plak..da jd double cos..ni akibat x survey n nk cpt dlm mmbeli....

August 10, 2014 at 7:50 PM

salam kak.. nak tanya bp jenis akk ni boleh ke gne powerbank?

August 11, 2014 at 7:54 AM

heee... nina punya draft review pam dah berkulat2 dahhh. lebih 3 bulan da kot. hehe

August 11, 2014 at 8:37 AM

wah..bagus nie..akak pun nanti teringin jugak nak beli ni..insyallah

August 11, 2014 at 9:53 AM

Assalamualaikum..my wife guna yg ni jgak..hehe..sampai skrg anak dah umur 8 bulan pun still pakai dan still berfungsi..alhmadlh..susu pun meriah..hehe.. :-)

August 11, 2014 at 11:10 AM

selamat mengepam.. byk ke susu awak.. kite paling minimum pon 3oz dua2 belah... nie pon dh syukur dh sgt... dulu ssh nk dpt... dh masuk keje nie la br konsisten mase mengepam nye..

August 11, 2014 at 11:12 AM

wahh bagusnye entry camni utk moomy to be.. smoga sheila dan baby terus sehat hendaknye :)

August 11, 2014 at 12:16 PM

Apa nak komen eh...?

August 11, 2014 at 1:58 PM

salam. bagus produk ni..

August 11, 2014 at 3:56 PM

fifi tak pernah pakai snow bear sheila. fifi pernah pakai unimom mezzo, spectra 3 dab free style.. kalau tau snow bear best.. boleh cube.. tapi bile da beli freestyle.. memnag takkan tambah pump lain dah.. mahal..

August 11, 2014 at 4:09 PM

tempat pump alahai comey nyer.
eh... terlebih komen pula. hihi

August 11, 2014 at 4:34 PM

bagus tak pump ni

August 11, 2014 at 5:18 PM

bagusnya..memudahkan utk proses mengepam n penyimpanan susu
ramai yg pakai produk ni especially yg ada kerjaya
so dpt la baby minum susu ibu paling terbaik

August 12, 2014 at 8:06 AM

alhamdulilah..rezeki allah diberi susu yang banyak.

August 12, 2014 at 8:22 AM

mikhail dah refuse direct BF :(

August 12, 2014 at 10:46 AM

Alhamdulillah..saya pun baru je lepas berjaya wean off anak bujang sya yg dah 2tahun6bulan. Sedih tapi inshaallah itu yg terbaik. Saya doakan Sheila pun dipermudahkan amiiin

August 12, 2014 at 3:44 PM

Sy guna manual pump aje kt tmpat keje..

August 12, 2014 at 4:12 PM

Menarik gak ni. Rindu plak nak mengepam ☺

August 12, 2014 at 5:14 PM

Ouh review yang sangat bagus..Akak pon nak usha breastpump lain..snow bear ni boleh di pertimbangkan sebab within bajet..hehee

August 13, 2014 at 8:22 PM

Alhamdulillah...moga murah rezeki adam...ye ye...yg pink utk bby gegirl pulak..ops...hehhe

August 14, 2014 at 8:54 AM

bestnye review sheila..pam ila pun mcm dh xkuat suction die..mcm nk bertukar ke snow bear ni utk adik danish nnt..mcm best je..

August 14, 2014 at 8:54 AM

bestnye review sheila..pam ila pun mcm dh xkuat suction die..mcm nk bertukar ke snow bear ni utk adik danish nnt..mcm best je..

August 14, 2014 at 7:07 PM

Assalamualaikum sheila...best jugak pam nih...

August 15, 2014 at 11:33 AM

nmpk elok la sheil..kalau lya dah baby nnt blh la try beli nie

August 15, 2014 at 1:53 PM

wah.. tak reti teman menda2 nih.. nanti kalau dah tiba masa mesti menggagau mencari.. kekeke

August 16, 2014 at 10:15 AM

comel aje pam tu...dulu masa ahkak bersalin anak kedua byk sgt air susu tp baby xnak BF kat ahkak...sedih. masa tu guna pam kak ipar sengsara guna pam tu..byk air susu tp sakit la...tp lama2 baby dah suka BF dgn akak...smpi umur dia 5 tahun masih BF...klu x kena berhenti anak akak tak mo berhenti...skrg harap2 bakal baby ahkak pun teruskan BF mcm abang dia...

August 17, 2014 at 10:54 AM

Stakat ni x terfikir nk beli pam. Sbb nya x kje. Blh full bf kut.. Jika diizinkn..

August 25, 2014 at 2:38 PM

untung nya pam ni elok lg.. sy punya dh start prob.. nsb x brapa baik kot dpt unit yg prob.. esk nk anta repair.. sobbss...

Post a Comment