Review : Nursing Cover Adelia4Mumz | norsheilasalleh.blogspot.com

Review : Nursing Cover Adelia4Mumz

Assalamualaikum...
Aku rasa ni lah tempat jual nursing cover (NC) paling murah pernah aku survey sebabnya RM69 including postage to Semenanjung Malaysia. Cuma tambah RM3 untuk postage ke Sabah & Sarawak. Alhamdullilah, duduk dekat Semenanjung ni. Banyak kelebihan. heee
Ini cuma kehendak aku, sebab nak memenuhi keperluan Adam menyusu tak kira dimana saja kami berada. Masa sakan pergi beraya rumah sanak saudara dengan sahabat semua, memang jadi satu masalah bagi aku la nak feeding Adam on the spot. Tahu jelah, anak lelaki kuat menyusu, kuat mengempeng pun ya juga. Lambat bagi susu je, terus mengamuk lain macam pastu merajuk. Terkulat-kulat aku, dah ler segan asyik nak pinjam bilik tidur orang bila nak feeding Adam. Solusi dia, kena beli juga nursing cover yang besar dan luas.
sheila shahfiekry
lebar gila NC ni, aku suka! aku suka!

Adelia4Mumz ada jual 2 jenis NC ni. Satu yang normal design harga RM69 ni, satu lagi special design yang mahal sikit boleh cecah Rm100 ke atas. Ofcourse la nak beli hok murah je, saving duit. Suami pun tak bebel. Beliau tak setuju sebenarnya pasal nursing in public ni tapi kena setuju juga sebab baby bukan pandai cakap apatah lagi nak kompromi dengan kita ni, being a first time parents (T_____T)
We want the best for you son, bukan nak menunjuk kita ada duit. Dok pulun beli itu ini. No no no. Ni salah satu idea baik untuk mommy kat luar sana yang mungkin perlukan review begini untuk utarakan cadangan pada suami masing-masing. hehehe. Review kita ikhlas daripada hati turun ke jari jemari yang menaip ni. hahahaha.
Pihak Adelia4Mumz juga ada sediakan tutorial camne nak lipat NC jadi beg cinonet ni. Korang boleh follow berdasarkan gambar mengikut nombor yang telah ditetapkan ya. Tiada masalah nak bawa NC kemana saja kita pergi, sebab boleh lipat NC jadi cinonet. Jimat space dalam bag juga. 
Lepas ni boleh pakai NC di public dengan konfidennya. Thumbs up (",)
Ada kelebihan beli NC ni, baca tau.
1) Material from high quality cotton. Breathable fabric.
2) Very big and wide. Good coverage.
3) Hard stick at the middle to peek on your baby
4) Adjustable strap
5) Can be folded into a pouch and strap is available to hang at the stroller
6) Great gift to a new mommy
***hand wash only*** 
Jangan lupa terjah ya hemak-hemak semua :-
Instagram : Adelia4Mumz
Whatsapp : 019-2765798

47 comments

August 29, 2014 at 8:19 AM

bagus juga ada NC senang nak bagi perhatian kepada baby kan?

August 29, 2014 at 8:26 AM

ooo ada yg mcm ni blh buat penyusuan bdn..xde la segan sgt kita nak pinjam bilik org kan sheila..comel adam..makin berisi

August 29, 2014 at 8:30 AM

luth suka tarik baju luas2..
dia x suka kain sentuh hidung dia..
kalau bolh nk free

August 29, 2014 at 9:05 AM

bagus kan

August 29, 2014 at 9:25 AM

sy dulu nk bli x nk bli x....x beli..hehe....skng dina pon da sthun lbh...da kurang minum susu...sbb da cmpor ngan susu formula..sbb kalu trpakse keje luar ai malas btul nk pam..dlu kalu g jalan....mulelaH CR TMPAT SOROK NAK BF DIE...hehe..lpas ni kalo ade lagi baby nk beli lah!;D

August 29, 2014 at 9:29 AM

Susu badan adalah yang terbaik, akak dulu pakai shawl yang besar tu masa nak susu anak kat public..oraitt..lepas je..Alhamdulillah dan org pun tak perasan kita tengah susukan budak..hehe

August 29, 2014 at 9:29 AM

asslmkm sheila.. bguskan ada NC ni.. yela, bdak kalau besar sikit nanti, time menyusu, tgn dia pun ikut sama godek sana sini.. silap2 hbis terangkat baju.. ada NC ni selamat la sikit kan..

kalau mudah, rasa macam nak buat sendiri je nanti..hehe

August 29, 2014 at 9:31 AM

Memang orang kata anak lelaki ni kuat menyusu.. Bagus jugak ada produk yg khas utk cover masa bf macam ni.. Takdelah terdedah sangat kan? =)
Rosmiza Ali Official Blog™

August 29, 2014 at 9:42 AM

Kuat mengempeng baby Adam ni...
memang segan kalau nak menyusukan anak kat tempat awam ni, kena tutup2 sikit... NC memang solusi yang tepat.. :)

August 29, 2014 at 10:16 AM

ahaha..mslh kite sm.. smpikn kdg² msuk dlm kete klu nk bf danish.. ada gak tgk nc kt adelia ni..mmg nmpk best.. since sheila dh review kata best, blh la beli..

August 29, 2014 at 10:23 AM

Bagus jugak..tak dak la segan2 lagi nak menyusu anak kat tempat public kan..=D

August 29, 2014 at 10:44 AM

senang kan dah ada cover nursery nie...kalau akak nak beli ape pun kat online..akak akan survey 2 atau tiga online shop..bukan terus beli je..

August 29, 2014 at 11:01 AM

sy xde pn NC tu...tp pandai2 la cover sendiri kalo kat public..sbb tu sy x suka pegi pasaraya..eekkeke..so pengalaman nak nyusu kat tempat awam tu xde sgt...hehe..kalo kat umah org, sy just pakai tudung labuh ke dpn..so blh cover ekekke..

p/s : Psl mesin basuh tu, mmg kena gertak sikit org jual ni, bg dia pk kite pon tahu hak kite..jgn senang2 je ikut ckp dorg kalo kite tahu kite di pihak yg bnr :-D

August 29, 2014 at 1:32 PM

ooo..menarik :)

August 29, 2014 at 1:44 PM

memang sgt berguna ni sheila..thank's sharing kot2 brguna masa dpn kan

August 29, 2014 at 2:42 PM

salam sheila, wah baby dah gi taman layang2..

August 29, 2014 at 3:44 PM

Pssttt I is pun actually segan nak bf anak kat public uols, that day masa kat lego tu pun, berlarian cari ceruk gelap sebelum budak ni start buka siren huhu. Tapi sebolehnya kalau kuar I memang cari nursing room, kalau tak cuba bertahan selama mampu and si tipah gedik refuse botol.

August 29, 2014 at 3:51 PM

salam. hehehhe baru tahu kegunaan NC ni :D

August 29, 2014 at 4:01 PM

cemerlang je tgk BF baby tanpa nursing cover tuuu?:-)

August 29, 2014 at 10:42 PM

memg kebar n leh cover aurat kita

August 29, 2014 at 11:59 PM

boleh suggestkan kat akak nie..nice review

August 30, 2014 at 1:59 AM

emak saya selumber jer HA HA HAAA..tapi orang kampung dulu2 x kisah sangat.... MamaD pon tak pernah bf anak tengah padang org ramai...malu katanya ! hurmmm..

August 30, 2014 at 2:17 AM

SINGGAH MELAWAT.. TAK TAU NAK KOMEN APE PASAL POMPUAN NI... :)

August 30, 2014 at 7:38 AM

Kita perempuan tak tau NC tu apa..Harini baru tau..ngee.. -_-

August 30, 2014 at 9:59 PM

mama singgah, dulu mama mencari benda alah ni... tak jumpa..

alhamdulillah, sufi dah 2 thn 3 bln skrg still full bf lagi

August 30, 2014 at 11:12 PM

waaaa.. bukan main romantik agi datim :)

September 1, 2014 at 1:07 PM

sekrang ni kesedaran ttg BF mmg dah meningkat sbb tu byk tools yg memudahkan ibu2 dijual,syukur... memudahkan kita kan? :)

September 1, 2014 at 3:30 PM

Assalammualaikum... sheila,

bagus ada cover nie.. mudah nak menyusukan baby di mana saja... susu badan ibu adalah makanan terbaik baby,,,

mselim3

September 1, 2014 at 4:11 PM

sekarang dah senang..macam2 barang di cipta untuk kemudahan kan?kreatif dan boleh buat income..;)

September 1, 2014 at 10:29 PM

bagus ni sheila ek..

September 1, 2014 at 10:33 PM

Menarik. Boleh guna untuk breastfeed baby kat public.

September 2, 2014 at 9:57 AM

bagus sangat bende2 cegini tau...

September 2, 2014 at 11:16 AM

bgus NC ni..mungkin berguna kat sya 1 day nanti hihi

September 2, 2014 at 12:14 PM

wah wahhh lipat2 terus jadik kecik! sensored gmbr last! HHAHAHA

www.idabaharum.com

September 2, 2014 at 3:57 PM

thanks kak sbb share NC ini...

September 2, 2014 at 4:38 PM

Saya dah pro dah NIP..Biasa la anak lelaki..dimana saja..Kalau lambat mengamuk la keje dia...

September 2, 2014 at 4:43 PM

ha menarik ni. pernah masuk dlm senarai diy ayu. tp xtau la tlaksana ke x.hehe.

September 2, 2014 at 5:51 PM

Cik mah beli dah kin..konon2 nk diy..tp ntah bila siapnyer...hahaha...azwa dah 6 bulan pun..heheh

September 2, 2014 at 11:18 PM

kita pun ade follow ig dia... ingat nak beli tp i lg suka nursing cover yang boleh cover belakang sekali..yang dia punya ni mcm cover depan je kan? kadang2 bila selak baju terangkat belah belakang tu...

September 3, 2014 at 8:48 PM

wah best2!bole saya buat hadiah bg kt kawan yg baru dpt baby.

September 3, 2014 at 9:13 PM

wah best2!siap bole buat beg lagi!

September 4, 2014 at 1:15 PM

Lagi senang la untuk ibu2 menyusu kat tempat awam..takder la segan kan..

September 5, 2014 at 11:32 AM

Macam2 style nursing cover skang ni.

September 5, 2014 at 2:13 PM

pakai shawl lebar yang jahit separuh tu ok juga.. tinggal sarung je..

September 6, 2014 at 5:45 PM

comel boleh lipat macam bag

September 9, 2014 at 1:40 PM

Memang berbaloi sebab nampak kualiti kain dia..akak beli yang murah je sebab nak guna time pam je..yang lelain kalau dengan baby prefer pakai tudung je cover dengan pakai baju nursing..hehee

February 21, 2015 at 10:02 AM

cantik NC sis http://aisyahhumairahcollection.blogspot.com/

Post a Comment