Review Blog 2.0 #Part 10 | norsheilasalleh.blogspot.com

Review Blog 2.0 #Part 10

Assalamualaikum...
Wahh baru je masuk blog yang ke 28,29 & 30 untuk direview. Fuhhh! Berpeluh gak setiap hari blogwalking sambil review blog. Namun, inilah perkara yang menarik bagi aku. Dapat kenal korang semua sambil promote blog korang. Yeah! Korang happy tak dapat join review ni? *frankly speak please*
Untuk blog Engku Muzahadin, bagi sheila header awak agak besar. Mungkin harus dikecilkan sikit bagi memudahkan blog cepat loading. Sheila rasa blog awak terlalu banyak warna. Sidebar widget seakan membesar juga. Apa kata adjust sikit coding. Biar nampak kecil sikit, dan lebih kemas.  Di bahagian post, elakkan bold perkataan keseluruhan dan ceraikan post kepada beberapa perenggan. 

Penulisan yang kemas dan teratur juga salah satu faktor orang kerap blogwalking sini. Kalau boleh cuba gabungkan mana-mana widget agar blog nampak trendy. Yang lain bagi sheila, just nice :)
My kakak Farah,  seorang isteri dan ibu yang sporting sekali. Header blog sangat lovely tau. Sheila suka bangat. Background dan semuanya nampak sangat teratur. Seriously, tak banyak perlu sheila komen sebenarnya. Blog sudah diedit secantik mungkin. 

Cuma, gabungkan tabber widget seperti blog archieve, chat box dan banner. Insyallah blog akan lebih mudah loading. Yang lain, semuanya cool. Penulisan dan penceritaan akak memang selalu menambat hati sheila untuk terus singgah. Ohh ya, nak pergi Tambun kan this week? Have fun akak! Jangan lupa bergambar sakan ya :)
Vee, pada pendapat sheila blog awak banyak widget iklan. Seharusnya awak limitkan.. Atau cuba kecilkan iklan dan letak di satu tempat yang menarik. Iklan yang banyak boleh jadi salah satu sebab orang malas nak blogwalking, contohnya sheila. Sheila rasa blog yang banyak iklan ni, nampak tak bersih dan tak berapa kemas.

Penulisan dan blog template nampak cantik dan kemas. Petua, tips dan resepi yang awak share, memang berguna. Sheila suka baca. Yang lain, sheila tanak komen lebih-lebih. Diharap Vee dapat memahami apa yang sheila cakap. Heeee. 

39 comments

October 11, 2013 at 8:54 AM

shila gn laa jenis komen window....sng skit nak komen..bb akak ni sll semput nak loading semula..hihi...

ok jap nak p tgk blog mereka tuu

October 11, 2013 at 9:10 AM

selamat pagi kak sheila, mama setuju dengan blog yang banyak iklan, merimaskan dan membuat mama penat menunggu... apapun review yang terbaik dari akak.... mama terjah.. eh! semua mama dah kenal.. hihi, takpe.. terjah jugak..

October 11, 2013 at 9:25 AM

Jom sambung tambah rakan maya :) Thanks Sheila :)

October 11, 2013 at 9:58 AM

thumbs up :)

October 11, 2013 at 10:11 AM

hmm. cantikkan blog mereka, thanks sebab sudi dtg komen kat blog saya..tamat sudah

October 11, 2013 at 11:06 AM

Ketiga-tiganya belum kenal sepenuhnya lg..

October 11, 2013 at 11:08 AM

wah best nyee blog direview aritu tenet tb problem xdpt join ;( sob sob

October 11, 2013 at 11:19 AM

wah tahniah kepada mereka2 yang telah direview...

October 11, 2013 at 11:30 AM

Nampaknya review lebih kepada teknikal sehingga kurang dapat mengenali blog dan isinya. Semakin ringkas nampaknya...
Maaf, hanya sekadar pandangan peribadi :)

October 11, 2013 at 11:41 AM

Jom terjah...

October 11, 2013 at 11:52 AM

jom terjah blog2 hebat ni

October 11, 2013 at 12:59 PM

amboi seronok direview nikan !

October 11, 2013 at 1:01 PM

thanks sebab review blog2 ni, bola juga dtg singgah blog dorang :)

October 11, 2013 at 1:07 PM

done.. mmg dah folo sume..

October 11, 2013 at 2:02 PM

selalu terjah blog mereka..salam jumaat sheila..

October 11, 2013 at 2:15 PM

Assalamualaikum . ain suka header vee . . tertarik dengan kata-kata "rencah sebuah kehidupan" :D

October 11, 2013 at 2:35 PM

wah.. ada lagi yea.. blog review.. ingatkan dah abes..

nak tag sheila join GA lah, bole? heee..

http://honeyoyeke.blogspot.com/2013/10/anniversary-giveaway-by-anadiera.html

October 11, 2013 at 2:54 PM

yeayyy my dear farah mrs secretary ada di siniiiiiii hehehehe :)

October 11, 2013 at 3:35 PM

blog2 yg baru zaza kenal ni... boleh lah melawat diorang ;)

October 11, 2013 at 4:03 PM

Tahniah Vee dan farah, di review

October 11, 2013 at 4:40 PM

tahniah..selamat berjaya

October 11, 2013 at 4:41 PM

Tahniah kpd yg direview.. & syabas Shiela.. semoga terus sukses :)

October 11, 2013 at 4:44 PM

assalamualaikum sheila..

cepat2 ambil cuti buka tabung haji.. nanti mesti rase lege.. fifi doakan semoge urusan sheila dipermudahkan..

October 11, 2013 at 5:19 PM

dah masuk part 10..

October 11, 2013 at 5:59 PM

wah go go go sheila
eh ada kak farah jugak la
isi tabung komli sini

October 11, 2013 at 6:15 PM

rasanya tak pernah lagi singah blog mereka..nanti boleh laa terjah kesana...hehe

Regards,
-Strider-

October 11, 2013 at 7:20 PM

♥Yeayyy dh sampai giliran akak yerrr..*malu tutup muka.. hehehe

Btw thanks di atas review sheila tue.. akak hargai sgt2.. blog yg diedit secantik tue kena bg credit kt CJM.. kalau sheila tgk blog akak sblm nie sure byk yg sheila nak kena komen..hehehe..

Insyaallah cadangan sheila utk mtk akak gabungkan tabber widget tue akan akak usahakan.. thanks again yer sheila.. *kiss ♥

October 11, 2013 at 9:51 PM

terjahhhh ~~

October 12, 2013 at 12:30 PM

masa untuk kenal mereka :)

October 12, 2013 at 2:43 PM

boleh blogwalking blog diorang...best nye kalau blog sy kena review..ahaha :P

October 12, 2013 at 4:24 PM

Akak boleh bayangkan bagaiman berpeluhnya Sheila buat review ni semua. Bukan senang tau, tapi akak tabik spring kat Sheila mampu menyelesaikan janji dengan baik sekali. Tahniah Sheila. Keep up good work.

October 12, 2013 at 5:19 PM

done follow for ga

October 12, 2013 at 5:57 PM

hee.. semua dah di follow rasanya..

October 12, 2013 at 8:55 PM

DONE FOLLOW..:)

October 12, 2013 at 9:34 PM

terjahhhhhhhhhhhhhhhh mereka :D

October 12, 2013 at 9:51 PM

Wahh..tahniah buat yang di review.. :)

October 13, 2013 at 9:13 PM

header semua cantik2
hi dear
selamat hari raya aidiladha =)

October 14, 2013 at 7:01 PM

Jenuh kan rwview blog byk2 huhuhu

October 21, 2013 at 11:55 AM

maaf lambat terjah semula, kebusyan & kesihatan adik x mengizinkan lately !

Post a Comment