Review Blog 2.0 #Part 9 | norsheilasalleh.blogspot.com

Review Blog 2.0 #Part 9

Assalamualaikum... 
Tengku Butang, salah satu blogger yang paling sporting aku kenal dalam blog. Memang suka BW sana. Punya header yang comel. Kalau tak silap gambar daripada kartun Wreck it Ralph. hehe. Seorang isteri yang minat sangat-sangat pada kucing. So takleh ngorat dia lagi tau. Nama Tengku Butang diambil sempena nama kucing peliharaannya. 

Sheila nak komen sikit kak tengku, widget banyak sangat. Loading blog jadi lambat sikit. So sheila suggest akak buang masa yang tak penting. Kalau gambar kucing tu taknak buang, silalah gabungkan dalam tabber widget. Biar blog nampak lebih kemas dan trending. Recent visitor tu sangat old skool. Kalau tak guna, rasanya takda masalah kot. Lagi satu, sheila suka sangat penulisan kak tengku. Sangat daripada isi hati yang paling ikhlas. heheh. Keep blogging sis. Teringin nak jumpa (",)
Nas merupakan seorang isteri yang mempunyai seorang puteri. Salah seorang blogger yang rajin singgah sini. Sampai terasa lah keakraban kami. heee. Background nas dah cukup comel. Ditambah pula gambar tumbesaran puteri sulung nas. Aduhaii sungguh sweet la mama ni!

Widget follower tu bagi sheila kena letak atas segala widget supaya pengunjung senang follow bila BW. Bloglist nas patut digabungankan dalam tabber widget, dan buat scroll box untuk blog archieve supaya nampak lebih kemas. Dua widget traffic dibawah sekali rasanya tak perlu kot. Nas boleh tengok kat stats blog atau pageviews di Nuffnang kan? Kalau ada tutorial nas nak cuba, boleh klik sini ->tutorial percuma
Dulu, pertama kali jejak blog Jie, aku ingatkan dia perempuan. Rupanya lelaki. heee. Sorry Jie! Jie, blog kamu memang sempoi. Sheila suka penggunaan font di bahagian sidebar widget. Warna blog nampak sangat harmoni. Agak berlainan dengan blogger lelaki lain yang suka warna lebih gelap. hihi. 

Jie salah seorang yang rajin joined segmen atau contest. Bagus usaha murni Jie sebab memeriahkan blog rakan yang lain. Bagi sheila, blog Jie dah tak perlu nak ubah apa-apa sebabnya Jie cuma ada widget yang penting kecuali buat scroll box untuk blog archieve. Nampak lebih mantap dan trending. hehe. Yang lain, just nice to me.

41 comments

October 4, 2013 at 8:40 AM

Assalamualaikum. selesai follow :)

October 4, 2013 at 9:01 AM

Bleh berkunjung ke blog yg direview oleh sheila ni nanti :)

October 4, 2013 at 9:03 AM

Wah.. tahniah kpd yg di review.. syabas :)

October 4, 2013 at 9:25 AM

jom terjah blog2 hebat ni

October 4, 2013 at 9:28 AM

ada masa eca terjah semua!..skrg terkial-kial cari rentak & masa..sibuk segala mak nenek xde masa.hahaha. :D

October 4, 2013 at 9:29 AM

jom terjah mereka...:)

October 4, 2013 at 9:46 AM

salam jumaat sheila.. :D

October 4, 2013 at 9:47 AM

yeah! blogwalking2 lagi.. thanks sheila :)

October 4, 2013 at 10:07 AM

yana kenal blogger tengku butang jerk ... hehehh kak tengku butang mmg sproting habis. bagi pencinta kucing .. bolehlah berkawan dgn blogger tengku butang. pasti tak rugi ^^ hehehh

October 4, 2013 at 10:22 AM

Review yang bagus dan menarik

October 4, 2013 at 11:02 AM

boleh singgah ke blog mereka nanti...hehe

Regards,
-Strider-

October 4, 2013 at 11:06 AM

salam kak sheila.. wah.. mama dapat kawan baru ni.. nak terjah blog mereka... :)

October 4, 2013 at 12:41 PM

insyaallah akak follow diorang nnti...
p/s - boleh jer nk share

October 4, 2013 at 1:14 PM

Wahh! Dah sampai turn kite lah..Yey yey! Tengkiu Sheila..Insyaallah.. Akan upgradekan blog tu nanti.. Hihi.. Kan..Kan.. Macam dah berkawan depan-depan je.. ^_^

October 4, 2013 at 2:21 PM

heee.. dah kuo teman punyaa.. thanc sheila bagi komen apa yang nak dibuat.. jap lagi teman tengok2 mana yang perlu dibuang.. tapi nak buat tabber widget tu asyik ada error je sheila.. 2 yang x buat lagi.. memnag berminat nak buat.. tapi asyik jadi lain jea..

October 4, 2013 at 2:25 PM

tahniah kena review ye..

October 4, 2013 at 2:39 PM

fiza dah terjah depa semua.. >_<

October 4, 2013 at 4:07 PM

rasanyer bila time blog KA direview mesti teruk kena hentam ni hehehe

October 4, 2013 at 5:01 PM

bestnye lahai dpt review.. janji pendapat telus dan ikhlas kan. good job.

salam ukhuwah dr nanie :)

October 4, 2013 at 6:56 PM

tengku butang tu yumida pernah terjah
ramah orgnya
isi tabung komli sini

October 4, 2013 at 7:15 PM

Salam..sya baru baca komen td..akak nak resipi crepe ya..nnti sya bg resipinya ya kak :)

October 4, 2013 at 11:42 PM

wahhh untungnye shiela review blog dorang! hehe
nak g terjah blog dorang lah hehe :P

October 5, 2013 at 12:05 AM

salam sheila..jalan BW malam2 =)

October 5, 2013 at 5:23 PM

nanti nina terjah ya dear.. :)

October 5, 2013 at 7:55 PM

huhu..nmpk cam perempuan ke..tq bg pdpt utk blog jie..

October 5, 2013 at 9:23 PM

rajin yer sheila review blog..^^

October 5, 2013 at 11:40 PM

x sabar menunggu part review blog kiter. yg dikomen kat blog review org lain pn boleh tambah ilmu jugak :)

October 6, 2013 at 1:49 AM

nama Tengku Butang tu sampai sekarang FD tak tau real name dia. hihi. akk tu memang rajin bw pun

October 6, 2013 at 3:04 AM

waahhh.. bestnya tgk blog org kena review.. jeles.. hehehehe

October 7, 2013 at 12:24 PM

from your post here, I dah terjah ketiga2 blog yang you review ni. thx ye, it's good to know them. ^__^

October 7, 2013 at 1:30 PM

bestnya review :D nice

October 7, 2013 at 2:39 PM

blog tengku butang je yang fifi pernah singgah.. lepas ni boleh la singgah blog yang lain..

October 7, 2013 at 2:56 PM

jom terjah blog hebat ni

October 7, 2013 at 3:25 PM

xtau plak shark TB tu nama kucing dia.
hehe..
yg lain shark akan terjah pasni.

October 7, 2013 at 7:57 PM

haaa jom terjah mereka jommmmmmmmmmmmm

October 8, 2013 at 10:36 AM

suka baca blog review dari shiela.... sng nak terjah dan tmbh kawan.. hehe....

October 8, 2013 at 2:43 PM

jika ada masa nanti sy terjah mereka..

October 8, 2013 at 8:29 PM

kan best kalau sheila dapat review my blog sekali..hik3..

October 9, 2013 at 4:51 PM

jom review diaorang semua....

October 11, 2013 at 11:38 AM

Tengkubutang mmg awesome..

October 12, 2013 at 4:22 PM

Blog Tengku Butang memang santai habis.

Post a Comment