Wonderful Time at Hot Springs and Spa | norsheilasalleh.blogspot.com

Wonderful Time at Hot Springs and Spa


Assalamualaikum...
Ini part yang ditunggukan untuk bercerita dengan korang semua apa yang paling best dengan Tambun tu. Aku sendiri macam tak percaya betapa have fun kami semua dekat sini. Walaupun tak pernah jumpa atau kenal each others selama ni, tapi kami mesra. Yee, kalau korang tak berkesempatan nak baca part 1 and 2, sila klik dua link yang diboldkan ya. Butterflies Getaway to Lost World of Tambun & Review : Lost Word Hotel.

Part ni memang paling best dalam percutian ke Tambun bersama bloggers.Sekejap masuk air,sekejap keluar air, sekejap makan dan repeat semua tu sampai penat. Enjoyed sangat. Tapi tak banyak lah gambar nak kongsi, ada yang blur habis, siap bergegar macam ada tsunami. hehe. Mohon tak meluat ya.
sheila shahfiekry
Lepas check in hotel petang tu, kami berdua bersiap cepat dan laju-laju turun ke waterpark. Tak sabar nak terjun dalam air. Kitorang pergi main permainan yang ada dulu sebabnya masa limit sangat. Bergegas laa kami berdua naik roller coaster. Ajak juga kak Lily walaupun dia mula-mula taknak. Sekali kena paksa, terus repeat banyak kali dengan kami. hihi. Serius seronok betul.
sheila shahfiekry
Terbeli pula gambar ni. hehe. Kalau tak silap harga sekeping rm25, tapi aku dengan Kak Lily minta diskaun. Dapatlah murah rm5 camtu. hehe. Janji dapat diskaun kan, aci lah tolak rm5 pun. Skill berjimat kena selalu praktik ;p
sheila shahfiekry
Yang ni, sampan besar. Nampak macam biasa kan, tapi sekali dia naik 180 darjah. Kau pandang bawah dalam keadaan tak terkata, terus tutup mata selaju yang boleh! Kemain shafiqah gelakkan kakak dia tau. hehe. 2 kali repeat ni. Walaupun takut, tetap tak kecewakan kawan-kawan yang ajak repeat banyak kali. hihiii
sheila shahfiekry
Time to terbang, ni game memang best. Rasa nak nyanyi lagu i believe i can fly! heeeee. Terbang sampai pening, mata pun juling. 2 kali juga kami repeat. Sekali naik, gian betul. huhu. Abang jaga game ni, layankan saja karenah kitorang. Sebiji macam kanak-kanak riang :)
sheila shahfiekry
credit photo to Kak Sabby Prue
Puas main game semua, kami terus menuju ke kolam air panas. Sebelum tu, baca dulu apa kandungan dalam air kolam panas. Banyak 8 kebaikan dan huraiannya sekali. 
sheila shahfiekry
gambar waktu petang
Ini pula, kolam air panas. Khas booking untuk bloggers sahaja. Memang panas, nak masuk kaki pun takut-takut berani. Lepas saiko diri sendiri, terus masuk dalam. heee. Syok sangat mandi air panas. Cuaca kat sini pula mendung je. Kesemua pool kitorang masuk banyak kali sampai puas hati. hehe. Tapi pool kat sini, tahap kepanasannya lain-lain tau. So tak rugi cuba semua...
sheila shahfiekry
credit photo : I Am Studio , gambar waktu malam
sheila shahfiekry
Camwhore with Norfanil dan Mieza.. Mesra sangat depa ni. Melayan aje karenah aku. Bergambar sakan, macam dah lama kenal. Okeyy, aku rindu diorang semua..
sheila shahfiekry
Mandi kolam air panas berbuih macam lava gunung berapi dengan Kak Lily. Gegar habis gambar ni. hehe. Kalau berendam sini, lepas 15 minit kena bangun. Kalau tak, masak lah satu badan. hihi.
sheila shahfiekry
Ni Steam Cave. Boleh masuk untuk 5 minit je. Kalau duduk lama-lama, tak bernafas babe. Ini percubaan tangkap gambar Norfanil dengan Mieza. Kabur sangat kan.. Maklumlah, kamera bukan kalis air. hihi. Dalam gua ni ada kamera tau, korang jangan buat pelik-pelik pulak kat dalam ni. hihi ;p

Dah puas terjun 8 kolam dan makan (repeat in many times), kitorang cuba spa pula. Dimulakan dengan massage kat badan belakang. Pertama kali aku tak rasa geli langsung. Mungkin sebab penat sangat dan memang memerlukan massage. Kemudian scrub tangan dan tepek mask berperisa kopi. 
sheila shahfiekry
credit photo : I Am Studio 
Apa yang kami makan? Ohh banyak gila okeyy. Terliur aku makan daging kambing. Hee. Walaupun pening-pening lalat lepas tu, hihi. Laku betul yang bakar-bakar ni. 

Waktu operasi :-
Buka : 11pagi - 6petang
Sabtu-Ahad, Cuti Sekolah, Public Holidays : 10pagi - 6petang
Lost World Hot Springs and Spa (malam) : buka setiap hari 6petang - 11malam
Crystal Spa Treatment : 3petang - 11malam
Park tutup setiap selasa kecuali Cuti Sekolah dan Public Holidays

Sebelum terlupa, nak ucap berbanyak terima kasih pada The Butterfly Project, ETS and The Lost World of Tambun kerana sponsor sweet getaway untuk 30 beauty bloggers. Ada kelapangan masa, kita jumpa lagi :)

42 comments

October 17, 2013 at 10:59 AM

best la shiela.. rase cm nk g jugak jer bila ada masa nnt..

October 17, 2013 at 11:41 AM

seeronoknyeeeee..

October 17, 2013 at 11:43 AM

wahhhh bestnyer! homaih....tahan jeles je la kite ni :D

October 17, 2013 at 12:04 PM

bestnya shiela kat sana...

October 17, 2013 at 12:07 PM

Jeles nyeeeee....... nk g jugak, tak kire..nak g jugak....

October 17, 2013 at 12:23 PM

Best sayang..best3! jeles ni..huhu nak juga, nak juga :) aah macam adik mak lampir, tapi comel sheila lebih sikit :p

October 17, 2013 at 12:36 PM

Asalamualaikum . mok su . kita baca pun dah ikut seronok ni :D

October 17, 2013 at 1:06 PM

Assalamualaikum Sheila..wah bestnye berjimba jimba dgn blogger lain

October 17, 2013 at 1:09 PM

Seronoklah tngok aktiviti2 di theme park tu..apa pun, BBQ tu mmg best.. selera je tengok. Thanks sharing :)

October 17, 2013 at 1:10 PM

best nya sheila.. mahalnya harga gambar tu rm25.. part paling menarik perhatian akak yang berendam dalam kolam air panas tu, mesti keluar toksin dalam badan..

October 17, 2013 at 1:58 PM

adush..jelesnya zaza tgk.. rasa teringin nak pergi sini... :) sate tu... slurrrrppp

October 17, 2013 at 2:18 PM

Best kan sheila dpt berendam dalam tue.. akak paling suka pool yg ada jakuzi tue..hehehe.. jom nnti kita plan dtg sini lg..=D

October 17, 2013 at 2:27 PM

wah..syok nya kak....

October 17, 2013 at 3:50 PM

owh..ni kesinambungan entry naik ketapi aritu ek..hehe..menarik giler aktiviti kat sana..hehe

Regards,
-Strider-

October 17, 2013 at 4:05 PM

meriahnya... seronok mama tengok..

October 17, 2013 at 4:11 PM

seronoknya.. boleh tahan mahalkan gambar² dia snap tu.. masa kt pg pun terbeli jugak.. sbb ade gambar anak kan...

October 17, 2013 at 4:18 PM

lepas berendam dlm kolam air panas, naik berurut badan pastu melantak kaw2.. mmg heaven betol !!!

October 17, 2013 at 5:28 PM

bestnyeee.. camne nak join aktiviti macamni sheila.. bestnyee.. huk2

October 17, 2013 at 5:32 PM

wow.. fun nyee..

October 17, 2013 at 6:39 PM

hehe..bila lagi nak enjoy main semua game mcm bdak kcik kan kak..

October 17, 2013 at 6:48 PM

lost world memang best !! hehehe
main macam2 dalam tu tp makanan mahal sikit

October 17, 2013 at 6:55 PM

wah beznye
jeles nengok tau
yumida tringin nak ke situ gak
isi tabung komli sini

October 17, 2013 at 6:56 PM

hah dah pergi da. memang best. berbaloi sgt :))

October 17, 2013 at 7:42 PM

wahhhh... seronoknya.... jeles sekejap...

October 17, 2013 at 7:42 PM

Wahhhh bestnya.... jeles sekejap..

October 17, 2013 at 8:42 PM

kemain seronok ye
amboi
hehe

October 17, 2013 at 9:59 PM

Wauu bestnya..tp 3 game kat atas mmg menakutkan..

October 17, 2013 at 11:18 PM

bestnya kak shiela.. saya baca entry tambun kak shiela jeles tau >__<
saya nak beli gambar yg photographer2 kat situ ambik, memang idokk lerr. mahal sangat kot..

October 17, 2013 at 11:46 PM

Saya pernah naik buaian terbang tu. memang best. Rasa macam 'I believe i can fly'. Haha

October 17, 2013 at 11:54 PM

woahh besnye! dah berendam hape smue pstu makaaaaaan! yummy!! jelesnye hehe

October 17, 2013 at 11:57 PM

Bestnyaaaa. Lagi best bila disponsor :p

October 18, 2013 at 12:11 AM

Wahhh...seronoknya dia.

October 18, 2013 at 5:21 AM

best giler.. btw done follow #597

October 18, 2013 at 7:35 AM

waaah bestnyaaa :)

October 18, 2013 at 8:04 AM

wow bestnya!!!
dtg bawa FREE GIFT...utk 7 yg terawal

October 18, 2013 at 8:46 AM

seronok sungguh korang yer..hihihi

October 18, 2013 at 12:11 PM

bestttt

October 18, 2013 at 12:12 PM

seronoknya kalau dapat pegi sini...:)

October 18, 2013 at 3:43 PM

solute la kat sheila, nek roller coaster pun bley senyum lg?! hihi
btw slmt hari raya :)

October 18, 2013 at 4:01 PM

assalamualaikum.. seronoknye shiela.. kalau la fifi dapat join.. mesti terase nak pergi lagi kan..

October 22, 2013 at 12:47 AM

syoknyer..waa..mcm mana nak join dengan butterfly ni..huaaa

October 23, 2013 at 11:42 AM

seronoknya !!! tu la nampak jugak blogger ramai2 join ni....seronok nya dapat kenal blogger semua. ! norfa n nanie pun ada kan ?? :D

Post a Comment