Review Blog 2.0 #Part 8 | norsheilasalleh.blogspot.com

Review Blog 2.0 #Part 8

Assalamualaikum...
Dah masuk bulan baru, review blog masih berjalan dengan lancar. Alhamdullilah. Thank you semua yang sudi support setiap review yang dah keluar. Terharu sangat (T___T) Tanpa korang, sunyi blog aku. heee. Aku akan sentiasa blogwalking dekat blogger yang rajin komen sini. What you give, you get back. Gitu. So harini review agak special sebab ada dua gadis nama sama. Jeng jeng jeng! Jum baca review ikhlas aku ni :-

sheila shahfiekry
Seorang gadis pencinta belalang. Blog berwarna hijau kesukaan aku. hihi. Akak minat gila background yang awak guna. Nampak sweet. Tapi widget macam banyak sangat la sayang. Apa kata Nasuha kurangkan widget yang tak penting. Maksudnya widget fanpage boleh dikecilkan kepada button sahaja seperti akak punya. Gabungkan blog follower + google follower dalam tabber widget. Lagi satu, widget 'story in my life' tak perlu kot. Nasuha kan dah ada blog archieve. Akak rasa nampak lebih sporty blog Nasuha nanti. Trust me :)
sheila shahfiekry
Blogger famous bernama Eraz, kalau tak kenal dia maknanya korang belum habis jelajah dunia blogger la kot. hihi. Eraz sudah mempunyai seorang cahaya mata. Kalau tak silap, isterinya juga seorang blogger. hehe. Selama ni aku cuma seorang silent reader dia. hee. Header yang digunakan agak sama dengan blog isteri. Nampak sweet couple sangat! Pasni boleh buh gambar family kecil di header. Harus lebih awesome kan?
Bagi sheila, blog Eraz dah cukup mantap. Tapi widget chat dan statistik boleh digabungkan dalam tabber widget bagi mengurangkan space. Begitu juga dengan blog follower + google follower. Yang lain pada sheila, just nice. hehe.
sheila shahfiekry
Inilah salah satu adik Amanina yang aku sebut kat atas tu. Aku suka baca blog dia. Header dia awesome. Penceritaan dia, sempoi. Blog pink dia just nice. Tapi widget di sidebar, font semuanya kecil sangat. Agak susah akak nak baca dik. hehe. Lagi satu, bloglist. Apa kata, gabungkan dalam tabber widget. Blog akan jadi lebih mudah untuk loading bila kita kurang pakai widget. Tabbar widget ni salah satu alternatif untuk blog nampak ringan dan tak sarat dengan widget. Heee :)

32 comments

October 2, 2013 at 12:29 PM

thanz kak..akan sy ubah..thanz a lot sister :)

October 2, 2013 at 12:31 PM

semua mereka terbaik.. :D

October 2, 2013 at 12:33 PM

Blogger Eraz tu org klate kan..zura prnh gk baca blog dia dlu...

October 2, 2013 at 12:33 PM

untung btl kena review...

October 2, 2013 at 12:34 PM

ok.. jap akak nk p terjah depa semua.. =D

October 2, 2013 at 12:43 PM

dah folo tiga2.. >_<

October 2, 2013 at 12:51 PM

dah lama tak p blog erazzzzzzz,tup tup tup dah ada sorang anak,fuh..jodoh dengan blogger plak,hihi

October 2, 2013 at 12:53 PM

Tak sangka juga ya, ada pecinta belalang. Teringat dulu kecil-kecil sekolah rendah pi tangkap belalang.

October 2, 2013 at 1:31 PM

assalamualaikum kak sheila, mama nak terjah ketiga2 blog hari ni... semua mama belum kenal nih... :)

October 2, 2013 at 1:45 PM

Masa untuk terjah :)

October 2, 2013 at 2:12 PM

As salam bagusnya, rajin buat review. Saya orang baru, banyak boleh belajar. Sangat bermanfaat... Terima kasih ye coz share kat sini.

notie ms
http://nolizawatimohdsaad.blogspot.com/

Wassalam

October 2, 2013 at 2:21 PM

terjah mereka....

October 2, 2013 at 2:33 PM

Sy ni jrg sgt knl blogger lelaki yg femes tu hehe myb sb jrg bw kot,

October 2, 2013 at 2:59 PM

salam singgah dik..... nk mkn puding roti datanglah ktn yer. hehe

October 2, 2013 at 3:21 PM

nanti diterjah

October 2, 2013 at 3:42 PM

assalamualaikum...wahhh gud job.. idea gune tabber widget tu baguslah sheila... tapi sy pon belum gune lagi... hehee... sorry, sebab jarang2 update belog dan blogwalking.... start cuti sekolah ni, baru nak merajinkan diri semula blogwalking n komen2 kat blog lain.. hehe :)

by the way, rawang n sg buloh mcm tak jauh je, hopefully one day kite leh jumpe.. ;)

October 2, 2013 at 4:12 PM

bagus sheila review...

apepun, tq bnyak2 selalu singgah blog lyza... :)

October 2, 2013 at 4:47 PM

SESEKALI REVIEW LE BLOG SAYA YANG TAK SEBERAPE TU.. :)

October 2, 2013 at 4:54 PM

Love your idea bagi link bloggers yg lain. good job sheila. :)

October 2, 2013 at 4:57 PM

wahhh..tahniah kepada blog yang telah direview..^^

October 2, 2013 at 6:03 PM

wah blogger eraz pun de join..awesome la
beznye blog yg kena review..ade geng baru..lalalala
isi tabung abg kom kom sini..hehe
yumida nak buat tabber widget la sheila
jimat space kan..nak balaja buat la nnti

October 2, 2013 at 6:25 PM

Wahh...Sheila, sambung pada part yang seterusnya. Awsome.

October 2, 2013 at 7:17 PM

waaaa :D

October 2, 2013 at 8:06 PM

Wah.. tahniah kpd yg terpilih. Bolehlah terjah. :)

October 2, 2013 at 8:15 PM

tahniah kepada semua yang kena terjah, dan tahniah pada sheila atas anjuran segmen yg bagus nih

October 2, 2013 at 10:06 PM

seronoknya mereka direview.. :)

October 2, 2013 at 11:21 PM

Dh follow semua.. heee... sheila mmg suka kaler hijau kannn

October 3, 2013 at 12:44 AM

Oh wow, ada juga blog yang willing to review another blogs. I loike! If only, if only...

But congratulations to all. Sudah direview-ed, so tambahbaikkan lagi blog, ya?

October 3, 2013 at 2:33 PM

mmg seronok kena review yer

October 6, 2013 at 8:13 PM

salam.. tq dear sbb review blog nina. sayang sgt :)

October 12, 2013 at 4:21 PM

Tak sempat lagi nak terjah semua yang direview oleh Sheila. In sya allah, pelan-pelan nanti akak terjah juga. Sheila sihat ?

October 14, 2013 at 8:39 AM

Banyaknya komen.. Syok je baca.. :)

Post a Comment