Semakin Bulat Sebab Pregnant | norsheilasalleh.blogspot.com

Semakin Bulat Sebab Pregnant

Assalamualaikum...
Siapa yang lose weight ketika bulan ramadhan ni? Cer bagitau aku. heee. Aku tak pasti pulak yang aku dah makin bulat. Setahu aku la, seluar jeans yang aku biasa pakai pun londeh. Apa cer ekk. Boleh pulak one of my friend komen 'makin bulat sheila!'
Terkedu aku. Terus pandang cermin muka, tenung paling dalam sekali. Rasa nak retak lah cermin tu aku buat. hiks. Tu belum lagi tambahan orang komen bila tengok perutku memboyot ke depan. Soalan cepu emas paling mahal dalam hidup aku iaitu tentang zuriat! Tersentap kejap mak noks. Rata-rata yang bertanya pulak member baru kawin, pastu siap cakap hal anak tu biarlah lambat sikit. Allah Maha Pemurah, dia bagi cepat kat depa. 
Bertuah korangggggggg. Aku gembira untuk koranggg tau. Setiap hari tengok facebook depa yang tengah pregnant ni dengan harapan tinggi nak tengok perut depa yang makin membesar. Ibu mengandung adalah seksi pada pandangan mataku ;p
Mujur, suami snap gambar tak nampak full body. I is selekeh okeyy. Aku bukan gemuk sebenarnya, cuma pipi je semakin membulat. Bukan sebab pregnant, hehehhee. Maaflah pasal tajuk tu, saja bagi saspen sikit. Aku terharu sangat, ada member-member yang dah pregnant yang sudi bagi tips macam-macam. Siap suruh beli jamu, makan ubat. Terima kasih banyak kat korang. 
Aku bersyukur ada korang dalam hidup aku. Haaa nak pesan sikit je boleh tak kawan-kawan? Aku harap kita guna media social ni secara berhemah. Jangan sampai dalam keadaan tak sedar ianya menambah dosa. Bertutur guna akal ya. Aku dah melalut jauh, nak ucap Salam Ramadhan hari yang ke- 24 :)

33 comments

August 2, 2013 at 4:14 AM

Sabar yea Sheila..Allah lebih mengetahui segalanya..:)

August 2, 2013 at 5:45 AM

InsyaAllah itu mungkin satu doa..:-)mg kite sama sama dikurniakn zuriat yg soleh dan solehah...

August 2, 2013 at 5:53 AM

takpe sis ada rezeki nanti kan, Allah maha mengetahui, buat masa ni honeymoon dulu ;)

August 2, 2013 at 6:12 AM

huu..macam lebey kurg je kita..pp pun chubby jugakk..tpi tak gemuk..haha..anyway congrate bakal jadi ibu...

salam perkenalan =D
follow you

August 2, 2013 at 7:34 AM

xpe yunk, senang ati tu..


biarla depa nk kata apa.. Allah belum pilih kite lg.. insyaAllah nt ada rezeki tu.. mana tau rezeki berganda..

August 2, 2013 at 7:43 AM

takde bulat la.. comey2 :)

August 2, 2013 at 8:05 AM

nak bagi tips juga...
berurut...
minum debunga kurma or buah zuriat bersama susu kambing

August 2, 2013 at 8:41 AM

bolat yg comel tu sheila.. hehehe..

August 2, 2013 at 8:43 AM

assalamualaikum sheila..
terkejut bace tajuk tu.. takpe la dik belum rezeki.. mase kite dulu pon sedih jugak bile orang asyik tanye.. paling risau time raye.. hahaha.. malas nak balik kampung sebab nak mengadap soklan cepu cemas tu.. ape pon.. enjoy la dik.. bahagie selalu..

August 2, 2013 at 9:28 AM

alhamdulillah :)

August 2, 2013 at 9:33 AM

ibu ngandung memang seksi.sebab comel sgt tummy dia ;)

August 2, 2013 at 9:52 AM

samalah shiela..akak pun tengah menunggu nie...Masih belum ade rezeki..sedih...down kejap..uhuk

August 2, 2013 at 10:09 AM

saya dapat turun 4 kg.. hehehe

August 2, 2013 at 10:13 AM

ooo ingtkan ada gud news...xpe la sheila, muka bolat pun comeyyyy ;)

August 2, 2013 at 10:26 AM

eheks.. ena ingat akk dah pregnant.. ehem, ena suka tengok muka akk.. bersih je.. adakah seri org dah berkahwin ni?? weeeeeeeeeee

August 2, 2013 at 10:51 AM

Tak apa la rezeki Allah.. Biar je la soalan2 orang tu.. Sabar ya Sheila..

August 2, 2013 at 11:48 AM

assalamualaikum.. xkisah apa pun..janji jaga kesihatan..hehe..tu ferrero rocher langkawi ka?? hehe..klu langkawi murah ooooooooooo

August 2, 2013 at 11:53 AM

salam, koe punye tajuk mang suspen oke. sib bek aku bace dulu. hahahaha. pape pun, honeymoon lu puas2. huhu

August 2, 2013 at 12:36 PM

Insyaa allah akan ada lah rezeki itu nanti.. mak doakan agar sheila berbahagia selalu ya

August 2, 2013 at 1:15 PM

yeayyyy sheila dah gemuk !!!

August 2, 2013 at 1:26 PM

samalah berat turun jugak, tp heran org dok kata.. bulatnya muka .. muka jer bulat kot dan nampak tembam kot huhuhuhuu ...

August 2, 2013 at 1:29 PM

kalau tak pregnant, tu sebab buka puasa tak ingat dunia tu.hahaha :P

August 2, 2013 at 2:26 PM

jom join GA ni..

http://afiqah220511.blogspot.com/2013/07/simple-giveaway-by-era.html

http://afiqah220511.blogspot.com/2013/07/giveaway-ringkas-blog-kisah-seorang.html

http://afiqah220511.blogspot.com/2013/08/klik-klik-syawal-by-cik-akak-comel.html

http://afiqah220511.blogspot.com/2013/08/giveaway-rekaan-sendiri-by-eymasu.html

http://afiqah220511.blogspot.com/2013/08/giveaway-raya-by-anemzahar-and-friends.html

http://afiqah220511.blogspot.com/2013/07/1st-giveaway-for-kpopers-by-arina-aireen.html

http://afiqah220511.blogspot.com/2013/07/mini-giveaway-by-nurrul-ellani.html

http://afiqah220511.blogspot.com/2013/07/first-giveaway-by-sha-purple.html

http://afiqah220511.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-by-eyqin-bilah-and.html

http://afiqah220511.blogspot.com/2013/07/mega-top-up-giveaway-by-arni-dan-madihah.html

http://afiqah220511.blogspot.com/2013/07/segmen-simple-giler-by.html

http://afiqah220511.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-hari-raya-datang-lagi.html

http://afiqah220511.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html

August 2, 2013 at 3:24 PM

In Shaa Allah satu hari nanti yer, KA doakan sheila cepat dapat baby yer amin2

August 2, 2013 at 3:32 PM

muja pun bulat gak,, sobbsss,, sedeyh je,, baru nak berjinak pakai korset bjet,, kih3,, moga berzuriat cecepat ye,, amiin

August 2, 2013 at 3:57 PM

huk2.. sheila, teman pun macam tu gak.. badan kurus tapi perut macam ke depan je.. huk3.. nak kata makan banyak bulan posa, memang yeaaaa.. kui3.. makan banyak time hubby masak.. aiyoo.. pingsannn.. macam nak meletop perut.. x mkn kang membazir n en. hubby majok lak.. hihihi...

same 2 me dear, nak jugak merasa bagaimana bawa perut 9 bulan.. kann.. =(

August 2, 2013 at 10:47 PM

sabar ye ada rezeki nanti tuh huhu... xpe sheda pun makin bukat jugak.. xde harapan la nak kurus balik huhuhu

August 3, 2013 at 3:29 AM

sukanya ferrero..hehe
in shaa allah ada la nanti baby.

August 3, 2013 at 5:26 AM

Takpe Sheila?..
Insyaallah ada rezeki tu nanti.... =D

August 4, 2013 at 7:24 AM

Mmg suspen btl baca tajuk.. Baru nk wish tahniah..hehehe..xpe byk2kn doa mtk kt Allah.. InsyaAllah Dia tahu apa yg terbaik utk kita semua..:)

August 5, 2013 at 7:57 AM

m3h doakan sheila cpt2 dapat baby..amin..

August 5, 2013 at 3:26 PM

In Shaa Allah..nanti ade..rezeki Allah..sheila jangan putus asa

August 7, 2013 at 5:36 PM

Semua pasangan inginkan zuriat. Lambat atau cepat itu urusan Allah. Yang penting kita terus berusaha dan berdoa. Jangan sedih ye Sheila. Ada hikmah di sebalik setiap perancangan Allah.

Post a Comment