TUTORIAL : HILANGKAN NAVIGATION BAR | norsheilasalleh.blogspot.com

TUTORIAL : HILANGKAN NAVIGATION BAR


Assalamualaikum...

Ada perasan tak nav bar kat atas header blog korang? Kalau korang tengok kat Design pun ada nampak wigdet nav bar tersebut. Ni aku nak ajar camne nak buang benda tu. Tapi, make sure korang kena tambah widget untuk Dashboard sebab nanti kalau korang buka blog korang. Tak boleh nak patah balik ke Dashboard. Eh paham tak apa kita cakap?

1) Dashboard >> Design >> Edit HTML
2) Korang copy kod bawah ni

#navbar-iframe {
display: none !important;
}

3) Paste macam kat bawah ni.
*sila ikut contoh dalam gambar ye*
-----------------------------------------------
Blogger Template Style
Name:     Simple
Designer: Josh Peterson
URL:      www.noaesthetic.com
----------------------------------------------- */
 #navbar-iframe {display: none !important;} /* Variable definitions
====================
* contoh *


4) Preview , then SAVE !

RUJUKAN
* CTRL + C (tekan serentak untuk copy kod)
* CTRL + V (tekan serentak untuk paste kod)
* CTRL + F (tekan serentak untuk cari kod)

6 comments

October 22, 2012 at 2:45 PM

tq share ye

October 22, 2012 at 2:55 PM

salam sis .. bole ajar saya xmcm mne nk wat box follow n dashboard .. sy xreti la .. sy nyer box tuh ilang ntah kemana .. klu sis baik aty ajar sy dari a-z bole ?? klu gune newlook .. sbb kebanyakkan blog ske ajar guna dashboard lama .. tq

October 22, 2012 at 3:27 PM

Jom Join ^_^

http://nornishanisrina.blogspot.com/2012/10/segmen-colour-monster-by-nisha.html

berharap sangat kamu Join ^_^ Senang je .. Cume kene colour gambar monster ^^

October 22, 2012 at 3:27 PM

Shima, nanti sheila buatkan tutorial untuk follow n dashboard. harini tak bisa, gigi sakit sangat :'(

October 22, 2012 at 4:38 PM

my pleasure KA :)

October 22, 2012 at 4:40 PM

kalau ada kelapangan, saya join segmen ni nanti ye. Terima kasih sudi datang sini. Anyway, monster2 tu comel.

*ada rasa nak colour juga ni :)

Post a Comment