TUTORIAL : TUKAR AYAT "POST A COMMENT" | norsheilasalleh.blogspot.com

TUTORIAL : TUKAR AYAT "POST A COMMENT"

Assalamualaikum...

Hari ni, nak share dengan korang camne nak ubah ayat dengan "post a comment" kepada ayat korang sendiri.

1) Dashboard >> Layout 
2) Korang pergi ke Blog Posts, klik edit macam yang aku bulatkan kat bawah ni :-
3) Korang boleh edit ayat tersebut di kolum yang aku dah bulatkan macam gambar kat bawah ni. Faham tak? Lepas tu SAVE. Cuba buka blog korang, tengok ada tak ayat yang korang create tadi?

4) Ini contoh ayat yang aku buat kat blog aku. hihi. silalah tersenyum ye. hihi :)

RUJUKAN
* CTRL + C (tekan serentak untuk copy kod)
* CTRL + V (tekan serentak untuk paste kod)
* CTRL + F (tekan serentak untuk cari kod)

8 comments

October 8, 2012 at 11:00 AM

ooo. TQ for this tutor..

October 8, 2012 at 11:19 AM

my pleasure yuyu! hihi

October 8, 2012 at 11:27 AM

bagus ni utk blogger2 baru nak belajar !

October 8, 2012 at 11:45 AM

heee, terima kasih KA sudi jenguk sini :)

January 25, 2013 at 10:26 PM

tq dear

January 28, 2013 at 9:46 AM

my pleasure kak nea lopah!

November 28, 2015 at 3:49 PM

Thanks for this info sist ;)

makasih banyak gan artikelnya.. sukses terus.




tempat wisata


berita terkini


obat penggemuk badan


obat kesehatan

Post a Comment