Kad Blogger Yang Murah Lagi Awesome | norsheilasalleh.blogspot.com

Kad Blogger Yang Murah Lagi Awesome

Assalamualaikum...
Alhamdullilah. Alhamdullilah. Syukur, sampai juga kad ini ke tangan aku. hiewhiew. Anyway, aku dah lama tertarik nak buat kad blogger ni. Takda niat nak jadi retis pun, tapi setiap kali terjumpa kengkawan lama, ada gak yang sudi bagi kad mereka dekat aku. Aku macam, ehh bersalahnyaaaa. Aku kan kerja kerani cabuk je, aku mana ada kad sendiri! hahahhahahahhahaha. Selain bekerja sebagai kerani cabuk, aku juga bekerja sebagai unfamous part time blogger. pftt! Redha.
Kenapa lepas 3 tahun berblogging baru nak buat kad blogger? Sebenarnya kesedaran ni datangnya lepas terbaca entri blogger - Bro Framestone yang telah up-kan pasal blogger perlu memiliki name card sendiri. hehee. Kira macam sentap sebarang dua tiga minit kemudian ternganga. Fikir dan kaji sendiri apa sebab aku nak buat. Yang ni memang wajib sebab aku kena bagitau juga dekat suami. Kot-kot lah suami tak izinkan. Tak mau la jadi isteri yang derhaka. Khusyuk jugalah sehari dua bertafakur dengan akal dan mindaku.
Nak dijadikan cerita, diam-diam aku terjah Haru Elie kat Malaya Design & Printing Services.. Yang ni pun Bro Framestone yang rekomen kat blog. Lagi macam dah mengantuk disorong bantal gitu. Memang macam-macam hal terjadi sepanjang berdiskusi dengan Encik Haru. Memang lawak kalau diingatkan. heee Tak perlulah kot aku cerita kat sini. Jadi kenangan dah pun. Anyway, thank you abang Haru. Sheila suka tengok apa yang sheila nak ada dalam design yang dibuat abang Haru. heeee!
Sabtu lepas aku dapat gak parcel, mujur suami pergi amik dekat ofis aku. hihi. Kalau korang nak buat kad blogger gak, insyallah ada diskaun. Tapi jangan sebut nama aku, sebutlah nama blogger famous ni - Bro Framestone. Lepas ni, senanglah kerja aku. Siapa nak kad, moh le kita bertemu 4 mata. hiewhiew *kidding* 
Aku dah sediakan details sekiranya korang berminat nak tempah juga. Klik je kat info yang aku bagi, direct pergi ke link. Aku tengok dah ramai blogger famous buat dengan Haru Elie ni. Kira recommended sangat... 
Facebook : Haru Elie
Email : admin@cdiqlife.com

58 comments

June 10, 2013 at 2:31 PM

Aku jenis segan orang yang aku kenal baca blog aku, so baik tak payah buat card.. Kecuali lar, jenis salu attend even untuk blogger. Itu aku lar. hehehhe

June 10, 2013 at 2:58 PM

wow..nice la kad tu.. suke la dia dah ada kad blogger

June 10, 2013 at 3:37 PM

eh..ade kad jugak eh...huhu...kite xpernah join even mane2....kalau buat kad pun boleh bagi kad adik beradik aje lah....tapi cam best jugak ade kad ni eh...

salam kenal...first time kot singgah sini

June 10, 2013 at 3:43 PM

bestnya da kad blogger...

June 10, 2013 at 4:13 PM

wow..nak satu, tp blog pcl blm ada kad lg...huhu

June 10, 2013 at 4:28 PM

ingatkan kad kahwin :D :p

June 10, 2013 at 4:35 PM

wah siap ada kad lagi terbaik ni !

June 10, 2013 at 5:23 PM

waaaa kad untuk emma ???

June 10, 2013 at 5:31 PM

onie buat je kak,tapi pegi event selalu lupa nak bawak,mencik gilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,lepas ni kena letak sesiap kt wallet T_T

June 10, 2013 at 6:00 PM

wah..dah de kad blogger..nice la sis sheila
boleh kembangkan lagi dunia blogging kita ni kan
mana tahu ade yg interested nak iklankan brg dlm blog kita..sambil berangan-rangan jap

June 10, 2013 at 7:03 PM

Uii lawa ! :D

June 10, 2013 at 10:25 PM

Tahniah Sheila. Lepas ni nampaknya karya kena lebih mantap kerana dah ada business card gitu.

June 10, 2013 at 11:04 PM

assalam..wahhhh bgus gk idea ni ye...hihii... nk tau tak, sy bru tahu bro framestone tu tggal satu tmpat ngn saya semnjak die baru (tak baru sgt) pindah sini...ahaksss... nice idea :) leh pomote kt mmber ek... hihi

June 10, 2013 at 11:27 PM

Salam , unfamous sheila kata...popular tau!
Segan akak..hehehe

June 11, 2013 at 10:28 AM

wah..cantik kad...

June 11, 2013 at 10:40 AM

aku pun sama gak. mmg tak lah aku nak bagi dekat orang yg aku kenal. hehe. babe, aku takda selalu attend event pun... tak semestinya kena join event baru nak ada kad. hihi

June 11, 2013 at 10:41 AM

thanks adik sara! hehehe. takda lah suka sangat. heeee ;p

June 11, 2013 at 10:42 AM

salam perkenalan juga sheyla! hehee. alahh tak semestinya muka wajib pergi event baru nak ada kad. tak semestinyaaaa tau! hahahaa.

June 11, 2013 at 10:42 AM

terima kasih awak :))

June 11, 2013 at 10:43 AM

hehe, nanti terjumpa kat mana2. sheila bagi PCL satu ye. hahaha PCL, buatlah kad blogger. boleh bertukar2 kad nanti >_______<

June 11, 2013 at 10:49 AM

mak ndak! hehehe taklah ;p

June 11, 2013 at 10:55 AM

hehehe terima kasih KA :)

June 11, 2013 at 10:58 AM

emma nak kad akak ni ke?? heheheeee

June 11, 2013 at 11:00 AM

onie kuat makan semut ke? hehehhee. pasni simpan dalam keta sikit, dompet sikit, poket seluar sket. senangggg nak pass dekat org. hihi ;p

June 11, 2013 at 11:01 AM

thank you yumida sayanggg. insyallah, bersangka baiklah. mudah-mudahan ada rezeki buat kita. yumida, buatlah juga. boleh promosi blog awak jugaaa >_____<

June 11, 2013 at 11:03 AM

Terima kasih adik Alia :))

June 11, 2013 at 11:04 AM

Terima kasih kak lynn. insyallah. sheila harap penulisan sheila lebih baik selepas ini.. terima kasih ye kak lynn :))

June 11, 2013 at 11:06 AM

waalaikumusala fizah. ehh berjiran rupanya dengan bro! hehehee. pasni p minta beliau bagi diskaun tau ;p

June 11, 2013 at 11:08 AM

hahahaha gila kak, sheila manada famous. geli ketiak sheila mendengarnyaaaaaa +______+

June 11, 2013 at 11:10 AM

terima kasih kak izan sayanggg :)

June 11, 2013 at 11:18 AM

tak semestinya selalu pergi event baru kene ade kad. tak semestinya tak pergi event tak boleh ade kad. ida masih tak buat kad lagi. belum terbuka hati. biar dulu la. hehehhehe..... bukan retis sangat. bukan nak mengejar keduniaan sangat pun. tapiii kad tu melambangkan identiti blog kitaaa ;)

June 11, 2013 at 11:24 AM

betul ida betul.. setuju sangat! hehehe. takpe nanti ida dah get ready, ida buat lah. hihi. tu lah, tak semestinya buat kad sebab kita retis. risau juga kalau org mengata kita belakang2.. huwaaa sedihnya... memang kad tu lambang blog kita. kan kita sayanggg blog. ekekeeee..

June 11, 2013 at 11:29 AM

awww..cantik n simple jew kad...nak jugakkkkk...

June 11, 2013 at 11:35 AM

terima kasih kak linda sayanggg. cepat grab! murah je kak linda :))

June 11, 2013 at 12:29 PM

wahhh cantikkk kad.. nak satuuuuuuuuu hehehe

June 11, 2013 at 12:39 PM

Menarik aje kan idea ni shiela.comel aje..tapi be careful ya.takut nanti tertukar dgn business card pulak ..

June 11, 2013 at 12:51 PM

wah shielaa... nak satu. jom jupe... kite tentang 4 mata.. akak kasi akak punya kad tapi tulis tangan. sobs betul kan. hehe....... syok kalo ade satu nih.

June 11, 2013 at 3:19 PM

kerlassss sheila....pehni nak buat gaklah...hehehe

June 11, 2013 at 4:35 PM

salam..pakai kad nama yg masa zamn sekolah ada kene isi borang 12 pcs rm3...teringat plak nak buat kad yg macam tu..hahaha

June 11, 2013 at 5:26 PM

Cantiklah kad tu Sheila, bak akk satu eh.. :P

June 11, 2013 at 5:48 PM

heee terima kasih mak. nanti jumpa sheila bagi satu yeeeee. heeee :P

June 11, 2013 at 5:48 PM

terima kasih raudzah! hihii. ini je kad yang sheila ada. hehehhee. insyallah tak tertukar kot :)

June 11, 2013 at 5:49 PM

heeee jom kita jumpa kak mariaaa. hehehe alah takpe. kalau tulis tangan pun sheila terima je kak. pastu balik buh kat frame. hihi ;p

June 11, 2013 at 5:49 PM

Terima kasih Alin.. hihi. awak wajib buat dah. awak popular :)

June 11, 2013 at 5:50 PM

salam sha sayanggg. hehe sheila pun tiba2 teringat zaman dulu akak sheila ada buatkan kad sendiri. hehehee. nostalgia sangat

June 11, 2013 at 5:51 PM

terima kasih kak lynn. hehe nanti jumpa sheila bagi ye. hihi ;p

June 11, 2013 at 7:05 PM

:p

June 12, 2013 at 10:41 AM

>___________<

June 12, 2013 at 5:42 PM

Amboi, dah ada kad ye.. Tahniah!
Bila nak bagi kat ibu??

June 12, 2013 at 6:08 PM

Terima kasih ibu. alaa kad je pun. bukan apa pun. hee malu nak bagi ibu. insyallah kalau ada jodoh kita jumpa ye ibu. sheila bagi nanti :)

June 13, 2013 at 10:17 AM

wahhhh..siap ada kad blogger tu. dasatlah! akak wat kad pun utk biz akak tu je. segan la pulak kalau wat kad blogger. hehehe

June 13, 2013 at 11:43 AM

heee biasa2 je kak suria. hehehe. kak suria, buat lah biz kad untuk bisnes tu. hehehhee. alahh nak malu apa kak.. skrg ni blogging pun salah satu pintu rezeki seorang blogger. heheheee :)

June 13, 2013 at 1:41 PM

wowww.. dh ada kad.. boleh lea kasi teman satu yeaaa.. heeee..

June 13, 2013 at 2:11 PM

hehhee bolehlah kak tenku. nanti kalau ada rezeki kita jumpa yaaa :)

June 14, 2013 at 12:29 PM

last year.buat kad blogger.RM32(design sendiri) tuk 200card...gigih gila nak bgi kat sapa xthu..tpi nanti kat kadraya nak bagi akak,eca letak sekali... :)

June 14, 2013 at 1:42 PM

hahaha yeker? pandainya eca design sendiri. kita buat ni pun terasa gak mahal. tapi tu lah, dah tergedik order. redho.. heee yeayy sukanya sheila nanti dapat kad raya dari eca :)

June 14, 2013 at 3:10 PM

wahh .. ade kad, kita nan hadooo

June 14, 2013 at 5:15 PM

heeee buat kad tapi tak bagi orang, hihihi ;p

Post a Comment