Reunion PLKN - Skytrex Shah Alam Part 2 | norsheilasalleh.blogspot.com

Reunion PLKN - Skytrex Shah Alam Part 2

Assalamualaikum...
Rentetan daripada entri sebelum ini, reunion PLKN - Skytrex Shah Alam Part 1. Nak cerita sikit cabaran dan selingan gambar yang sangat banyak untuk tatapan korang. Kot lah, ada yang terbuka hati nak mencuba lepas ni. Why not? Aku yang tak berapa nak jiwa kental ni, berjaya jadi wanita pertama yang mulakan cabaran dan habiskan cabaran antara 14 orang yang joined, heeeee ;p
sheila shahfiekry
meet my hubby, their new model. wootwooot ;p
Pleaseee lah, sahut cabaran aku buat big thrill. Memang terasa kurang ketakutan dan very fun ngeee nak-nak pulak buat dengan kawan yang perangai gilo-gilo ni. Ya Allah, bersyukur sangat dapat kenal depa dekat Kem PLKN Princess Haliza, Sepang tahun 2008 kumpulan pertama (",)

Aku siap google, cari blogger yang pernah buat review tentang skytrex. So i found a guy bernama Pojie yang dah pernah buat Extreme Challenges. Memang best baca, sampai gua rasa teruja and fear less. Terus print out dan jadikan rujukan buat suami *kononnya* He was so rileks dan macam tak takut. Tiba-tiba aku pula makin nervous. Day by day. heeeeee
sheila shahfiekry
Dan macam biasa, aku dan suami jenis suka datang awal. Punctual punya orang. Janji jam 3 petang, 1.30 petang kitorang dah terpacak situ dan lunch kat restoran dalam Taman Botani tu, hehehe. Sedappp tau. Rege sama standard dengan restoran kat luar :D
sheila shahfiekry
Lepas siap-siap simpan barang dalam loker, kitorang terus ke satu tempat khas untuk pakai Personal Protective Equitment (PPE) like safety harness, V lanyard, 2 unit carabineers and 1 pulley. Dalam gambar atas dengan bawah ni ada contohnya. Kalau korang tak pakai ni, kebarangkalian nak jatuh dan luka pada badan sangat tinggi peratusannya. 
sheila shahfiekry
Tengok, semua lengkap pakai safety kat pinggang masing-masing. Terus gedik nak bergambar. heee.
sheila shahfiekry
 Dari kiri, suamiku-Hadi, Syed, Dauz, Aliff, Emi, Khidir dan Iwan
sheila shahfiekry
 Dari kiri Mila, Aisyah, Aku, Dilla, Ayu dan Noryn
sheila shahfiekry
  tengah tunggu turn untuk briefing
sheila shahfiekry
 sheila shahfiekry
Masa ni tengah briefing dan demostration by our Instractor, Encik Amirul. Korang kena amik tahu cara nak handle sendiri PPE ni. Sebab lepas 2-3 cabaran, dah takde orang nak tolong ingatkan korang camne nak handle PPE tu. Kalau tak paid attention, naya wehhh +____+ 
sheila shahfiekry
Suami yang degil, mana boleh cangkuk dua benda alah tu kat situ. hihi. Mujur tak kena marah. hehe
sheila shahfiekry
lepas briefing, dah excited semua
sheila shahfiekry
 Muka excited nak mulakan cabaran. Yeppi. Cabaran untuk Big Thrill ni ada 26 bahagian yang sangat mencabar diri :)
sheila shahfiekry
cabaran pertama, panjat tangga. Pokok ni sangat tinggi, nak pitam kat tengah-tengah memanjat tu =_______=
sheila shahfiekry
cabaran ke-2. Best, tak takut sangat pun. 
sheila shahfiekry
cabaran ke-3, papan zigzag ni boleh tahan ngeri 
sheila shahfiekry
ayu follow belakang baik punyaaaa
sheila shahfiekry
cabaran ke-4, flying fox. suami tunggu belakang. byeee baba ;p
sheila shahfiekry
Dah masuk cabaran entah ke berapa, banyak rupanya aku tak sempat snap. Nak cepat habiskan cabaran ;p
sheila shahfiekry
ayu malu-malu ;p
sheila shahfiekry
start posing dah ;p
sheila shahfiekry
posing lagi ;p
sheila shahfiekry
sheila shahfiekry
syed buli ayu, hahahhaaa
sheila shahfiekry
suami dah start posing juga, heeee
sheila shahfiekry
titian zigzag lagi =_____=
sheila shahfiekry
pose lagi dengan ayu ;p
sheila shahfiekry
turun tangga ni, ada orang stuck. siapa ek? hihi
sheila shahfiekry
again, flying fox 
sheila shahfiekry
pandangan jauh
sheila shahfiekry
hampir ke cabaran terakhir , yes !
sheila shahfiekry

sheila shahfiekry
lega, habis cabaran! Pasangan paling awal tamatkan cabaran, yeayyyy
sheila shahfiekry
sheila shahfiekry
syed kemain seronok nampak, hihi ;p
sheila shahfiekry
syed dan ayu, pasangan kedua selepas kami ;p
sheila shahfiekry
  noryn, cayalah :)
sheila shahfiekry
 noryn dan bf, Iwan
sheila shahfiekry

sheila shahfiekry
 cik mila milo yang kita sayanggg ;p
 sheila shahfiekry
 Aisyah yang manis-manis, sopan gitu ;p
sheila shahfiekry
 Dilla, cool
sheila shahfiekry
 dauz, salute lah!
sheila shahfiekry
 emi, makin hyper ;p
sheila shahfiekry
 satu geng ;p
sheila shahfiekry
 aliff ;p
sheila shahfiekry
 leha, gf Khidir
sheila shahfiekry
 khidir, paling hot katanya ;p
sheila shahfiekry
 fuhh, muka penat lepas habis cabaran
sheila shahfiekry
till our next reunion, insyallah
Tak banyak gambar model lain, sebab setiap cabaran cuma boleh 3 orang je. Kitorang semua memang terpisah jauh masa dalam cabaran. Rugi la, tak semua bawa kamera. So sorry kawan-kawan ye. Ini je aku mampu review, heeee
p/s : insyallah ada sambungan yang ke-3. Aku hutang 33 blogwalking. This week sungguh busy >______<

20 comments

June 18, 2013 at 2:46 PM

adventorousnye you!! kalau I...takde nye lah. asek duk umah jaga perut org aje kejenya. hahaha

June 18, 2013 at 3:08 PM

best nyer.....lama dh akak tak join sukan2 mcm ni.

June 18, 2013 at 3:23 PM

akak minat sgt2 dgn aktiviti thrill camni. since sekolah dulu mmg selalu join. skang ni kalau ade kursus or teambuilding anjuran office, mmg nak pergi je

June 18, 2013 at 3:34 PM

wah rasa teruja pulak tgk pic2 ni, menariklah

June 18, 2013 at 3:51 PM

Kalau Kak Alin tak berani kot...takuttt

June 18, 2013 at 3:56 PM

33 hutang??? shiela.... syabas mere beteh. hehe..

Besttnyaaaa............. fuh... excited tgk. bestnya.. nak g jugak....... best....! *pitam*

June 18, 2013 at 3:57 PM

wow, aktiviti mcm ni Asyik suka sgt2..mmg xtahu pun kt sana ada aktiviti mcm ni..kena try lah..:)

June 18, 2013 at 5:15 PM

Wow nice!!! I did that, Extreme Challenge, syiok giler. The trouble for me stamina, penat kot panjat tinggi2 tu. Bila terbang jer... wieeeeee, best best.

June 18, 2013 at 5:26 PM

kira dasat la bley abiskan cabaran smua tu...tp paling gayat rsanya flying fox tu kot? *sebab sy gayat* tahniah untuk anda sheila! hehe ;)

June 18, 2013 at 5:27 PM

wahh best ni kak sheila. adventure habissss :)

June 18, 2013 at 6:25 PM

wah..syoknye
bez tengok..
tringin nak buat ngn kengkwn
tp semua dok jauh2

June 18, 2013 at 8:23 PM

bestnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....

yunk,kena reject napa eh?boleh bagitau x?..
email eca ---> ecasha.89@gmail.com

nanti eca tlg k :)

June 18, 2013 at 9:20 PM

Sheilaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... terjah blog sheila plak seru nama..kihkihkih... bestnyaaaaa buat aktiviti lasak ngan hsbnd... heeee...

June 18, 2013 at 11:15 PM

wah..suami isteri sk aktiviti yg sama..kalau akak dah tak larat...ehe

June 19, 2013 at 2:56 AM

sheilaaa, nampak macam besttttt je aktiviti ni.. berapa rm yang?
dekat manaaa?

June 19, 2013 at 1:50 PM

Bestnya..akk paling takut tgk cabaran ke 2 tu..uhuhuhu

June 19, 2013 at 2:48 PM

flying fox ni QH lom penah try lg..niat ade tp..takutttt..hihi

June 19, 2013 at 3:34 PM

hohoohoh best!!!!!!

June 19, 2013 at 3:57 PM

betul la sheila, kenit naik obstacle ni dulu menggigil kaki sampai tercungap2 muahaha. Penakut betul kenit ni.

June 19, 2013 at 7:24 PM

Seronoknya dapat buat outdoor camni..... =D

Post a Comment