Nasi Kukus Paling Sedap, Paling Murah di Jalan Ipoh | norsheilasalleh.blogspot.com

Nasi Kukus Paling Sedap, Paling Murah di Jalan Ipoh

Assalamualaikum...
Lama dah tak buat segmen jalan-jalan cari makan. hikhiks. Aku salah seorang peminat nasi kukus. Kat area rumah mak aku, Damansara Damai pun ada berlambak jual nasi kukus yang sedap-sedap. Tapi kali ni aku nak promote tempat yang dekat dengan tempat kerja. haha. Motif? Sesaja lahh ;p

Paling penting, nak ajak kawan-kawan yang duduk sekitar Kuala Lumpur kawasan Jalan Ipoh, Jalan Kuching, Segambut, Selayang ataupun Kepong. Jum try pekena Nasi kukus ayam berempah terbaik di Jalan Ipoh. Tak rugi singgah sini, aku promote pakai air liur je. Memang aku takda terima diskaun apa-apa pun. Just share benda yang aku suka makannnn je. hihi. Tak salah kan? kan? (>~<)
sheila shahfiekry
rm4.50, murah tak?
Kisahnya suami aku dah aim nak makan kat situ. Sebab setiap kali lepas hantar aku ke tempat kerja, dia mesti lalu dan tengok gerai ni. Ya, gerai je. Tapi rasanya memang umphhh sangat. Tak tahu apesal haritu aku layankan aje tekak suami. Memang tak menyesal singgah sini.

Camne nak sampai dekat gerai ni? Kacang je.. Landmark-nya, seberang jalan dari gerai ni ada The Store Sungai Mas. Tapi bukan dekat gerai-gerai cina tu tau. Yang tu semua tak halal punya. Gerai ni betul-betul bawah jejantas dan terletak depan PPR Pekan Batu Block B. Kalau tak perasan gak, bersebelahan dengan Sekolah Kebangsaan Seri Delima. Ataupun nak lagi senang tepi Stesen Petronas Jalan Ipoh. Paham tak? Kalau tak paham bagitau tau. Aku risau ada yang tersesat kang. hiewhiew.
sheila shahfiekry
klik untuk tumbesaran
Kalau nak cuba pekena kat situ, roger-roger lah. Tempat kerja aku kat area Jalan Kuching je, hehehe. Insyallah kalau aku tak bawa bekal, aku singgah makan situ. Sedap dan murahhh! Ayam berempah dia sangat crispy tau. Kuah gulai dia, berlemak dan sedap. Suami siap bagi thumbs up ^________^

p/s : tetap terliur tengok gambar ni.. hihi

44 comments

June 4, 2013 at 5:30 PM

wah. nampak mcm sedap je nasi ayam berempah tu. dah lame kite xmkn nasi ayam berempah. tapi kite xtau nk g sane. ngeh ngeh.

June 4, 2013 at 5:47 PM

macam nasi lemak kukus je sebab letak dalam daun pisang hihi...ada kuah er ?

June 4, 2013 at 5:57 PM

assalam.. wah sedapnye nasi kukus..berapa ringgit tu awak...terliuq rasa...heeee

June 4, 2013 at 6:01 PM

tengok gambar pun dah terliur sis
ingin nak merasa..tapi jauuuuuh
telan air liur je nengok
harga boleh tahan...ske daun pisang tu..kasi wangi nasi dia

June 4, 2013 at 6:16 PM

terbaeekkk...!!
shila, pernah try nasi kukus dkt pnti dalam tak? kat situ pon terbaek wookk.... 2-3 bln sekali msti kene makan.. ekekeke...

June 4, 2013 at 6:19 PM

memang sedap tau annyss! hehehe. takpe. kalau tak reti jalan sini, cer try cari dekat area perumahan annyss je. lebih mudahh :)

June 4, 2013 at 6:21 PM

waalaikumusalam awak. hehehe dijamin sedap, rm4.50 je yangg :)

June 4, 2013 at 6:22 PM

haha sorry yumida. takda niat nak buat orang menahan rasa. hihi. yap, biasa area KL ni semua mahal2. nasi bungkus pun lagi mahal daripada ni :)

June 4, 2013 at 6:23 PM

thank you cheq Eem! hehe.. tak pernah makan sana lagi. thank you bagitau. insyallah, sheila try sana pula. hehehehhee ;p

June 4, 2013 at 6:26 PM

hehehe, tak! ini memang nasi kukus. bukan nasi lemak. memang dia buh dalam daun pisang tu. hehe. ada kuahnyaaa. dah diserap nasi. hikhikkk ;p

June 4, 2013 at 8:04 PM

Location dah dpt tangkap kat mana...boleh try ni

Anyway thanks ye sheila sudi vote :)

June 4, 2013 at 9:25 PM

boleh try nanti.macam sedap je..nyum3..

June 5, 2013 at 6:40 AM

These few days I dah berura2 gedik teringat kat nasi kukus, huhuh.

June 5, 2013 at 9:55 AM

yeayyy my pleasure Alin.. semoga berjaya ye! kalau nak datang, inform. boleh lepak sama. hehehe :)

June 5, 2013 at 9:56 AM

heee, memang sedap punn. jgn lupa try skulluv :)

June 5, 2013 at 9:57 AM

really? waaahhh. apa lagi, cepat serbu gerai jual nasi kukus! hehehhee :)

June 5, 2013 at 10:50 AM

eh dekat je ngan umah kakak ipar.. nanti nak try la! tau tak dianya operation hour? hikhikhik! senang nak serbu nanti :P

June 5, 2013 at 10:56 AM

kak zue, start tengahari sampai malam dibuka. hehehe. serbu jangan tak serbu ya! (>________<)

June 5, 2013 at 11:19 AM

waduh sodapnyer

June 5, 2013 at 11:32 AM

nampak sedap je.. naik terliur dibuatnya..dah la puasa harini..heeheh

June 5, 2013 at 12:11 PM

arghhh...'musuh' BK ni.xley nk smuk tekak sebab nya...jeng jeng..sebab xley msuk.tapi kalau BK pilih ayam je hehehe mcm sedap aje ag2 part drumstik

June 5, 2013 at 12:56 PM

ida tak pernah makan lagi situ. tapi ida memang penggemar nasi kukus ! yummmyyyyyyyy

June 5, 2013 at 1:08 PM

mak, kalau dah sihat sepenuhnya.. boleh makan nasi kukus. heheheeee :)

June 5, 2013 at 1:12 PM

alamakk sorry mimiee. sheila tak sengajaa. jangan marah yee. selamat berpuasa mimie :)

June 5, 2013 at 1:14 PM

hehehhee BK suka ayam ye. gimme high five! sheila pantang tengok ayam. suka gila kot meratah! hehehehheeee :)

June 5, 2013 at 1:17 PM

ida nanti singgah tau! sedap ida.. sheila bagi bintang 5 daripada 5. hehehehe.

June 5, 2013 at 2:34 PM

nasib baiklah dah kenyang .. kalau tak mahu meleleh air liur huhuhu...

June 5, 2013 at 3:01 PM

nampak mcm sedap je tu, murah pun murah. hehehe. teringat masa awal2 preggy kan bambam. akak alah pada ayam (jgn kata makan, tgk pun rasa loya. huhu)

June 5, 2013 at 9:19 PM

sedapnye...dah lama tak makan nasik kukus ni...memang nak kena cari jugak...last makan time study dulu :)

June 5, 2013 at 10:59 PM

tgk gambar tu memang buat perut lapar malam2 nih.. menyelerakan.

June 6, 2013 at 11:03 AM

lapooo.. sheila buat teman lapo.. lapooo

June 6, 2013 at 1:53 PM

hehhee, sorry. tak sengaja nak buat semua terliur.. hihi ;p

June 6, 2013 at 1:54 PM

hehehe sebab dia murah dan sedap lah sheila review kak. hehee. perghh takutnya kalau alah2 ni. hihihi

June 6, 2013 at 1:54 PM

lama gila awak tak makan ni? ish3. hehe jgn lupa p ajak tunang makan nasi kukus ya :)

June 6, 2013 at 1:55 PM

hahahaha sorryl PCL! tak sengaja. hihi ;p

June 6, 2013 at 1:59 PM

aloloooo akak tenku butang. p dapur masak p! hihi (+___+)

June 11, 2013 at 1:00 PM

uish. sedap sangat tu... jauh la nak pegi... kot 1 day ade rezeki... nak pergi la. ngeee~~

June 11, 2013 at 5:31 PM

Mlm bukak ke dik? leh cuba nie..akk bab mkn suka jerk cuba hihihi

June 11, 2013 at 5:52 PM

hehehe kalau datang area sini, jangan lupa singgah! hihihi ;p

June 11, 2013 at 5:52 PM

malam bukak kak lynn. tapi tak pasti sampai jam bape. nanti sheila check balik hours dia ye kak lynn :)

June 18, 2013 at 4:39 PM

in shaa ALLAh kena carik ni


meh tgk ni
http://lobaksusue.blogspot.com/2013/06/pemilik-halal-cheese-powder-dan-pure.html

July 26, 2013 at 3:51 AM

amboi.. dlm bulan Ramadhan asyik cerita makan je.. hehe

July 26, 2013 at 10:12 AM

noted..tau tempat nih

Anonymous
November 4, 2013 at 2:46 PM

akak, dia berniaga tak malam? blk keje je boleh singgah pon

Post a Comment