Reunion PLKN - Skytrex Shah Alam Part 1 | norsheilasalleh.blogspot.com

Reunion PLKN - Skytrex Shah Alam Part 1

Assalamualaikum...
Alhamdullilah, tak sangka menjadi juga reunion PLKN kami kali ni. hehe. First at all, nak ucapkan berbanyak terima kasih buat Ayu yang sudi booking tiket awal, dahulukan duit dan Mila yang sibuk arranged serta jadi juruheboh aktiviti kali ini. hihi. Sayangggggggg korang banyak-banyak! Muahhhh muahhhhh...
Dan terima kasih Dilla yang sudi promoted tempat ni dekat kitorang. Rasanya dah lama berniat nak pergi sini, tapi asyik tak menjadi aje. Al-maklumlah, kebanyakan depa ni masih student. Susah sikit nak pilih date. Sebulan juga ambil masa. Alhamdullilah. Selesai sudah kami menyahut cabaran di Skytrex Bukit Cerakah Shah Alam. hiewhiew. Bukan senang nak uruskan reunion ni, sebab melibatkan booking dan duit. Ayu, syabas beteii. Layak jadi ketua kitorang semua untuk reunion kali ni. heee.
sheila shahfiekry
Booking untuk skytrex ni wajib buat melalui online di website rasmi iaitu http://www.skytrex-adventure.com. Seramai 14 orang yang joined reunion ni semalam. Kami sepakat amik Big Thrill berharga rm45 sekepala, tapi sebab booking online untuk 14 orang kami dapat diskaun 10%. Nak dapat less camne? Booking untuk 10 orang ke atas ya. Automatik dapat diskaun. heee. Lepas diskaun seorang jadi rm40. Murah tak? Murah kan.
sheila shahfiekry
Daripada pintu masuk berbayar rm3 seorang tu, kami dibawa ke lokasi skytrex menaiki bas. Lebih kurang cam bas safari kan. Best naik ni... 
sheila shahfiekry
 Mila dan Aisyah 
sheila shahfiekry
 aku dan suami
sheila shahfiekry
hot couple, Iwan dan Noryn
sheila shahfiekry
kena isi satu borang, macam agreement la untuk emergency case terjadi pape jadi kat kita >___<
sheila shahfiekry
Kat sini lah korang boleh beli air botol, beg untuk air botol, kunci loker dan juga glove (sarung tangan). Mudah je pembeliannya. Beg untuk kita bubuh air botol, harga rm6. Lepas habis cabaran semua, kita dapat balik rm5, rm1 dia amik buat cos. Faham? Begitu juga dengan loker rm6 untuk deposit, rm1 diorang amik dan glove (sarung tangan) rm3 untuk deposit, rm1 diorang amik. Ehh faham ke korang?
sheila shahfiekry
Ini peta segala cabaran kita kena buat. Cabaran terbahagi kepada 3 tau. Little Adventure RM35, Big Thrill RM45 dan Extreme RM55. Tapi dengar-dengar aktiviti Extreme more to mendaki like jungle tracking. Kami tak profesional, so amik Big Thrill pun dah kira gerun habis sampai nak terkencing banyak kali kot, hihi ;p
http://www.skytrex-adventure.com/
Peta ajaib ni aku amik dekat laman web depa. Nampak macam simple kan. Korang tunggu next entri k? Aku nak create mukadimah pun boleh blur memanjang je. hihihi. Sila bersabar ye sayang-sayangku semua.
Bajet :-Total seorang RM52.00
rm40.00 untuk Big Thrill
rm3.00 untuk bayaran masuk park
rm3.00 untuk bayaran beg botol air (kongsi dengan suami)
rm3.00 untuk bayaran untuk loker (kongsi dengan suami)
rm3.00 untuk glove
Noted : all these included in RM45 / Big Thrill
* bus transfer daripada TPM Main Extrance-Skytrex Adventure Park and return to TPM Main Extrance.
* rental of personal protective equipment (PPE) -harness
* safety briefiing
* training session at the Initiation / Jump Start circuit
* actual circuit challenge

20 comments

June 17, 2013 at 4:07 PM

Wahhh menarikkk jgak tempattt ni...

June 17, 2013 at 4:08 PM

cayalah.masih berhubung ye.
ciksu doakan persahabatan kalian kekal .aamiin

thnks join :)

June 17, 2013 at 5:14 PM

seronok nya shiela dpt gi sni....hehe

June 17, 2013 at 5:52 PM

Wow bestnya dik....sesekali buat aktiviti mcmnie.. :)

June 17, 2013 at 6:11 PM

menarik juga tempat ni..selalu dgr bukit cerakah tp xtahu apa ada kt sana..hehe..

June 17, 2013 at 6:31 PM

wow..beznye
bus tu uni..beznye klo yumida naik bas camtu jugak
aircond fresh..

June 17, 2013 at 8:01 PM

wahhh macam best je tau buat reunion mcm tu....teringin pulak,tapi kwn2 PLKN ntah kemana da hilang.haha

June 17, 2013 at 8:29 PM

wah wah wah.. bestnya. ada juga ye gath ntuk budak2 plkn.hehehe. time saya tak sempat nak merasa plkn ni. kalau tak, mungkin dah kahwin sekarang ni.hahaha

June 17, 2013 at 9:51 PM

mcm best...nak try gk pegi next time...thanks for the info :)

June 17, 2013 at 11:01 PM

assalamualaikum.... wahh seronoknya pegi skyterx... teringin nk pegi tp xde mase sesuai lg..hehehe....

June 17, 2013 at 11:57 PM

wahh bagusnyaaa gathering dengan kawan2 PLKN.. huuuuu ena dulu tak dapat pun PLKN.. sedih sngt2!

June 18, 2013 at 1:22 AM

Buat excited je baca ni.. macam best je tempat ni... hmm... oh ye.. sy singgah sini ye :)

June 18, 2013 at 6:04 AM

jom semak link peserta ;)
trima kasih ye sudi join GA ciksu ni ;)

http://lobaksusue.blogspot.com/2013/06/senarai-peserta-qr-minigiveaway-kedua.html

June 18, 2013 at 7:56 AM

best..best.. sy dh lama xbuat apa² reunion.. huhuhu...

June 18, 2013 at 9:32 AM

best nihhhhhh.........!! complete tak semua task? dulu masa eem pegi 2 jam 1/2 gak.. penat, tapi syok gilerrr....... :D

June 18, 2013 at 3:27 PM

bestnya!! dah lama pulak tu akak x ke bukit cerakah ni :)

June 18, 2013 at 3:59 PM

awesome. next time nak g jugak lah. nak g dgn suami jugak! hehehehehe.... bile leteeewww... ngee~

June 19, 2013 at 3:29 PM

tapi aktvt ni ida tak pernah cuba.. sbb hari tu pergi dgn family jeeee.. lepaking, ride, mandi pool. tangkap pic sane sini. huhuhuhu

June 19, 2013 at 3:54 PM

Bestnyeeeee syiokkkkk ni! (^_^)

June 19, 2013 at 7:26 PM

Thanks kongsi info...
Mana tau nanti nak plan dengan kawan2 pulak... =D

Post a Comment