TUTORIAL : GAMBAR MELENGKUNG | norsheilasalleh.blogspot.com

TUTORIAL : GAMBAR MELENGKUNG

Assalamualaikum...

Hari ni nak kasi tutorial lagi. Jum usha camne nak buat gambar kat blog automatik melengkung tanpa edit sendiri. Sila tengok bawah :)

1) Dashboard >> Edit HTML
2) Tekan CTRL+F (tekan serentak okeh), copy kod dibawah :-



h3.post-title {


atau



.post {


copy kod dibawah ini, di atas kod yang dicari tadi okeh *sila jangan pening-pening ye*


.post image {
padding:0px;
BORDER-RADIUS:30PX;
border:0px solid #ffffff
}


Preview dulu, baru save ye :)

RUJUKAN

*CTRL + C (tekan serentak= utk copy kod)
*CTRL + V (tekan serentak= utk paste kod)

2 comments

August 7, 2012 at 1:32 PM

gambar melengkung tu macam mana tak paham

August 7, 2012 at 1:41 PM

ok camni.. kita upload gambar biasa kat entri. pastu bila dah publish nanti aida akan nampak dia melengkung di tepi2 gambar tu. nampak lebih teratur dan cantik. cuba tengok post akak yang lama. ada contoh :)

Post a Comment