TUTORIAL : TOP COMMENTATOR | norsheilasalleh.blogspot.com

TUTORIAL : TOP COMMENTATOR

Assalamualaikum...

Aku baru belajar buat benda ni, so aku nak share dengan korang. Korang nak amik tutorial ni, dipersilakan. Takyah credit kat sini pun takpe. Tak kisah. Muahahhaa.

ini contohnya :-

Design >> Page Elements >> Add a gadget >> HTML/Javascript
copy kod dibawah ini :-

<center><script type="text/javascript">
function getYpipe(feed) {
document.write('<ul style="list-style-image: url(http://dl4.glitter-graphics.net/pub/484/484784wlxjra5dy3.gif);margin-left: 20px;">');
var i;
for (i = 0; i < feed.count ; i++)
{
var href = "'" + feed.value.items[i].link + "'";
if(feed.value.items[i].link == "")
var item ="<li>" + feed.value.items[i].title + "</li>";
else
var item = "<li>" + "<a href="+ href + '" target="_blank">' + feed.value.items[i].title + "</a> </li>";
document.write(item);
}
document.write('</ul>');
}
</script>
<script src="http://pipes.yahoo.com/pipes/pipe.run?
YourBlogUrl=http://sheilashahfiekry.blogspot.com
&ExcludedNick1=Puan Shilot
&ExcludedNick2=anonymous
&ShowHowMany=10
&_callback=getYpipe
&_id=23022d7836bf2dd3c10a329feb9be26a
&_render=json"
type="text/javascript"></script></center> 


Mari kita edit apa yang aku dah warnakan dalam kod kat atas tu :-
Biru : Icon yang diletakkan sebelah nama setiap tukang komen. Tukar kepada icon yang korang nak di Glitter Graphic ini.
Merah : Url blog korang
Hijau : ID yang korang nak guna bila komen. Bagi mengelakkan nama korang sendiri masuk ke dalam top commentator nanti
Oren : Berapa banyak nama tukang komen yang korang nak display. 

RUJUKAN

*CTRL + C (tekan serentak= utk copy kod)
*CTRL + V (tekan serentak= utk paste kod)

2 comments

August 6, 2012 at 1:55 PM

hihihi cumel tol komen nih.oke kte doakan awk cepat pegnen hihiih :) baru kawen kot kan?mesti lagi baru dr kte.hihi.

August 6, 2012 at 2:01 PM

terima kasih puteri...
doakan kita, kita pun doakan puteri cpat dapat baby :)
hihihi.. baru je dalam 2 bulan
*blushing*

Post a Comment