TUTORIAL : SIGNATURE DI BAWAH ENTRI | norsheilasalleh.blogspot.com

TUTORIAL : SIGNATURE DI BAWAH ENTRI

Assalamualaikum...

1) Klik link ini >> My Live Signature
2) Klik ini >> Using the signature creation wizard
  * Masukkan nama yang korang nak, kemudian klik next step

  * Pilih font :
* Pilih size tulisan

* Pilh warna background dan warna tulisan 

* Pilih slope (tentukan letaknya tandatangan anda mengikut kesukaan)

* Dah siap! ada lagi nak kena buat. heheheh tengok bawah lagi!

* Generate code samada HTML/BB 
>>for blog, sila pilih HTML

* Akan keluar 2 pilihan
>tandatangan dibawah entri @ tandatangan timbul di atas tulisan entri mcm gambar dibawah ni

* Preview! Amik coding dalam box tu please..


Pastu senang je..
Layout >> Add a Gadget
Copy je coding signature tu ke dalam gadget tersebut. Pastu save.

*Try buat satu post baru.. kat entri tersebut dah ada signature korang create tadi. Pandai-pandailah ye nak jadikan signature korang tu kat bawah sekali sebab masa save tadi, automatik signature tersebut ada kat atas entri. Belum tahu cara automatik lagi nak jadikannya dibawah terus :)

8 comments

November 16, 2012 at 3:18 PM

mesra SEO tak ?

November 16, 2012 at 3:19 PM

maksudnya??

November 16, 2012 at 3:40 PM

Pandaiinyer...awak terer edit blog ek? meh editkan blog saya...hehehe

November 16, 2012 at 3:47 PM

kita tak pandai sangatlah nory. setakat share tuto yang saya pandai je. hehehe. awak nak edit apa je? insyallah boleh tlg punya :)

November 16, 2012 at 4:35 PM

okay. susah jugak nak buat. last2 malas lah buat. Ngee~

November 16, 2012 at 4:43 PM

susah ke? nak saya buatkan tak? hehhee

November 16, 2012 at 5:17 PM

salaam sheila,

rajin la awak ni buat tutorial! very useful for people yg baru nak berjinak2 dgn blogging, mcm i. hehe. thanks!

November 16, 2012 at 5:24 PM

My pleasure Puan Mawar! rindu you! how's ur honeymoon? hehehe. yeayy rajin sbb nak kongsi ilmu dgn newbie. hehehe

Post a Comment