I Like Babies, I Love Them | norsheilasalleh.blogspot.com

I Like Babies, I Love Them

Assalamualaikum...
Salam Sayyidul Ayyam buat kesayangannn.. Harini nak tukar mood sikit, cerita pasal baby. Siapa tak suka baby, pangkah entri awal-awal. Aku syak yang tak suka baby tu mesti bukan manusia. kihkih. Acah je. Ke memang ada yang tak suka baby? +___+' 
Aku kan.. memang jenis pantang tengok baby, mesti nak gomol. Nak-nak pula yang pipi tembam macam aku kan. hahahahhaa. Bak hang, aku memang comel gila kot masa kecil dulu. Masa kecil jelah. hahahhaa dah besar camni tak comel dah. Taktau kenapa... Hilang begitu sajaaa. *wawawaaaaa larikkkk*
Comel tak? Kalau kau berani cakap tak comel, sah-sah kau jenis tak berhati perut. hihi. Bukan untuk aku la, that baby girl yang aku dukung tu. Nama dia Qhalisya. Anak kedua member baik suamiku. Kebiasaan aku cerita pasal abang dia, Amsyar. Tapi sekarang nak up entri pasal adik dia pula. 
Perghhh adik dia ni baik punya baby tau. Jarang meragam, cool je walaupun abang dia tanak main sesama. Kesian Qhalisya. Takpe nanti Lisya dah besar sikit, boleh datang rumah aunty. Main sesama dengan Acik Lia. huhu. 
Separuh masa cuti kerja, aku memang selalu habiskan dengan anak-anak kawan. Takpun dengan anak buah sendiri. Sekarang ni, aku cukup berdebar. Tunggu diorang pandai bercakap. Ewahh macam terlebih perasaan pula. Whatever it is, tak sabar nak tunggu baby Eyesha, baby Kak Suria, baby Mawar dan baby Qiela selamat keluar. Semua bulan Julai nanti. Opss tak lupa baby Namee, next year! yehaaaa. tak sabar nak tengok their babies (^____^)

63 comments

May 31, 2013 at 1:40 PM

Assalamualaikum . comel-comel . :D kan . ain pun suka . nak-nak yang petah berbicara . and kalau baby . yang asyik ketawa-ketawa tu . subhanAllah comel . ! XD okay tumpang terlebih perasan jugak :p

May 31, 2013 at 1:47 PM

waalaikumusalam mak ndak! hehehe. memang comellah! kita tak sabar nak dapat mak ndak! nanti tumpang baby mak ndak. yeayyyyyy :)

May 31, 2013 at 1:52 PM

ya Allah . insyaAllah . ada rezeki insyaAllah ada . ada jodoh bertemu anak di muka bumi . insyaAllah jumpa :) jika tiada bukan tak ada rezeki . belum masanya :) . Allah sebaik-baik perancang .

May 31, 2013 at 2:05 PM

assalamualaikum, alalallala dah ade bakat nak jadi mak nie.. hihhihihi

May 31, 2013 at 2:07 PM

Insyallah. hehehe mak ndak jangan kecik hati tau apa yang moksu cakap tadi. hehehe moksu just gembira jeee. hehheeeee

May 31, 2013 at 2:07 PM

waalaikumusalam emma sayanggg. hihihi thanks adik. insyallah, boleh jaga budak punnn :)

May 31, 2013 at 2:14 PM

wahh. insyaallah kalau ade rezeki kak sheila. amin. anys pn suka budak kecik neh. nak-nak yang baru setahun dua tu. comel giler.

May 31, 2013 at 2:15 PM

nory pon suka, tapi bahaya kalau bagi kat nory baby yg comel2 ni, nanti habis baby tu nory gigit2...heheheheh

May 31, 2013 at 2:21 PM

aamiin.. terima kasih annyss! insyallah. semoga dipermudahkan. hehehehe. yeayy girls semua suka budak2 :)

May 31, 2013 at 2:22 PM

hahahahha habislah budak2 kecik tu semua jadi mangsa gigitan nory! hahahhaa. bahaya nory ni (^____^)

May 31, 2013 at 2:33 PM

Bole praktis awal2 nie, nnt ada baby sendiri dah senang..

May 31, 2013 at 2:41 PM

heee dah lama praktis teena. hehehe insyallah :)

May 31, 2013 at 3:14 PM

sy pun sukaaaaa baby...so sheila, apa tggu lagi ;)

May 31, 2013 at 3:20 PM

hehhehe. insyallah. yangg, tunggu rezeki yangg. sabar ye ;p

May 31, 2013 at 4:09 PM

alahai comelnye baby...

May 31, 2013 at 4:18 PM

hehheehe thanks syarih!

May 31, 2013 at 4:30 PM

hish tak lah :) kita okay lah moksu ;)

May 31, 2013 at 4:45 PM

hehehe nasib baikk :)

May 31, 2013 at 4:58 PM

Alhamdulillah makin bertambah sedara sesama Islam kita..Baby memang semua comel..:)

May 31, 2013 at 5:25 PM

saya pon suke baby..... berdoa agar one day i'll get my own baby too...aminn :)

May 31, 2013 at 5:29 PM

waalaikumusalam asyik.. comelkan baby.. hikhik. insyallah.. semoga diperbanyakkan saudara sesama Islam kitaa :)

May 31, 2013 at 5:29 PM

insyallah dear, sama2 berdoa kita.. semoga dikurniakan baby :)

May 31, 2013 at 5:56 PM

heee.. abg suke baby gak.. tpi kalu baby kuat nanes ta suke hahaha :P

May 31, 2013 at 6:41 PM

aah..mmg comel
bau diorang bez..bau baby
mmg bez klo dpt tangkap diorang pastu gomol2

May 31, 2013 at 10:09 PM

hana suka baby tapi xsuka pegang bay yang kecik2 macam ni.. takut hana terpegang kuat, hehe

May 31, 2013 at 11:28 PM

I ALSO LOVE BABY! Hahaha... Dalam hati - bila nak kawin ada BABY sendiri -_-

June 1, 2013 at 12:52 AM

as salam... bw... memlm hari...nyomey nyer ..baby n mak baby..pun duk comey lagi apa...tak pa..jgn berdebar...besa lah tu...t pandai aiihh depa berckp...
oppps..terlebey sudah...anyway... jom terjah blog cik azue n try new GA..mana tau rezeki...
wasalam...

June 1, 2013 at 2:15 AM

Hai shila,onie pun suka babyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy, geramkan :D

June 1, 2013 at 11:30 AM

baby mmg semuanya comel..mereka suci bersih hatinya..aura pun kuat dan bersih

June 2, 2013 at 12:32 AM

KA pun suka babies.... maaf lambat terjah busy2 dg mcm2 hal lately

June 2, 2013 at 1:32 AM

yeay!! high five sikit kak..
husna pon suka suka sukaaa sgt dgn budak kecik nih taw..pantang nmpak pasti ralit tgk diorang..;)

June 2, 2013 at 9:20 AM

assalam,

seronok menjadi baby...takder dosa...kdg2 org dewasa plk yg buat dosa keatas baby dgn mendera dan membuang baby...

June 2, 2013 at 11:07 PM

Dua2 comel dalam gambar tu...hihihihi

June 3, 2013 at 9:37 AM

aw thanks sheila, baby mawar keluar august ni Inshallah! :)

June 3, 2013 at 10:53 AM

yeker? hehee takpe nanti kalau dah jadi bapa, pleaseee loving baby ek. hehehhee ;p

June 3, 2013 at 10:54 AM

tahu takpe... adik sheila dah 12 tahun, still lagi ada bau baby! hahahahahaa.

June 3, 2013 at 10:55 AM

eh? hana takut ye.. takpe,nanti praktis make perfect ye hana.sheila ok,sebab dlu pernah jaga adik sendiri since dia baby merah lagi :)

June 3, 2013 at 10:55 AM

bagusnya izzudidin suka baby! sheila doakan semoga jodoh izzuddin cepat sampai. hehehe :)

June 3, 2013 at 10:59 AM

waalaikumusalam kuazue! hehehe. thanks, mak baby dia bukan sy tau, kehkehkeh. insyallah ada masa saya join ye :)

June 3, 2013 at 10:59 AM

hai onie, sheila tauuu. onie kan pernah jaga budak kan. hehehe sama gengggggggg (^__________^)

June 3, 2013 at 11:00 AM

kak izan, sheila setuju! baby memang suci bersih.. hehee

June 3, 2013 at 11:00 AM

its okey KA, hehehe. yeayy sume suka babies :)

June 3, 2013 at 11:08 AM

yeayyy high five husna! hehehe. akak pun suka suka sangattttt kat baby :)

June 3, 2013 at 11:09 AM

waalaikumusalam bunda. betul2. kadang tu rasa tak sanggup beli newspaper atau tengok berita. ada je cerita kanak2 didera,dirogol,dibunuh. sedih sangat dengan nasib mereka =____='

June 3, 2013 at 11:11 AM

hehehe thank you so much abg hanif! malu kita mendengornya. kahkahakha ;p

June 3, 2013 at 11:13 AM

my pleasure mawar sayanggg, ekk! i salah calculate? ahhahaha maafkan saya yeee (",)

June 3, 2013 at 11:15 AM

rumah pcl ada baby girls je..boy blm lg..suka sangat dgn baby yg comei..

June 3, 2013 at 11:17 AM

alhamdullilah. anak buah sheila 2 lelaki, 2 perempuan. balancing! hehehe. semoga dikurniakan cahaya mata lelaki ye PCL. hehhee :)

June 3, 2013 at 12:15 PM

kecik2 cumel nanti dah besar comot huhuhu...suka jugak budak, tapi yg nakal2 tu tak suka xmo kawannnn...

June 3, 2013 at 12:28 PM

hehe, biasalah. kita semua kecik2 dulu comel. cuba tengok dah besar ni? hahahahahhaaa

June 3, 2013 at 3:10 PM

sama la.. kite pun suka sangat babies dan kids..
hidup sunyi kot tanpa diorang.. kira penyeri kat mata, teling dan hati la kan

babies ni seronok kalau tengok diorang membesar depan mata.. hihi.. sheila dan yang lain-lain, doakan la ye isma cepat dapat baby.. hihi..

mood pengantin baru 2 minggu ni.. hihi.. semangat lebey!

June 3, 2013 at 3:15 PM

selamat pengantin baru isma dan suami! barakallahu fikum. insyallah. sheila doakan isma cepat timang anak. hehehehe :)

June 3, 2013 at 4:37 PM

As salam dik... wah ada gaya dah tu nak ada bby nnt..hihihi..
Comelnya bby tu..mata bulat betul..geram tgk.. :)

June 4, 2013 at 11:57 AM

waalaikumusalam kak lynn. hehehe ada gaya ek? hehehe belum tengok live lagi.. abg dia lagi la kak. hensem gila! hihihii ;p

June 5, 2013 at 11:40 AM

saya paling3 suka ngan baby..geram je rasa.. =)

June 5, 2013 at 2:29 PM

heeeee, kita pun suka baby. hehehhee :)

June 5, 2013 at 9:27 PM

anak sedara ada 4 org...paling suka part dorang baru pandai bercakap tu...tp kita x faham ape dorang cakap...mmg comel je hihihi tambah2 time dorang nyanyi lagi la comel :D

June 6, 2013 at 11:06 AM

teman pun suka baby.. sukaaa sgt2.. hemm.. bila lea nak dpt bay sendiri agaknya.. =(

June 6, 2013 at 2:05 PM

kita pun dah ada 10 anak buah. heee. tapi yang masih kecik2 tu best layan. nak2 pula baru pandai cakap. perghhh comel gila kan :D

June 6, 2013 at 2:05 PM

kita faham perasaan akak.. sabar ye. banyakkan berdoa :)

June 11, 2013 at 1:10 PM

amboi.. tak saba ea.. baby orang.. seksok ade rezeki baby shiela pulak. ngeee... wah namee dah nak jadi mama.... seronoknya. Akak kawen pon idop lagi. ngeh ngeh~

June 11, 2013 at 5:57 PM

hehhee. kak mai, ginilah gamaknya. takda rezeki lagi kan. hihi. kak mai, esok lusa kawin lah tu. hihihi ;p

July 15, 2013 at 9:02 PM

i love babies too..selalu kacau baby kat pasar2 kalau mak dia x tengok huihi

Post a Comment