BF Anti Colic Diet | norsheilasalleh.blogspot.com

BF Anti Colic Diet

Assalamualaikum...
kredit : Pump On The Go

Pemakanan semasa penyusuan bayi 
* pemakanan sangat penting dalam menghasilkan susu yang berkualiti dan bernutrien tinggi untuk bayi kita. Mommies semua jaga makan tau dan ada banyak makanan yang bantu memeriahkan susu ibu. Tengok cart kat atas ya...

39 comments

April 23, 2014 at 8:42 AM

ibu yang menyusukan ank haruslah mengambil makanan yang berkhasiat..
semoga sheila dimurahkan rezeki susu ye..

April 23, 2014 at 8:53 AM

great

April 23, 2014 at 10:09 AM

Assalammualaikum.. btol tuuu.. susu yng baik dr tubuh kena laa bmula dr pjagaan mknn yg baik.. =) Zara dtg ziarah sambil menanbung =D

April 23, 2014 at 10:41 AM

Assalamualaikum kak... Semoga semua berjalan lancar....

Nasuha isi tabg nuffnang sini ya : Schick,Nissan

April 23, 2014 at 11:00 AM

assalam sponsor :-) peserta giveaway dari http://tengkubutang.blogspot.com.saya dah follow kamu. jemput singgah blog ya. herbalifesy.blogspot.com & adilahisharudin.blogspot.com

April 23, 2014 at 11:12 AM

nice sharing...minum air yang ckup pon blh menambahkn susu ibu...;)
ct da tamat diploma 6 bulan fully bf dgn jayanye...hehehe...now dgree for 2 year...hehehe...mcm blaja je kans?haha

April 23, 2014 at 11:28 AM

Petua yang berguna untuk para ibu :)

April 23, 2014 at 11:29 AM

nice info...

April 23, 2014 at 11:49 AM

wajib tau ni even belum kawin.hehe

April 23, 2014 at 11:56 AM

thanks untuk info..harap2 ade la rezeki anak ecah fully breastfeed smpai 2 tahun..amin..

April 23, 2014 at 12:17 PM

assalam sponsor :-) peserta giveaway dari http://tengkubutang.blogspot.com.saya dah follow kamu. jemput singgah blog ya. herbalifesy.blogspot.com & adilahisharudin.blogspot.com

April 23, 2014 at 12:43 PM

Good info. Smoga dpt menyusukan baby hingga 2 tahun.

April 23, 2014 at 12:45 PM

burp..! honestly.. akak tak berapa nak jaga makan sepanjang bf anak anak.. tapi alhamdulillah.. diorang takde kena colic.. sesekali bila sejuk perut kembung tu ada la..

April 23, 2014 at 12:45 PM

Banyak sbnrnya khasiat mknan untk lancrkan Bf .goodluck sheila

April 23, 2014 at 12:51 PM

hi. thank you for sharing this. baru je melantak mango semalam. hehehe slalu blasah je makan sume benda, tapi alhamdulillah lah, since baby lahir smpi sekarang susu meriah sgt. rezeki baby :)

April 23, 2014 at 1:04 PM

Jom join GA Fuza

http://fuzamusa.blogspot.com/2014/04/sulamanlaceheaven-1stga.html

April 23, 2014 at 2:18 PM

betul tu sheila..pemakan ibu memang perlu dititikberatkan semasa menyusukan anak..

April 23, 2014 at 2:45 PM

thanks for the info. i mmg semangat nak BF baby ni. harap2 meriah la susu nanti.

April 23, 2014 at 2:51 PM

wahh nice sharing. dah save masuk dlm fon dah ekeke

April 23, 2014 at 2:57 PM

byk ilmu dpt dr blog sheila ni.hehe

April 23, 2014 at 4:58 PM

susu ibu mmg terbaik kan sheila~

April 23, 2014 at 7:15 PM

bagus utk diamalkan. buah2 baik utk kesihatan. jom amalkan pemakanan yg sihat

April 23, 2014 at 7:49 PM

inshaAllah jaga makan baby pon sihat..hehehe..

April 23, 2014 at 10:12 PM

wahh! banyak juga yg xboleh dimakan ye.. hmmm... sebab itu masa pantang kena pantang betul2.. now i know why..

April 23, 2014 at 10:13 PM

Btl tue..so sheila jgn lupa jaga pemakanan k.. =D

April 23, 2014 at 11:39 PM

jaga permakanan ye kak :)

April 23, 2014 at 11:46 PM

pasni kene jenguk sellau blog bakal mummy..hehehe

April 24, 2014 at 7:37 AM

good info..thanks for sharing

*salam singgahh & salam kenal =)

April 24, 2014 at 7:48 AM

byk yg nak kena gali kalau nk jd bf mom ni. nice sharing sheila...

April 24, 2014 at 11:29 AM

akak pulak xboleh minum teh tau..mesti anak colic huhuhu ibu2 lain boleh ja..perut anak akak sensitip sgt kot

April 24, 2014 at 12:03 PM

ibu2 mmg kena jaga makan sebab apa yang dimakan akan effect kat baby, ingat dulu masa baru habis pantang, CN makan kari ikan, habis Irfan terberak-berak sbb tak tahan dengan kari..hehe

April 24, 2014 at 12:14 PM

ibu yg menyusu anak mmg kene jaga mkn sbb dia akan effect baby tu..

April 24, 2014 at 6:38 PM

jaga pemakanan... makan makanan seimbang... insyaAllah ibu dan baby pun selesa je dalam proses penyusuan ni... :D

April 25, 2014 at 12:30 AM

pemakanan mempengaruhi kesihatan..kena jaga² makan tau sheila

April 26, 2014 at 12:20 AM

Betul tu sheila... Sbb tu ibu kna berpntg selagi masih menyusu...

April 27, 2014 at 2:50 PM

Dulu ingatkan masa mengandung aje kena amik makanan berkhasiat untuk baby, pastu baru tau masa dah lepas bersalin pun kena jaga makanan betul2 untuk menyusukan baby..huhu..baru ingat dapat merdeka dulu..hehe~

April 28, 2014 at 10:55 AM

Assalamualaikum sheila...memg kne tau makanan pe yg sesuai dimakan nti

April 28, 2014 at 8:49 PM

supplement EPS shaklee juga membantu as milk booster :)

April 29, 2014 at 3:45 PM

masa menyusu anak mmg kena extra careful dgn apa yang kita makan, sbb boleh efek kt baby...

Post a Comment