Snow Bear Single Electric Breast Pump | norsheilasalleh.blogspot.com

Snow Bear Single Electric Breast Pump

Assalamualaikum...
Aku baca kat blog m2b Mizz Tina pasal breast pump ni. Ada juga brand yang aku tak pernah dengar, al maklumlah first experience kan? Review daripada teman rapat pun non hado. Dengar cerita setanding Medela Swing. Ramai juga rakan blogger yang beli brand Snow Bear ni termasuk yang dikenali Kak Suria Qistina. Iolss terpengaruh juga nak beli. Kang dah bersalin, kita buat review pengalaman menggunakannya ya. Lagi pun harganya murah sikit daripada jenis manual brand mahal. Masa promo RM199 aku tak sempat grab, beli harga baru RM229. Aku dah siap kemukakan dekat suami, terangkan sikit apa yang beliau nak tahu. And dia kata ikut suka. Green light! Dah siap test dekat rumah masa barang baru sampai. hihi ~
sheila shahfiekry
features daripada PumpOnTheGo :
* automatic suck-release-cycle sama macam hisapan bayi
* 3-level of suction mode boleh adjust frequency berbeza untuk keselesaan paling optimum
* let down cepat less than a minute
* susu senang dan cepat keluar
* suction kuat dan tak sakit
* cepat mengosongkan miss 'B'
* portable dan mudah dibawa kemana-mana
* boleh pakai bateri 4xAA
* parts sikit dan senang dipasang
* tiada masalah backflow closed system
* kecil dan ringan
* kualiti material yang solid dan durable rasa memegangnya sangat best macam pam mahal
* silicone massager yang lembut dan rasa betul-betul mengurut miss 'B'
* BPA free dan FDA approved
* free pos laju
* free 25pcs breast milk storage bags
* free 3pcs ice gel
* free 1pc cooler bag
sheila shahfiekry
[ total free gift yang bernilai rm60 ]
apa yang kita dapat dalam set :
1 x Snow Bear Pump Body
1 x bottle
1 x breastshield set
1 x tubing
1 x bottle stand
1 x silica shield
1 x silica valve
1 x teat & bottle cover
1 x power adapter
+++ free gifts
Support breastfeeding! Semoga Allah permudahkan urusan sepanjang mengandung, bersalin dan menyusukan anak. In shaa Allah. Kat bawah ni ada satu video tutorial camne nak guna Snow Bear dibuat oleh PumpOnTheGo sendiri (",)
Boleh juga baca review daripada Blogger Aina Aadnan tentang Snow Bear ni. Kata beliau, valve kena pandai adjust kalau tak mesti breast susah nak dipam dan susu tak keluar. Klik sini -> link
" Selain itu, boleh juga dapatkan breast pump ini di Kedai Bayi Online The Baby Store Malaysia. Dan ada banyak lagi jenama breast pump lain dengan harga yang berpatutan. Barang bayi lain pun ada dijual "
p/s : kredit buat Imah , Ayna AadnanPumpOnTheGo & The Baby Store

53 comments

April 4, 2014 at 7:27 AM

salam dear sheila
wahh... dah dapat baby yer
tahniah
sis maaf lama x bisit sini
saya sekarang tengah busy nak plant down
sis jemput join GA boleh menang handbag. saya tak giler2 promote sebab bz =(

April 4, 2014 at 7:45 AM

dah like dah pump on the go..cume tak beli2 lagi pumpnye..ingt nk amek brand ni jugak

April 4, 2014 at 8:35 AM

jangan lupa buat review ya kak shila.. pngalman mgunakanya.. :P
lazada.. x3

April 4, 2014 at 8:46 AM

Akak dulu belibyg pump manual tu je...ngeee...

April 4, 2014 at 9:10 AM

in sha Allah shiela..semoga dipermudahkan dan diberi kelancaran dalam menjaga dan membesarkan anak nanti

April 4, 2014 at 9:14 AM

bf itu byk kebaikan..

April 4, 2014 at 9:22 AM

assalamualaikum
dan salam jumaat
singgah pagi

April 4, 2014 at 9:44 AM

Sy guna spectra aje lh... Tu pun mhl smpa rm300 lbih.... Tpi tu la yg canggih zmn tu... Moga berjaya dlm pnyusuan nnt..

April 4, 2014 at 10:01 AM

Ada kawan kat ofc Nurul ni, dorang sewa alatan begini.. kalau tak silap harganye bermula RM68/mth above, bergantung pada jenama dan penggunaan.

*Support BF(Breastfeeding)^^

April 4, 2014 at 10:03 AM

moga allah permudahkan segalanya.... moga anak sheila membesar bagaikan juara berkat menyusu ibu.. selamat memerah..

April 4, 2014 at 10:08 AM

alhamdulillah..dah dapat pun kan sheila..

April 4, 2014 at 10:18 AM

Selamat memerah susu SS. Tak kira apa pon jenama, janji dapat hasilnya. Yg penting semangat nak fully breastfeed baby tu tinggi. Good luck ☺

April 4, 2014 at 10:27 AM

wah sheila makin bersemangat nampak ! bagus2..excited jadi ibu tentulah kan...

pcl isi botol susu eh eh...tabung iklan Ford Fiesta yg sedang melekat!.

p/s tq sebab like review sy.

April 4, 2014 at 11:10 AM

alhamdulillah..sama2 kita support breastfeeding..amboi..ada letak nama akak pulak tu kan..hehehe

April 4, 2014 at 11:26 AM

seronoknye bila ada baby kecik kan...

April 4, 2014 at 11:27 AM

untuk bakal-bakal ibu..hihi

April 4, 2014 at 11:33 AM

bagus ni...ada gak yang murah eh..selalu tu mahal betul...boleh rekemen kat my sister jugak ni...sekarang dia perah manual..kesian plak....

April 4, 2014 at 12:52 PM

skrg ni mcm mcm pilihan ada kan.kena pandai pilih je

April 4, 2014 at 12:54 PM

wah produk yg bagus ni !

April 4, 2014 at 2:06 PM

selamat menyusukan bayi ..:)

April 4, 2014 at 2:17 PM

wah, siap ada video tutorial lg.. gud sharing dear ;)

April 4, 2014 at 2:31 PM

Assalammualaikum mummy to bee.. sehat tak ari ni ?? =D Zara dtg ziarah ni.. hehe

April 4, 2014 at 2:44 PM

NAK KOMEN LEBIH-LEBIH TAK BOLEH.. INI HAL ORANG POMPUAN.. :)

April 4, 2014 at 3:22 PM

yeayy dah ada breast pump! hehehe.. bestnya siap dapat free gift

April 4, 2014 at 3:46 PM

Singgah menabung (^^,)
Salam Jumaat Sheila~

April 4, 2014 at 4:53 PM

salam jumaat sheila..
singgah meabung sini..
selamat menyyusukan bby nnt ye..

April 4, 2014 at 5:01 PM

wahh!!! dah xlama nk dpt baby ye... DN plak berdebar nak tunggu. hee...

April 4, 2014 at 5:47 PM

owh.. saya ni boleh baca je la.. hehehe
menabung sini..

April 4, 2014 at 7:13 PM

Dah lama tak nampak benda-benda macam ni sebab adik saya yang paling kecil pun dah besar.

April 4, 2014 at 8:04 PM

manabung librese satu

April 4, 2014 at 10:37 PM

semua pun canggih kan la ni, patut la harga cenggitu skali, banyak alatan dia. All the best dear and enjoy bf journey soon :D

April 5, 2014 at 8:20 AM

skrg dah byk pilihan, bagus sheila niat yg baik utk bf baby!! paling seronok buat stok ebm nanti insha allah

April 5, 2014 at 11:30 AM

Happy Breastfeeding Journey to Sheila..semoga segalanya dipermudahkan ye..Akak guna manual pump je sampai sekarang..ALhamdulillah 15months yang indah...hehee

April 5, 2014 at 1:26 PM

tak sabar acik onie nak tgk baby baru,heee

April 5, 2014 at 2:12 PM

mahal jugak kan sheila benda ni
tp sgt memberi manfaat buat ibu bekerja
blh simpan susu dlm peti sejuk

April 5, 2014 at 3:08 PM

wah tahniah... hurmm tapi bagus ke breast pump tu.. saya belum mempunyai anak.. tapi dgr dari org tua tua ni.. cakap lagi meyusukan anak dari guna breast pump.. katanya anak senang kenal ibu.. mengeratkan lagi antara anak dan ibu.. http://iluvtour.com

April 5, 2014 at 3:49 PM

Assalamualaikum sheila...akak dulu gune pump manual aje

April 5, 2014 at 3:51 PM

Assalamualaikum Sheila..Akak dulu guna pump manual aje..

April 5, 2014 at 4:29 PM

act..tak tahu ada bnda macam ne..sekali dah ada akak ipar baru tahu..huhu

April 5, 2014 at 8:35 PM

wah..makin bersemangat nk sambut org baru......moga dipermudahkan.

April 6, 2014 at 12:19 AM

teringat along zizie ajarkan kakak ipar mcm mana nak breast pump..

April 6, 2014 at 1:19 PM

first time dgr nama snow bear... ke zura yg jakun tk ikut perkembangan product breast pump..hihihih

April 6, 2014 at 8:46 PM

thanks for the info..nak komen lebih2 pun tatau sgt pasal benda nie..hehehe

Regards,
-Strider-

April 7, 2014 at 8:20 AM

owhh...gud...dulu akk guna Medela Harmony je...manual pump.huhu

April 7, 2014 at 10:59 AM

pernah dengar akak2 opis sembang, dorg takut nk pakai yg elektrik punye.. Fiza dgr jer.. hehe

April 7, 2014 at 11:27 AM

dah pregnant berapa bulan dah?

yang ni single pump kan? huhu..sy tgh survey yg double pump..sng kalau kat ofis, cepat sikit..hehe :)

April 7, 2014 at 1:24 PM

boleh tahan juga harganya sheila.. untuk kemudahan sheila dan baby tentu sesuai membelinya..

April 8, 2014 at 10:29 AM

lya baru dtg ziarah..memand diperlukan utk ibu2 yg bekerja

April 15, 2014 at 10:09 AM

senang dah ada breast pump..boleh menyimpan banyak²

April 18, 2014 at 11:03 PM

baby pun tak lapar..hehe

April 23, 2014 at 11:21 AM

Salam Sheila.

Kak hana ada preloved breastpump jenis yang sama dengan sheila ni. Guna 2,3 kali shj.

Beli bulan 2.2014 dengan harga RM189. Warranty setahun.

Nak let go RM120 shj siap postage.

Siapa nak wassup hana ye 019-218 1162

June 6, 2014 at 12:39 PM

Sy nk jual bp snow bear ni..sbb dgn sy xserasi plak..bru beli 26 mei 2014..bleh contact sy melalui email yana_sagi@yahoo.com sy jual 175 je skli postage da free gift 1 bottle bumble bee n 10 plastic storage autumnz

September 10, 2014 at 12:03 PM

Ayu google snow bear gak. Nk guna brand mmpu milik ni la nanti. Cmne sheila ok x guna? Sjk da 6 bln ni da mula buat pesediaan nk beli apa..

Post a Comment