Mendobi Pakaian Baby | norsheilasalleh.blogspot.com

Mendobi Pakaian Baby

Assalamualaikum...
Yeayy, dah sampai part paling dinantikan. Segala baju bajan baby dibasuh, disental dengan penuh kasih sayang. hiewhiew. Mujurlah baju baby tak beli banyak, so takdalah nak rasa penat membongkok kat dalam bilik air lama-lama. hehe. Sejak krisis air kena catu, walaupun kawasan rumah tak kena tapi kami amik langkah berjaga juga. Tong dengan besen mandi sentiasa penuh dengan air. Nak dobi baju baby pun, buat dalam keadaan berjimat cermat air. Elak pembaziran gitu. 
Nah, sebelum dibasuh. Jujur gila aku susun cantik-cantik. Apa motif? ;p
sheila shahfiekry
Baju bajan kita rendam satu besen. Tuala dengan sapu tangan lain besen. Dan sebesen lagi khas untuk barut, bedung, mitten, botties dan stokin yang cinonet tu. Detergent yang digunakan Pureen jenis serbuk tu. Guna satu sudu setiap besen. Tapi serbuk punya kurang berbuih la. Bau memang best, macam bau baby. Aku campur air panas dengan air sejuk untuk basuhan baju bajan tu  (",)
sheila shahfiekry
Lepas rendam 40 minit, sental dengan penuh kasih sayang. Perah pun penuh kasih sayang. Wahh semuanya nak berkasih sayang. Mengada betul. Kita sidai dalam rumah je, sebab senang kering. hehee. Sidai semalaman pun boleh, kita amik masa 1 hari. Tinggal belum lipat masuk beg bawa pergi hospital. heee. Babanya balik kerja, excited tengok baju siap basuh. hihiiiii patutnya memdobi bersama, tapi aku terlebih rajin buat sesorang. kihkihhh ^^
sheila shahfiekry
Selesai sudah sesi mendobi ~~~

86 comments

April 14, 2014 at 8:06 AM

hehe...yeay dah selesai dobi...bti boleh kemas beg sudah...

April 14, 2014 at 8:42 AM

banyaknya mendobi..

April 14, 2014 at 8:50 AM

selamat pagi
singgah isnin :)

April 14, 2014 at 8:58 AM

memang best basuh baju baby..kiut miut je baju baby nih..

April 14, 2014 at 9:04 AM

wah rajinya..meriah baju baby bewarna warni..sy dlu lebih banyak warna putih dr yag colour maler..hehe..xsabar dah kan..

April 14, 2014 at 9:06 AM

senang skit bila da prepare awal kan sheila..akak menabung singapore airlines kat sni...

April 14, 2014 at 9:06 AM

senang skit bila da prepare awal kan sheila..akak menabung singapore airlines kat sni...

April 14, 2014 at 9:22 AM

Yeayy tak sabar nak tunggu baby kuar.. =D

April 14, 2014 at 9:25 AM

Ini petanda tak lama lagi akan bercuti panjang le ni

April 14, 2014 at 9:34 AM

aww comelnya... banyak2 tu baju, sebesen ja..hehe. kalau baju kita 4 5 trip.

April 14, 2014 at 9:56 AM

Teringat jugak zaman2 muda2 baru nak dapat baby dulu hehe...seronok kan tgk baju baby :)

April 14, 2014 at 10:22 AM

Wah! Banyaknya...tak sabar nak digunakan. Dah complete semua nampaknya!

April 14, 2014 at 10:53 AM

wahhhhhhh...seronoknya dik..moga dipermudahkan semuanya ya

April 14, 2014 at 11:21 AM

dah bersiap sedia utk digunakan...

April 14, 2014 at 11:38 AM

seronok sheila basuh baju bajan baby ye.... doa kak ana moga sheila akan dipermudahkan sepanjang tempuh kehamilan hingga selamat melahirkan ..amin..

April 14, 2014 at 11:38 AM

Comel2 baju baby ;D

April 14, 2014 at 12:05 PM

eksaited kan..hihi..

April 14, 2014 at 12:12 PM

Xdobi lagi. sob sob sob. asal weekend je xde air. pasrah je . tkt terbersalin dulu je ni

April 14, 2014 at 12:27 PM

salam sheila..amboi kemain rajin dia menyusun lawa2 baju2, mitten n booties tu kan..nak amik gamba punye psl :) wahhh seronok kan dah setel basuh baju baby :)

April 14, 2014 at 12:55 PM

Comeh2 baju2 baby.. terkenang semasa dulu :D awal2 buat persiapan, taklah kelam-kabut nanti^^

April 14, 2014 at 12:58 PM

wahh.. dalam besen pun susun cantik2? ekekek cumel je awak ni tau

April 14, 2014 at 12:59 PM

salam. seronoknya ada baby sendiri :)

April 14, 2014 at 1:09 PM

coeml-comel semua baju tu..isi dua tabung untuk shiela..

April 14, 2014 at 1:35 PM

alahaiii..comelnye baju baby..

April 14, 2014 at 1:38 PM

Semangat da tu bila basuh baju.. Hehe

April 14, 2014 at 1:40 PM

Assalammualaikum...sheila,

senang nyer basuh baju baby kan..

mselim3

pls: kena musim catuan air jd kena ambil langkah penjimatan kan.

April 14, 2014 at 2:05 PM

susah jugak time tak de air ni..nanti pantang cemana kalau tak de air...lagi susah kan?/mintak2 la semua ni cepat berakhir.kesian kawan2 yang dok kat belah2 sana nun..

April 14, 2014 at 2:11 PM

wahhh!! banyaknya dah beli baju... pasti tak sabar tunggu baby keluar kan.. :D

April 14, 2014 at 2:22 PM

salam sheila, tak iron ke heee, wah best nak dapat baby, best bau baby, wangi.

April 14, 2014 at 2:24 PM

yeayyyy...dah settle..lepas ni hanya lipat letak dalam bag khas..pas tu dah ok..kan? tunggu masa jer lagi...

April 14, 2014 at 2:49 PM

seronoknya dobi baju2 comel.. cam akak kena cuci baju baby kembar aduh sabor je lah..

April 14, 2014 at 3:04 PM

sronok tgok...smga d prmudahkn sgala urusan ye...;) in shaa Allah amin....

April 14, 2014 at 3:13 PM

happy kan tgk brg2 si kecik ni. Sure tak sabar nak tunggu. Moga semuanya dipermudahkan ye

April 14, 2014 at 3:13 PM

happy kan tgk brg2 si kecik ni. Sure tak sabar nak tunggu. Moga semuanya dipermudahkan ye

April 14, 2014 at 3:14 PM

bestnye mendobi baju kecik2 ni..
seronok tgk.. dah blh start kemas2 beg... ngeee~~
teringin gak utk 2nd round... kehkehkeh

semoga segala urusan dipermudahkan.. :)

April 14, 2014 at 3:33 PM

salam shiela, basuh tangan ke semua tu??

April 14, 2014 at 3:34 PM

Alahaiii....kiut miutnya semua baju bajan baby. Baby mesti x sabar2 nak keluar tengok ibu & ayah dia kan? Ibu dan ayah dia lagi la 3x xsabar nak tengok baby... Semoga baby selamat & dipermudahkan melihat dunia. *Hugbabydarijauh* Amin~

*Singgah menabung mr.nuff Libresse. Boleh klik balik kat sini: Levi's KEEP COOL.TQ.

April 14, 2014 at 3:53 PM

bestnya dah mendobi..kita ni pun dok tggu masa je nak mendobi..rasa cam tak sabar sangat aih..

April 14, 2014 at 3:59 PM

alor..tgk bju bby ni mcm nk bby je lg..hahahah..

*salam perkenalan..

April 14, 2014 at 4:08 PM

dah mula mendobi yer.. banyaknya...

April 14, 2014 at 4:19 PM

sukanyer KA tgk comel2 sgt tu !

April 14, 2014 at 4:22 PM

comel2 nie smua baju baby

April 14, 2014 at 4:24 PM

: hehehe.. Aien pun dah mendobi semalam... sebab mak aien dah bebel-bebel suruh basuh baju baby... prepare awal-awal... hehe..! ;)

April 14, 2014 at 4:24 PM

: hehehe.. Aien pun dah mendobi semalam... sebab mak aien dah bebel-bebel suruh basuh baju baby... prepare awal-awal... hehe..! ;)

April 14, 2014 at 4:27 PM

comel lor baju2 tu bila susun

April 14, 2014 at 4:30 PM

dh th jantin ke dear

April 14, 2014 at 4:31 PM

Nmpak jer banyak ..3 besen... baju baby kan... haha.. sentuhan akhir ke ni?...ke ada lagi yang tak sedia lagi..?

April 14, 2014 at 4:51 PM

dah start mendobi...bile due ni..huhu tak sabarnye

April 14, 2014 at 4:52 PM

nak mendobi...tapi kite baju pun tak beli lagi..

April 14, 2014 at 5:24 PM

dah setat mendobi sheila ni... bile due ni??

April 14, 2014 at 5:39 PM

Alhamdulillah dh selesai 1 urusan n skrg ni prepare utk dibw ke hospital .

April 14, 2014 at 5:42 PM

assalamualaikum sheila...siap sudah mendobi baju2 baby yer...:)

April 14, 2014 at 7:02 PM

yeay..dah x lama lagi tu..welcome to the club yer..hihi...

April 14, 2014 at 7:05 PM

memang tak payah beli baju bnyk sgt pun sheila, baby cepat sangat membesar, lagi sebulan dua dah kene beli baju baru sebab tak muat! :)

April 14, 2014 at 8:46 PM

waa semangat sangat kan sheila, rindu bau baby

April 14, 2014 at 9:02 PM

alololo...comel jer baju baby...rindu lak..teringat dulu2 fes time basuh baju baby memang sangat teruja.. :)

April 14, 2014 at 9:40 PM

hah?? pureen ada sabun basuh baju?? haaaa nampak sangat akak ketinggalan bot ni kan hahaha.

Zaman akak dulu ada mandian dan bedak pureen je hahah :D

April 14, 2014 at 10:16 PM

bagus la.. jimat air.. :)
menabung libresse dan ford sini.. :)

April 14, 2014 at 10:17 PM

Banyaknya baju >.<

Saya klik Ford untuk akak :D

April 14, 2014 at 10:35 PM

Alala comelnye baju2 baby. Dija masa sebelum bersalin je beriya konon asingkan cuci dgn pencuci khas utk baju bby. Lepastu skrg hmm jgn haraplah mals. Campur je semue. Dr pantang dah campur je baju smue hee

April 14, 2014 at 11:02 PM

Wah... ni dah siap ajar cara2 mendobi baju bajan baby ni.... seronok je akak baca entry ni ^__^

April 14, 2014 at 11:12 PM

Assalamualaikum moksu. . huhu . . ain baru nak mula beli barang baby . moksu dah mendobi segalanya :D *eee tak sabar tak sabar :D

April 14, 2014 at 11:33 PM

wahwahwah Sheila besnye dah get ready basuh baju baby smue! aumm !

April 15, 2014 at 12:00 AM

gerammmnyaa tengok baju2 baby tu.. dah la comel2.. kesian akak sampai terbongkok2.. take care sis

April 15, 2014 at 9:50 AM

gigih membasuh semua..Alhamdulillah lepas dah bersih terus boleh guna nanti.senang :)

April 15, 2014 at 10:20 AM

Aritu masa tengah shopping2 terjumpa baju baby. Kecil & comel jer. Tetiba rasa sesuatu. Haha. Take care ye kak.

April 15, 2014 at 10:37 AM

rajinnye sental sendiri..huhu..mmg kena pakai sabun basuh khas ke?


tq rajin menabung kat blog sy..sy klik2 sini jugak :)

April 15, 2014 at 10:49 AM

npk best je dobi baju baby.. banyak nyer baju baby sheila..persiapan betul2 lengkap nie...

April 15, 2014 at 11:00 AM

yeahhh..dah siap medobi erk..ecah belum lagi..ade masa 3 bulan lagi..hehe..

April 15, 2014 at 11:32 AM

Segala2nya dibuat dengan penuh kasih sayang... ^__^
Suka tgk pakaian2 baby ni... comey2 kan...

April 15, 2014 at 2:16 PM

seronoknya bab mendobi baju bb ni..

April 15, 2014 at 4:12 PM

dah siap mendobi ni, dahboleh kemas kemas . letak dalam satu beg. get ready la katakan. ngeee

April 15, 2014 at 5:22 PM

Seronok seronok . Alahaiii bju baby kite banyak .. mesti semputt nanti

April 15, 2014 at 8:15 PM

smua bju cute2..huhu...

April 16, 2014 at 10:48 AM

baju baby dkna semua dah ready dalam bakul..tunggu nak angkat bawak balik kampung jer heheee

April 16, 2014 at 12:00 PM

hihi..omey2 la baju tu..sob3...mendobi kak..jgn tak mendobi..hihi

April 16, 2014 at 12:29 PM

Memang syiok tgk baju2 baby ni. Tapi stress bila nak melipat...hehehe...

April 16, 2014 at 1:05 PM

Assalamualaikum sheila....rajinnye lahai mendobi baju anak ye

April 17, 2014 at 8:51 AM

dobi jan xdobii.. weehuuu ! =D

April 18, 2014 at 9:21 AM

masa anak sulong dulu kalau basuh baju baby, bila jemur zura susun cantik2 ikut tona warna...dh anak kedua lantak la nk jemur camner..wahahaahahaha

April 18, 2014 at 1:53 PM

alahai syoknya.dh x lama lagi la kan.:)

April 18, 2014 at 9:55 PM

Bby boy eh? Excitednya nk tgk ank shiela.. :-)

April 18, 2014 at 10:57 PM

alolo..best palk nengoneyr..ehhe

April 19, 2014 at 9:12 AM

bestnyaa..dah tak lama lagi dah nak dapat baby..semua kelengkapan dah diuruskan..ALhamdulillah..Selamat menjadii ibu Sheila..

April 21, 2014 at 8:41 PM

Rindunya time tggu hari nk bersalin huhuhu

October 9, 2014 at 9:44 AM

Ayu bru 28 wk. Tp mcm xsabo nk try abd pureen tu. Hahaha

Post a Comment