Soal Jawab Dengan Nuffnang | norsheilasalleh.blogspot.com

Soal Jawab Dengan Nuffnang

Assalamualaikum...
Korang dipersilakan klik gambar untuk tumbesaran lebih besar ya. Aku ada hantar 2 tiket pada pihak nuffnang bertanyakan pasal CPUV/CPC dan jumlah klik advertisement per day. Korang boleh check jawapan daripada pihak nuffnang ya. Rasanya sedikit sebanyak, aku mula faham la sistem nuffnang ni. hihi.
Soalan pertama : 
Hi.. selamat pagi. Saya nak tanya, saya baru check jumlah wang yang sedang dikutip dan saya perasan CPC sedang berjalan. Tapi CPUV tidak mempunyai sebarang wang. Boleh beritahu saya, kenapa saya dapat CPC tanpa CPUV? Terima kasih...
sheila shahfiekry
Soalan kedua : 
Hi... boleh saya tahu sekiranya saya klik iklan churp churp, adakah wang mereka sedang berjalan? Dan bolehkah saya klik iklan sama pada hari yang sama? Terima kasih banyak...
sheila shahfiekry
p/s : maaf, aku speaking berterabur. mohon korang baca yang aku dah translate tu. hihi ~~~

41 comments

April 26, 2014 at 9:21 AM

Thanks Shiela for info...iphone 5 for you..

April 26, 2014 at 9:36 AM

sheila kene tingkatkn unique visitor dulu.. baru dpt CPUV.. Fiza pun ssh nak dpt CPUV.. ikut rezeki.. sama2 la kita berusaha yer sheila..

April 26, 2014 at 9:43 AM

Perkongsian yang bagus... salam sabtu pagi

April 26, 2014 at 10:14 AM

mcm best jer mcm syok jer nuffnang nie...boley dpt duit kan? byk x? hihihi sorry am amature. ;D

April 26, 2014 at 10:24 AM

shiela.. kite pon pelik jugak.. ada yang cakap dah isi tabung.. tp earning mcm x gerak jek..

pastu kalau iklan.. mesti time pagi je muncul.. lepas je tengah hari automatik kuar iklan churp2 jek.. iklan tu kan katenye xde hasil pape kan..

April 26, 2014 at 11:50 AM

Hihi cik akak salu gak tanya nuffnang benda yang sama.
Jawapan pun hampir sama tu yang malas nak tanya.hihi

April 26, 2014 at 12:13 PM

nice info, singgah menabung..

April 26, 2014 at 12:21 PM

salam sheila, iklan kak dari google adsense. tak tau nak cuba nuffnang ni. jap nak klik zoom out :)

April 26, 2014 at 1:00 PM

weeee rajin sheila tanya. boleh ler dpt ilmu lg.
hehee

April 26, 2014 at 1:00 PM

astro n ribena pun tgh bergelek

April 26, 2014 at 2:36 PM

wah jawapan yg panjang diberikan mereka....bagus2...

April 26, 2014 at 3:37 PM

assalamualaikum sheila....mama dtg singgah melawat...:)

April 26, 2014 at 4:15 PM

hihi....
ok je.. janji nuffnang paham apa yg dimaksudkan ok la kan

April 26, 2014 at 4:51 PM

hihihi, rasa mama kan, cpuv ni berdasarkan iklan yang meraka bagi tu. nak dapatkan iklan tu bukan senang dan tak susah sangat, boleh selongkar blog yumida untuk penjelasan selebihnya.. hihihihi

April 26, 2014 at 8:15 PM

Assalamualaikum moksu . kita dha klik untuk tumbesaran . . tapi . tulisannya tak nampak . O.O''

April 26, 2014 at 9:10 PM

Baguslah kak Shiela sebab bertanya pasal benda ni dekat Nuffnang. Saya biarkan sahaja.

*klik digi untuk baby*

April 26, 2014 at 10:29 PM

owh.. dah agak dah... kalau churp2 tu x dapat ada.. hmm..
menabung inti dan digi sini.. :)

April 27, 2014 at 9:49 AM

bagus juga ada soal jawab macam ni.. tidak kami tertanya-tanya... terima kasih shiela :)

April 27, 2014 at 1:38 PM

Assalammualaikum...shiela,

nice sharing utk blogger yg tak tahu pasal cpc nie.. earning cpc agak kecil earning.. sbb kebanyakkan blogger kejar cpuv..

mselim3

pls: cpc kalau ada orang klik iklan kalau xder.. xder earning.. pape cuba baca artikel mselim3 nie.

http://mselim3.blogspot.com/2013/08/enty-khas-cara-nak-dapat-earning.html

April 27, 2014 at 2:20 PM

Assalamualaikum kak sheila =)
CPUV saya pon alahai sedihnya..

April 27, 2014 at 2:40 PM

sy tak pernah lagi dapat cpuv..huhu..takde rezeki lagi~

April 27, 2014 at 6:44 PM

Saya hantar tiket dlm bm aje... Haha... Mls nk speaking... Tapi soalan tu sama la...

April 28, 2014 at 7:44 AM

ohhhhh..bru fhm yg cpc tu...maknanya kalau ip yang sama dia x kira....

April 28, 2014 at 8:42 AM

terima kasih atas perkongsian ini

April 28, 2014 at 10:55 AM

CN pun susah gak dpt CPUV ni, sentiasa berdoa adalah rezeki ;)

April 28, 2014 at 10:55 AM

CN pun susah gak dpt CPUV ni, sentiasa berdoa adalah rezeki ;)

April 28, 2014 at 11:02 AM

Assalamualaikum sheila..skang dh jelas psl cpuv kan??

April 28, 2014 at 2:01 PM

Kat blog zumal dah lama tak timbul cpuv...

April 28, 2014 at 5:59 PM

thanks for sharing the info sheila..baru tahu macam mana nuffnang kira..meaning kalau kita click satu iklan 3-4 kali pun dia akan kira as one...

Regards,
-Strider-

April 28, 2014 at 5:59 PM

thanks for sharing the info sheila..baru tahu macam mana nuffnang kira..meaning kalau kita click satu iklan 3-4 kali pun dia akan kira as one...

Regards,
-Strider-

April 28, 2014 at 7:03 PM

thanks sharing.. baru tau churp2 tu tak dikira... huhuhu

April 28, 2014 at 8:44 PM

Nuff tengah problem skang ni kot..CPUV tgh running pun xde peningkatan

April 29, 2014 at 10:06 AM

Selalu2 baca tentang Nuffnang ni macam best la plak.. hehe.. klik2 :)

April 29, 2014 at 11:55 AM

sy xde churp churp hihihihi ... sheila ramai follower mesti ramai yg baca

April 29, 2014 at 2:00 PM

Assalamualaikum Sheila.. baru saya faham.. t ksaih..
klin info digi sini.. :D

April 29, 2014 at 2:23 PM

Oh macam tu..selama ni tak tau pun kan..thank you sheila..semoga ilmu ini dapat memberi manfaat pada semua..

April 29, 2014 at 2:48 PM

rajin betol sheila communicate dgn nuffnang yerk...mungkin sbb tu la tabung nuffnang sheila meriah...

April 29, 2014 at 3:33 PM

UV akak tak konsisten, terutama masa cuti, tu yg agak malas nak menghantar mesej kat nufnang ni

April 30, 2014 at 1:01 AM

byk cara depa detect cara klik sheila xpelah asalkan kita ikhlas kan nk menabung..

May 2, 2014 at 12:11 AM

payah jugak dgn nuffnang nih.. tak boleh click serentak plak tuh.. kalau blogwalking, pakat dapat iklan yg sama pastu klik utk setiap org, x mgkin org kedua dan seterusnya dapat hasilya..

May 10, 2014 at 7:51 AM

mmg payah nk dapat CPUV ni ikut rezeki. blog saya pun jarang dpt CPUV. masih baru lagi. visitor pun masih kurang datang melawat.

Post a Comment