Storage Bottle - Bumble Bee | norsheilasalleh.blogspot.com

Storage Bottle - Bumble Bee

Assalamualaikum...
Pernah up entri pasal parcel datang lagi, seperti yang dijanjikan kita review sikit la pasal storage bottle. Sebenarnya tak terlintas pun nak beli sebanyak ni. Tapi tengok promosi dekat page E-MumShop 30 botol bumble bee RM90 termasuk postage ke Semenanjung. Kita tak beli on the spot, makan hari gak fikir adakah botol simpan susu ni berguna untuk kita? Siap senaraikan hujah kebaikan dan keburukan untuk bentang dekat suami (wajib refer suami, atleast beliau tahu apa yang kita beli untuk persediaan jadi umi)
sheila shahfiekry
Banyak kebaikan sebenarnya ;
2) Grab waktu promosi! Standard harga 10 botol (tak kira apa jenis) rm30 ke atas
3) Just tambah teat medium flow (puting) untuk jadikan botol susu anak
4) Pump and storage in the same bottle. Sebabnya BB ni standard neck. Refer gambar bawah ya
sheila shahfiekry
5) Menyenangkan diri sebagai bakal umi yang bekerja, boleh pump direct ke botol, storage kat freezer, masuk warmer, tambah teat dan terus bagi baby minum *jika dijaga pengasuh luar*
6) Boleh masuk ke dalam warmer Jingle Jungle
7) Boleh guna banyak kali, atleast sampai warna botol berubah ataupun 6 bulan sahaja.
Senang cakap, bumble bee ni standard botol yang wajib ada la kalau nak buat storage botol atau botol susu anak terus. Macam aku ni, nak jimat selagi boleh. Beli teat 2 jenis dah cukup. Suami pun happy dengan isteri bijak berbelanja. hahaha. Aku ada beli breast milk storage bags 25pcs dan dapat free 25pcs lagi masa beli breast pump. Yang tu kira back up storage la. Boleh? hiewhiew ;p
sheila shahfiekry
Kalau berkenan, bolehlah terjah kedai yang terletak di :-
E-MumShop Enterprise
No.22, Jalan SG 1/15,
Taman Sri Gombak,
68100 Batu Caves, Selangor Darul Ehsan
fb: E-MumShop
website : www.e-mumshop.com
email : admin@e-mumshop.com
h/p : 012-9165056

48 comments

April 7, 2014 at 8:31 AM

senangla bila dah ad ni kan sheila...

April 7, 2014 at 8:37 AM

ingat nk beli yg plastik2 tu je...tapi mcm leceh pulak kan nk kena transfer...

April 7, 2014 at 8:48 AM

GREAT ONE

April 7, 2014 at 9:27 AM

memang berguna botol susu ni...kite pun tergoda nak beli jugak tapi belum beli2 lagi..hehehe.

April 7, 2014 at 9:46 AM

Salam Sheila ;..lahai la mudahnya shopping zaman skrg ni kan, dulu masa anak2 pcl baru lahir , pcl ni main belasah je belikan botol dan kelengkapan depa..tangkap muat je pun..alhamdulillah. Jangan lepaskan peluang yg da..betuah jd baby sekarang ni .

*dah klik2.

April 7, 2014 at 10:13 AM

assalamualaikum..
hai sheila..wahh murahnye storage bottle..dulu penah bli harga cmtu kat midvalley..tp ni skali postage..kire murah sgt tu..sheila dh bli ke yg storage bag?at least yg tu bole campur2..jimat ruang..

April 7, 2014 at 10:17 AM

Selamat pagi aunty sheila..azwa dtg melawat n klik2...mmg berguna pun storage ni lagi2 yg bekerja..cik mah beli juga...tp 20 botol je..sbb wat masa ni xkeje kan...jaga azwa 24jam...kdng2 je guna masa nk p jln2

April 7, 2014 at 10:31 AM

Utk breastfeeding, Nurul rasa sesuai la 30 botol, simpan terus dlm tu dan masuk freezer lebih hygiene..

April 7, 2014 at 10:41 AM

Lya beli kt marissa je hari tu sekotak. nnti dh bersalin order on9 je sng cite.hehe

April 7, 2014 at 10:56 AM

dah banyak persiapan sheila dengan brg2 baby nie.. menabung digi dan schick buat awak juga...

April 7, 2014 at 11:00 AM

alolo tomel je botol bby nie...

April 7, 2014 at 11:11 AM

thank you masukkan dlm bloglist..sy masukkan blog ni jugak dlm bloglist saya :)

sekarang nu tgh survey2 brg2 baby, bagus gak jumpa blog ni..hehe :)

April 7, 2014 at 11:33 AM

murah kan sheila. mmg nak beli apa2 kena fikir berkali2..

April 7, 2014 at 11:37 AM

Salam Sheila, teringat anak-anak masa kat hospital, nurse bagi minum susu dengan cawan kecil tu, sebab nak bagi baby experience dengan teat ibu dulu :) tapi dah ibu duk lali lagi hehe lambat skit la.

April 7, 2014 at 11:37 AM

Assalam.. Wahh... dkt dgn office saya tempat ni.. T kasih atas info Sheila..
3x libresse.. :)

April 7, 2014 at 11:49 AM

seronok jd ibu muda skrg...mcm2 peralatan baby boleh didpti di hujung jari.....

April 7, 2014 at 12:00 PM

kak uni pun dulu guna bumble bee jugak. memang terbaik. :)

April 7, 2014 at 12:24 PM

kira 10 botol rm30 la ek..murah gak la.. tp pernah dpt harga paling murah rm25 je utk 10 botol masa bby fair kat mid valley.. tp masa tu awal lagi..tak beli pulak... skrg rasa cam rugi pulak tak grab sekotak.. hm..

April 7, 2014 at 1:06 PM

Byk borong...hehehe...Saya pon pakai botol ni ☺

April 7, 2014 at 1:17 PM

Nak komen xtau...menabung aje ye

April 7, 2014 at 1:19 PM

bakal ibu ye sheila..ramai kawan ustazah yang beli botol susu macam ni.Tabung kembali di sini, tq sudi menabung diblog ustazah

April 7, 2014 at 1:19 PM

wah...semua dah ready yer nak sambut orang baru

April 7, 2014 at 1:22 PM

banyak kelebihan botol ini sheila.. tak rugi sheila beli banyak.. menabung colgate.. :D

April 7, 2014 at 1:33 PM

zaman sekarang ni macam2...barangan bb pun bukan main...zaman anak2 bunda dulu takder bende2 ni...
Untung orang dan bb2 zaman sekarang ..barangan serba canggih...

Alhamdulillah..

April 7, 2014 at 2:16 PM

byk gunanya ni..

April 7, 2014 at 2:41 PM

Wah banyak memborong.. berbaloi la dpt beli dgn harga murah..

April 7, 2014 at 3:26 PM

baguslah shiela rajin survey & menilai apa y perlu untuk seorang bakal ibu..

April 7, 2014 at 3:27 PM

byk shopping brg baby yer sheila.. done nuffnag kat sini juga

April 7, 2014 at 3:29 PM

ok blur dgn botol2 susu ni semua. HAHAHA.. doakan ida ye sheilaaa ;))

April 7, 2014 at 3:33 PM

Assalamualaikum sheila...bagus dpt cari yg murah...bestnye la hai nk de baby

April 7, 2014 at 4:06 PM

amboi Sheila banyak menyoping yerk.. takper demi dia...

April 7, 2014 at 6:28 PM

amboi siap ada hujahan ^_^

April 7, 2014 at 7:07 PM

pendedahan yg bagus
beznye bakal ibu..
yumida hari tu dpt botol air..yg bpa free...brand philip..syoknye...excited nak bekal air

April 7, 2014 at 7:13 PM

CN lebih prefer storage bag sebab jimat frezer, ada gak beli storage botle, tapi sedozen jer ;)

April 7, 2014 at 7:34 PM

Banyaknya benda kena beli bila dah ada anak.

April 7, 2014 at 10:14 PM

dekat je ngan umah akak ni sheila ;)

April 7, 2014 at 11:03 PM

:) blogwalking sini . . mohon singgah blogshope sy : http://ayraashoppe.blogspot.com/

April 7, 2014 at 11:50 PM

amboi bakal ibu kita.. banyak review.. good..hari2 baca pasai barang baby saya plak.. rasa mcm nak dpat anak.. he..he.. :P fealing excited.. sambil klik kfcx3

April 8, 2014 at 12:35 AM

boleh la pump banyak2 nanti..

April 8, 2014 at 2:03 AM

Assalamualaikum & Hi :)
Terima kasih diatas penyertaan Segmen Mini Power Bank Rakan Blogger sebelum ini. Segmen ini akan memasuki fasa kedua dimana 9 peserta akan dipilih menggunakan Random.Org dan salah seorang daripada mereka nanti berpeluang untuk memiliki Mini Power Bank yang ditawarkan.
Nantikan pengumuman 9 peserta tersebut di blog Zam pada minggu ini ya ;)

April 8, 2014 at 2:09 AM

wah.. banyak nya kak! xpe.. nnt kalo dah jatuh kat mana2 , xjumpa2, dah ada spare.. hehe.. zizie click colgate :)

April 8, 2014 at 10:26 AM

info yg berguna..akan dtg blh la cari botol yg mcm nie :)

April 9, 2014 at 1:19 PM

Dulu hgga kini jnama autumz je sy guna..

April 9, 2014 at 7:00 PM

Salam Mrs Sheila. Saja blogwalking di sini..
wah banyaknya beli storage bottle..
Nampak gayanya kena ada Deep Freezer ni.. :)
Saya jual Autumnz Storage Liner.. Sesiapa nak beli pm sy..

April 9, 2014 at 7:57 PM

bagus ada umi + isteri yg bijak berbelanja ni kan. hehehee

selagi boleh jimat kite jimatkan. hihi :D

April 11, 2014 at 8:14 AM

teruja tgk brg2 bby ni. x sabar rasanya nak pregnant... moga ada rezeki mama lynn..

klik iklan jugak kat sini

April 11, 2014 at 6:45 PM

Assalamualaikum sheila...Beli banyak senang nti nak smpan stok susu anak kan

April 15, 2014 at 10:08 AM

memang perlu ada ni :)

Post a Comment