TUTORIAL : CARA MUDAH GUNA INSTAGRAM | norsheilasalleh.blogspot.com

TUTORIAL : CARA MUDAH GUNA INSTAGRAM


Assalamualaikum

Pagi tadi aku nampak Eyesha Zaidin update entri pasal instagram
so nak kasi sikit tuto bersama gambar rajah 
camne nak guna instagram 
semudah ABC 123 kacang peas!
hahahhahahaa
ini untuk iphone sahaja
kalau untuk android tak pasti sama ke tidak

1) Upload intagram kat iTunes guna pc
*download progress dalam 2 jam*
*korang kena sign up kat iTunes store tau*
*pastu cari instagram cam kat bawah ni :-

2) Pastikan connect cable iphone korang dengan pc
*wajib kena sync supaya peranti telefon korang 
dalam iTunes store boleh cari instagram yang korang dah 
download boleh terus dipaparkan dalam iphone*


3) Dah boleh unplug cable iphone daripada pc,
Lepas tu, click instagram dan sign up 
secara percuma 

4) Korang boleh cari kawan seperti di bawah :-
*klik 'next kalau dah siap*

5) Follow sesiapa dalam dunia instagram 
*kalau taknak pun takpe*
*jangan lupa klik 'done' bila da siap*

6) Contoh nak mula guna instagram :
*korang masuk ke paparan instagram korang (kt iphone)
*Ada 5 kolum iaitu feed,popular,share,news&profile
*pergi ke share pastu snap la satu gambar
untuk contoh pertama korang

*akan keluar paparan gambar
berserta filters seperti di bawah ini :-
*Ada 16 jenis filters  yang bersesuaian 
boleh dipilih :-
normal
X-Pro II
Lo-fi
Earlybird
Sutro
Toaster
Brannan
Inkwell
Walden
Hefe
Apollo
Poprocket
Nashville
Gotham
1977
Lord Kelvin

*klik salah satu filter yang korang suka,
*klik done
*share terus ke twitter mahupun facebook

Mudah tak? Kalau tak faham, minta maaf ye

28 comments

July 26, 2012 at 9:15 PM

hihi..thanks a lot kak sheila...^___^
sha guna androi..tapi lebih kurang sama function dia..yg beza icon dia je..=)

tq !! <3

July 27, 2012 at 9:55 AM

most pleasure eyesha...
hope lepas ni boleh update entri guna instagram gambar.. hehehe

July 27, 2012 at 10:35 AM

ya..sha plak mmg suka snap picture! haha

July 27, 2012 at 10:55 AM

heee samalah kita.
ada je benda yang nak capture!

September 18, 2012 at 9:39 PM

tak mampu lagi nak pakai android...iphone lagi lah T.T

September 19, 2012 at 9:41 AM

ala kesian beena. takpe insya Allah ada rezeki nanti boleh upgrade handphone ye. jangan sedih2 :)

November 23, 2012 at 3:57 PM

keren

November 23, 2012 at 3:57 PM

bagus

November 23, 2012 at 3:58 PM

mantap

November 23, 2012 at 4:11 PM

terima kasih ya :)

November 23, 2012 at 4:11 PM

terima kasih ya :)

November 23, 2012 at 4:12 PM

terima kasih ya :)

November 23, 2012 at 5:10 PM

salam kenal

November 23, 2012 at 5:10 PM

semoga bermanfaat

November 23, 2012 at 5:11 PM

tips yang bagus

November 23, 2012 at 5:28 PM

terima kasih ya :)

*salam kenal juga

November 23, 2012 at 5:29 PM

terima kasih ya :)

November 23, 2012 at 5:29 PM

terima kasih ya :)

*moga berkesan untuk semua!

February 15, 2013 at 11:41 PM

salam,

sy dah addicted dgn instagram sejak bbrp menjak ni...

jom add; nis_azmier ;)

February 18, 2013 at 10:58 AM

hee, yeker? kuat tangkap gambar ni. hehe. okey sheila add ummi hanie ye :)

March 27, 2013 at 8:45 PM

mcmna nak snap gmbr??

March 28, 2013 at 9:55 AM

kan ada button lambang kamera tu. dari situ la boleh tangkap gambar dan share ke instagram. perasan tak button tu?

December 2, 2013 at 4:11 PM

assalamualaikum.....boleh kongsi x macam mana nak private instagram..??

December 14, 2013 at 4:08 AM

kalau nak delete gambar kat instagram,mcm mana?

December 14, 2013 at 4:10 AM

kalau

December 14, 2013 at 4:10 AM

kalau nak delete gambar kat instagram tu pula mcm mana?

Anonymous
August 5, 2014 at 3:20 AM

.. sye byk following. . follower brpe org je. . so cmne sye nak delete folowing yg x follow back dgn sye ye. .

March 10, 2015 at 10:09 AM

Mcm mana nak guna instagram

Post a Comment