HARI TERAKHIR DI BULAN JULAI 2012 | norsheilasalleh.blogspot.com

HARI TERAKHIR DI BULAN JULAI 2012

Assalamualaikum...

Hari selasa 

Berkenaan penulisan.
Masih terasa nak coret sesuatu. Di sini mungkin. Hanya mampu tunggu mood, idea dan masa yang bersesuaian. Mungkin juga bole singgah kedai buku, beli dan baca. *bestnya*

Berkenaan kerja.
Makin banyak, makin bertimbun. Padahal bukan ramai mana yang bekerja pun. Selalu je rosak mood puasa orang. *sedih*

Berkenaan puasa.
Sekali je dapat memasak kat rumah. Terlalu banyak kerja. Terlebih komitmen pula rasanya. Bibir tak lagi kering dan merekah sejak suami belikan lip gloss. Auww... *suka*

Berkenaan hari raya.
Kami decide cuti panjang sikit. Alang-alang cuti kan.. Bila lagi. FIL ada warna tema tahun ni iaitu warna kegemaran. Rumah juga dah bercat baru warna yang sama. *happy*

Berkenaan contest.
Sekarang tengah sibuk print out satu-satu sebab nak bawa balik rumah. Juri akan check nanti, insya Allah. Esok kalau tak sibuk, ada masa lebihan. Boleh update pemenang terus! Contest tak berapa memberangsangkan blog. Hadiah ni ibarat sedekat daripada kita. *tersenyum*

Rumusan.
Membaca je boleh buat kita kembali bertenaga dan berilmu walaupun mood nak masuk kerja makin malas. Kita tetap buat rutin harian. Biar rezeki yang kita dapat hasil daripada titik peluh tulang empat kerat. hee. Sejak berpuasa, tak banyak kita makan. Hilang selera agaknya? Harap tak kembali keping seperti zaman solo. Hadiah untuk para pemenang mungkin dihantar minggu depan berikutan kita agak busy minggu ni. *hope takda yang rush nak pakai hadiah*

*terasa macam jawab soalan sains pulak*

2 comments

August 1, 2012 at 9:44 AM

masa cepat je berlalu kan ..

oh ya!....sha suka tentang akak katakan bersedekah tu..sha ada jelaskan kat blog sha..ada entry tentag bersedekah ni..^__^

bersedekah ni amalan mulia selain saham kita kat akhirat nanti..

August 1, 2012 at 10:39 AM

sekejap je 20 hari tu..
hehe. betul,nak tingkatkan saham kita utk akhirat. insya Allah. semoga diterima amalan kita :)

Post a Comment