SANTAI TRAVEL BLOGGER WITH SOTA | norsheilasalleh.blogspot.com

SANTAI TRAVEL BLOGGER WITH SOTA

Assalamualaikum...
Maafkan daku sekiranya aku agak terlambat up kan entri ini. Busy tak hengat kat ofis pasal PRU13, kat rumah tak terlayan dek suami. hihi. Adalah dekat 2 minggu terabai entri ini. Ampun beribu-ribu lemon! Dengan penuh rasa takzim nak cerita serba sedikit tentang event ni. 
sheila shahfiekry
Event ni agak santai, sesuai dengan nama Santai Travel Blogger. Haruslah santai kaw-kaw berbanding dengan jublee dinner Kuala Lumpur Tourism Association kat Hotel Istana tempoh hari yang bisa menegangkan urat punggung. hihi. Syukur allhamdullilah, rezeki dijemput pihak SOTA untuk ke Flora Cafe yang awesome serupa nak kawin lagi sekali kat situ. haha. SOTA atau nama panjang penuh pengertiannya adalah Smart Online Travel Assistant. Paham tak paham tak? Dah terang lagi menyuluh maksud dia takda tersirat lagi tersurat. Kau jangan tanya balik SOTA tu apa. Aku hempap kang...Budak-budak pun tahu maksudnya. kihkih. Lokasi kali ini di The Ampwalk, Ampang.
sheila shahfiekry
Memperkenalkan, Project Manager SOTA iaitu Encik Zainal Abidin Othman yang sangat peramah orangnya... Sebelum event bermula, beliau pas bisnes kad dekat kami, pastu terus sembang dekat table kami. Serba sedikit intipati majlis telah diterangkan kepada kami.
Seriously, cafe ni cantik sangat. Dah macam wedding cafe. Bunga berjuntai-juntai disekeliling cafe. Memang terserlah rasa nak jiwang lagi romantik. *matakeatastangandibahu*
sheila shahfiekry
Disarankan, sekiranya korang pergi melancong last minute punya plan, aku cadang kau pergi website diorang ni http://www.sota.travel. Kau boleh booking hotel ikut bajet dalam pakej yang disediakan. Tak kiralah kau kaya ke sederhana ke miskin macam aku ke. kuikui. Yang penting, korang tak perlu risau bila sampai destinasi, takda hotel. No nothing. Depa sedia membantu :)

Lagi satu nak cakap, korang boleh live chat online dengan diorang kat website tu. Aku try dah, semua benda aku tanya. Aktiviti, tempat apa yang menarik dekat tempat yang kita nak pergi melancong tu. Macam private chat dekat facebook tu. Haa sama sangat. Service so friendly. Sambil-sambil chat, dapat juga link-link yang berguna info kita. Aku dah try, aku rasa kerja menbuat bajet jadi mudah dan tak membebankan! Yehaaa!

sheila shahfiekry
aku dah lapar sangat time ni =.='
sheila shahfiekry
mee rebus johor :)
sheila shahfiekry
baju nak sama je. huewhuew

sheila shahfiekry
aksi bebas katanya ;p
Tak ramai pun yang menghadiri meeting ni. Tapi dapatlah juga buat kenalan baru. Alyza Fisol namanya. Memang tak pernah kenal pun. Aku tak pernah merayap ke blog dia sampailah lepas dah kenal ni. Ke sebab aku jenis katak dibawah tempurung yang jenis tak suka merayap dekat blog-blog yang famous amos? Dia pun bawa suami juga. Tapi suami dia selamba je joined sekali. Suami kitorang lepak kedai mamak je. O_o Selamba Alyza selamba. kehkeh. Eh haaaaiiii Alyza! haiiiiii ;p
sheila shahfiekry
bersama 3 orang kuat SOTA : Kak Syuhaida, Nill,
akak sebelah Yaya tu tak tau nama *sorry*
sheila shahfiekry
eida,mila,alyza,Encik Zainal,aku,yaya & nory
sheila shahfiekry
bersama Alyza dan Wan yang suka melancong! hihi
Last but not least, di mana ada Yaya, Eida, Nory, Mila, tentu aku ada sekali. hihihi. Tolong lah jangan bosan tengok gambar kitorang ye. Acara menaip laju sudah tamat, sekian. Terima kasih SOTA. See you soon (^____^)

24 comments

May 9, 2013 at 6:18 PM

assalamualaikum shiela....seronoknya cantik baju tu...;)

May 9, 2013 at 6:49 PM

wah2..awesome betul kak....:), jelez nih jelez ni..hehe~

May 9, 2013 at 8:23 PM

Lawa la baju biru tu, adakah ini aktiviti antara blogger sahaja ?

May 9, 2013 at 9:57 PM

tempat tu cantik la..

May 9, 2013 at 10:44 PM

semua tu blogger jugak ker Sheila..blom sempat lg nk ke Flora Kafe tu...agak dekat jugak ngn umah tmpt tu..hari2 lalu Ampwalk tu

May 9, 2013 at 10:45 PM

wah meriah..tuuu.... rakan blogger ker semua tuu

May 9, 2013 at 11:48 PM

Selambaaaaaa...... Hikhik...

May 10, 2013 at 2:47 AM

biasa sheila paaaling laju update. huhu :p

May 10, 2013 at 3:01 AM

wah..bestnya.. siap pakai baju blogger lagi kan..hehehehe

May 10, 2013 at 10:03 AM

waalaikumusalam kak mas. hee. terima kasih. baju beli dekat blogger nadia tu :)

May 10, 2013 at 10:06 AM

terima kasih Alyn. hihi. jgn la jeles. lain kali kita jumpa ye :)

May 10, 2013 at 10:06 AM

hehehe. terima kasih yang. aah, ini event blogger teena.

May 10, 2013 at 10:07 AM

kan? memang teruja sheila dapat jejak situ first time. tak mahal pun rege not bad :)

May 10, 2013 at 10:08 AM

aah, blogger campur dengan kakitangan SOTA. hehe. yeker? try la masuk kak. not bad masakan sana. memang terliur punya. hihi :)

May 10, 2013 at 10:09 AM

kak izan. separuh blogger separuh orang kuat SOTA. hehe :)

May 10, 2013 at 10:10 AM

selamba ida selamba. hihihi ;p

May 10, 2013 at 10:11 AM

tu lah, tiba-tiba malas melanda. hihi ;p

May 10, 2013 at 10:11 AM

hehehe, dia tu kat mana-mana pun pakai baju blogger dia. hihi. aah saja nak tunjuk kepoyoan kitorang ;p

May 10, 2013 at 11:01 AM

wah best tu, tq share this ye r

May 10, 2013 at 11:04 AM

hee my pleasure KA, hehehe :)

May 10, 2013 at 11:12 AM

wahhh .. untungnya. thnx info .. lelaju nk g skodeng ^^

May 10, 2013 at 11:16 AM

heee terima kasih yana. rezeki berblogging.. syukur alhamdullilah. anyway jangan lupa singgah website SOTA dan plan ur trip wisely! hihihi ^^

May 15, 2013 at 11:28 PM

terharunye tgk bju biru tu dh popular.. huhuhu...

May 16, 2013 at 9:50 AM

hehehhee, siapa punya design lah ni. selagi kami tak jemu pakai baju biru ni. insyallah akan sentiasa ditayang kat mana2. ngeeeee (^____^)

Post a Comment