Cara Hantar Pixajoy Editor Dengan Mudah | norsheilasalleh.blogspot.com

Cara Hantar Pixajoy Editor Dengan Mudah

Assalamualaikum...
Sekadar nak berkongsi dengan kalian, cara-cara nak submit editor yang dah siap ke Pixajoy secara online dengan mudah. Jom tengok apa yang perlu buat :-
sheila shahfiekry
Step 1 : buka pixajoy editor anda, check balik semua kerja-kerja mengedit korang. kalau dah confirm nak hantar, korang klik button green chart (logo troli warna hijau tu)
sheila shahfiekry
Step 2 : Pastikan korang klik content paper seperti yang korang purchase. Macam aku klik Cheap and Chic Softcover 10" x 8" dengan protective matte lamination. Total item akan keluar macam dalam gambar tu, rm60. Just dont worry. Proceed dulu.
sheila shahfiekry
Step 3 : Masukkan voucher kod yang korang dah beli. Nak tahu voucher code? Klik dekat Orders.. Lepas korang klik Apply, insyallah akan keluar crackit deal negatif rm55. So maknanya korang dah berjaya untuk confirm order ya :)
sheila shahfiekry
sheila shahfiekry
sheila shahfiekry
Step 4 : Pergi balik ke editor korang, just klik proceed dan tunggu dengan penuh kesabaran ye. Dia tengah nak download editor korang terus ke pihak Pixajoy. 
sheila shahfiekry
Step 5 : Korang akan dapat email pertama daripada pihak Pixajoy, confirmation daripada mereka yang mereka sekiranya dah terima editor korang
sheila shahfiekry
confirmation email
Step 6 : Simpan email tersebut buat rujukan dimasa hadapan ya
sheila shahfiekry
dia email kat kita, link untuk tracking number dan date :)
Step 7 : Email kedua daripada mereka , tracking number (delivery..yeayyyyyy)
sheila shahfiekry
checking my shipping
Step 8 : Korang akan dapat satu link untuk tengok photobook korang yang dihantar daripada pihak Pixajoy. Cer usha sket, sama tak dengan apa yang korang create tu? Kalau sama, just wait for the parcel ya! hihi
sheila shahfiekry
Step 9 : Sesaja tambah step. hahaha. Kalau dah terima parcel, buat sikit review ya. Nak tengok photobook korang. hihii. Anyway aku dah buat review pasal produk mereka. Anda boleh check dekat link Pixajoy Cheaper Photobook

p/s : kalau ada terkurang dan tersilap dalam buat tutorial ni, mohon ampun dan maaf ye :)

4 comments

July 7, 2013 at 3:20 PM

wah..selamat membeli belah secara online
1st time tengok pixajoy ni..bertambah-tambah lagi ilmu

July 8, 2013 at 4:27 PM

Akak xwat lg.nti nk wat utk aina n auni

July 12, 2013 at 2:12 PM

ida pun tak buat lagi.. sheilaaa seru mood idaaaaa pleasee.. hahahaa

July 15, 2013 at 8:54 PM

photobook lah ni kan dear?

Post a Comment