Hotel Murah di Krabi, Thailand | norsheilasalleh.blogspot.com

Hotel Murah di Krabi, Thailand

Assalamualaikum...
Entri yang dinantikan semua, review hotel penginapan kami selama 4 hari 3 malam berbulan madu. hiks. Opss terlupa, kalau ada yang perasan kitorang berlima mungkin ada persamaan gambar dalam entri kan. Sila faham ye. Kami memang berkongsi gambar. hihi. Cuma jalan cerita insyallah akan cuba olah sikit. Mohon korang tak meluat ;p
Aonang Goodwill Hotel, simple tapi awesome babe. Lokasi dekat Aonang, hanya 15 minit berjalan kaki boleh sampai ke pantai. hee. Kami booking online di Agoda.com dan dapat price RM258 untuk 4 hari 3 malam termasuk dengan daily breakfast. Siap ada bath tab lagi, sungguh puas hati, pandainya pilih hotel. hehe ;p

Kami beli siap dengan daily breakfast sebagai langkah berjaga-jaga. Bukan susah pun nak dapat makanan halal tapi kemungkinan bangun lewat, berebut toilet dengan suami isteri pastu nak jalan sikit daripada hotel semata-mata nak cari breakfast kemudian nak berkejar aktiviti yang telah disetkan. Fuhh. Boleh pitam pagi-pagi tu x___x 
sheila shahfiekry
reseption yang sangat kemas >__<
sheila shahfiekry
Bilik aku satu floor dengan Eida dan Yaya  Tapi waktu check in hanya bilik aku dengan bilik Nory je tak siap kemas. So aku dengan suami menumpang kat bilik EidaNory dengan Zoul tumpang barang dan bersiap kat bilik Mila. Petang baru bilik kami siap >___<
sheila shahfiekry
bilik kami , no 213
sheila shahfiekry
gajah comel
sheila shahfiekry
2 ekor gajah atas katil
sheila shahfiekry
Lupa nak bagitahu, sini wifi free. Password aku ingat-ingat lupa. Takpe,boleh minta dekat Nong (",)
sheila shahfiekry
sheila shahfiekry
sheila shahfiekry
sheila shahfiekry
Dibuka pada tahun 2008, bangunan 4 tingkat ni ada 22 bilik. Waktu untuk check in jam 2 pm, check out jam 11am waktu Thailand okey. Jarak antara hotel dan airport 36km dan perjalanan makan masa hanya 30 minit je. Fasiliti lain yang depa sediakan adalah pc untuk layari internet, buku untuk bahan bacaan sampingan :-
 sheila shahfiekry
sheila shahfiekry
15 baht = RM1.5
20baht = RM2.00
40baht = RM4.00
sheila shahfiekry
Daily breakfast, supply tenaga untuk aktiviti sehingga lunch time, weee ;p
sheila shahfiekry
ofcourse, halal
sheila shahfiekry
Antara fasiliti lain :-
Airport transfer, bicycle rental, room service, laundry service/ dry cleaning, smoking area, restaurant, shops, tour, safety deposit boxes, wi-fi in public areas and parking.
alamat :
Ao Nang Goodwill
420/22 Moo 2,
Aonang, Muang, Krabi 81000
Tel : (66) 75 695 601
Fax : (66) 75 695 602
Mobile : (66) 87 275 1160 (Sun)
Email : aonanggoodwill@hotmail.com
Website : aonanggoodwill.com
Mari mengira
* harga hotel untuk 4 hari 3 malam : RM258.00

24 comments

July 19, 2013 at 9:21 AM

bley tahan murah kan harga, kranya stu mlm xsmpi sratus pun....wa bestnyaaaaa! :)

July 19, 2013 at 10:30 AM

wah mmg berbaloi2lah !

July 19, 2013 at 4:18 PM

Memang murah

July 20, 2013 at 3:29 AM

wah.. not bad. tak lah mahal.. pergh. boleh sangat ni pergi bercuti ke sana

July 20, 2013 at 6:38 AM

woihhh murahnyeee eutk 4h3m!!! cishhh hehe

July 20, 2013 at 7:06 AM

salam ramadan
seronoknya tgk N3 gi krabi ni..leh aa anak akak nak gi lepas nikah nanti..mak dia nak gak ikut..nak gak honey moon

July 20, 2013 at 11:16 AM

assalamualaikum shiela...best juga ni..:)

July 20, 2013 at 12:00 PM

wow,,, cantik hotelnya
leh kata murah jugalah yer

psst..
jom try rasa rempah masak hitam
mana tau membuka selera puasa ni,
atau tuk raya nnt..
tq

July 21, 2013 at 9:04 AM

Wah, memang murah ni :).
Dari segmen singgah sahur :)

July 21, 2013 at 10:58 AM

singgah sat...dari segmen singgah sahur... http://sendiri.net

July 21, 2013 at 11:43 AM

Belum pernah lagi ke Thailand.. rasanya kalau gi boleh test tempat ni..

* Singgah dari Segmen Blogwalking Singgah Sahur..
www.myvitrd.com

July 21, 2013 at 4:57 PM

murah & cantik.. ada plan nk ke krabi gak ni. thanks for sharing.. :)

July 22, 2013 at 1:14 PM

ye betul. mohon memahami, mmg kami pergi ber5, dan kelima limanya adalah blogger. harusss lah same.. kohkohkoh

July 22, 2013 at 2:59 PM

Bestnya..jalan2

July 22, 2013 at 3:41 PM

memang murah dengan melihat fasalitiny amat kemas

July 22, 2013 at 4:36 PM

memanggg sukeee sgt kalo org buat review sal hotel sbb mne laa tau suatu hr nnt nk pegi gak haningmun ke sna hihi leh terus laju2 usha sini kaan.. tenkiu sheilaa ;)

July 22, 2013 at 7:41 PM

harga untuk 4 hari macam tu memang murah sangat2 :)

July 23, 2013 at 7:49 AM

salam ramadhan # 14..datang dari segmen"
"Singgah Sahur Salam Ukhwah OhBlogger Malaysia

July 23, 2013 at 10:45 AM

Sheila hari tue akak g krabi tido kat satu hotel nie..lupa dah nama hotel tue..maybe masa akak p tue nasib tak baik kot..dalam bathtab ada cacing dik...tgh sedap2 berendam terus melompat keluar..mula2 igt ada seekor jer tgk2 kat celah lantai tue ada lagi..bukan akak jer perasan husband pn nmpk jugak.. serius geli.. akak nie kalau p bercuti mmg particular sikit bab2 toilet nie..mmg tension.. kalau tak kenang ikut group tour nak jer check out dari hotel mas tue jugak.huhuhu
InsyaAllah kalau la lepas nie kalau g krabi lagi tak mungkin akak akan pilih hotel tue lagi.. kalau boleh akak xnak lg stay kt hotel bajet..biar mahal sikit yg penting BERSIH.. ;p

July 23, 2013 at 2:38 PM

Heheheh InsyaALLAH, Will come here...^__^

# honeymoon kot !!! ahaksss

July 23, 2013 at 2:39 PM

hehhehe insyAllah, will come here...

# honeymoon kot ^__^

July 24, 2013 at 8:35 AM

berbaloi harge hotel dengan facility nye..

July 25, 2013 at 11:51 PM

gajah tu comeyyy..

July 26, 2013 at 10:03 AM

selalu dgr psl goodwill nih..kalao ok next trip leh dok sini

Post a Comment