Honeymoon Trip to Krabi Part 4 | norsheilasalleh.blogspot.com

Honeymoon Trip to Krabi Part 4

Assalamualaikum...
Aktiviti pertama kami lepas check in hotel adalah Elephant Trekking. Perjalanan tak pasti berapa jam, sebab teruja. Pastu taktahu lokasi nama apa sebab signboard tak banyak dalam bahasa English. hahaha ;p
sheila shahfiekry
mari kita naik gajah, weee
sheila shahfiekry
model tapi dari jauh je >__<
sheila shahfiekry
aku berani berani takut bersama Mila & Eida ;p
 sheila shahfiekry
mungkin ini tempat gajah bermandi manda 
sheila shahfiekry
FYI, setiap gajah yang kami naik ada rider dia. Takkan nak ride sendiri, kau pandai cakap dengan gajah? Tak kan? hehe. Meet our rider, garang tapi suka sakat gajah. Semua pun perasan dia suka cucuk batang tajam yang dia pegang kat tepi mata gajah. Aku jerit marah-marah dia tau, boleh pulak dia sengih. Sabar jelah Shilot!
 sheila shahfiekry
Nory + Zoul
 sheila shahfiekry
Yaya + Syafiq
sheila shahfiekry
Mila, Mcdee dan Mus (adik Yaya)
sheila shahfiekry
Eida + Andi
 sheila shahfiekry
berlecak jalan 
Lepas berliku-liku jalan kami tempuhi, akhirnya sampai kat tepi cave. Sangat cantik pemandangan sini. Subhanallah. Tak berhenti kalimah Subhanallah daripada mulut. Sangat terpegun, i love natural beauty. Sebab tu i suka warna hijau. #Eh
 sheila shahfiekry
muka abang gembira dapat ride gajah sendiri, uikk uikkk
 sheila shahfiekry
Aktiviti kedua, Emerald Pool. Jauh gila babe, adalah dalam 2 jam baru sampai. Semua bantai tido dalam van, penat bermesra dengan gajah tadi. hihi.
sheila shahfiekry
sheila shahfiekry
 acara menangkap gambar dalam air ;p
sheila shahfiekry
syoknya berkubang bersama, ye dok?
sheila shahfiekry
our lunch for day first +__+
Aktiviti ketiga, Hot Spring Waterfall. Memang best tau, lepas mandi manda dekat pool yang sejuk. Kita berendam kat air panas. hehehe. Tapi semua dah letih time tu, hanya berendam kaki je.
 sheila shahfiekry
 welcoming
sheila shahfiekry
unik gambor ni
Semua aktiviti hari ini, kami book terus dengan pihak hotel kami, Aonang Goodwill Hotel. Kami dapat harga 1000baht termasuk van dan lunch yang tak seberapa tu. hahahahaa. 
Mari mengira
* 3 aktiviti :- Elephant Trekking + Emerald Pool + Hotspring Waterfall : RM200 untuk sepasang
* duit tip untuk rider gajah - RM6.00

total : RM206 #

18 comments

July 2, 2013 at 11:48 PM

perghhhh syoknyaaa dapat merasai naik gajah.. jeles2...

July 3, 2013 at 9:02 AM

seronok jalan2...melancong!

July 3, 2013 at 9:14 AM

syok nye naik gajah =D

July 3, 2013 at 9:45 AM

Nek gajah tu mcm menarik tp xgayat eh, sheila?

July 3, 2013 at 10:47 AM

Jernihnya air sungai dia...hijau pulak

July 3, 2013 at 10:49 AM

Good experience.

July 3, 2013 at 11:19 AM

Assalamualaikum Sheila....

bestnye jln2 krabi....

p/s sheila psl cecair bikarbonat tuh akak xpsti jenama apa...tp pergi je ckp kat farmasi nak cecair bikarbonat..nih pe yg dr hamid arshat

July 3, 2013 at 11:40 AM

wah..syoknye
klo yumida tompang gajah..sure gajah tu pengsan
gajah tompang gajah..hahahaha!
tringin la nak ke krabi gak..bila la impian ni tercapai

July 3, 2013 at 1:22 PM

lunch tak seberapa tapi sedapppppp ;)

July 3, 2013 at 2:35 PM

nasib baik rider gajah nory tak pukul Noi (gajah) nory...
kalau tak, nory sekeh kepala dia...
huhuhu

July 3, 2013 at 2:58 PM

Salam kenal sheila..sya folo blog sheila.jika sdi,singgah ke blog sya ya..

bestnya dapat cuti2 ke krabi..:D

July 3, 2013 at 3:53 PM

walla part naik gajah tu yang KA paling suka hehehe

July 3, 2013 at 4:24 PM

pengalaman yg menyeronokkan tu..:)

July 3, 2013 at 5:27 PM

Aslkm..amboi sheila..org lain smua ada rider..tp sheila ngn abg xdak pun..amboi..advanced..hehe..

July 3, 2013 at 8:57 PM

best nya.. harga sepasang lak tu.. sng nk kire budget..hehehe

July 4, 2013 at 9:57 PM

xmenahan la lunch tu..haha..cukup ke?

July 5, 2013 at 2:39 PM

bestnyaaaa honeymoon trip beramai2..hehehe

July 12, 2013 at 12:08 PM

mmg sikit btl nasi dia yer...

Post a Comment