Kafe D'Manggis Steamboat & BBQ | norsheilasalleh.blogspot.com

Kafe D'Manggis Steamboat & BBQ

Assalamualaikum...
Ini merupakan kali kedua datang makan steamboat dan bbq di Kafe D'Manggis yang terletak di Kuang. Awal tahun aku pernah post entri steamboat termurah di Kuang. Rasanya takda benda sangat nak cakap. Cuma dulu aku makan rm20 sekepala, sekarang harga jadi rm25 sekepala. Melantak lah kau sampai rasa nak pecah perut, makan sampai lebam tu motto depa tau. Jangan taktahu pula. Tak lebam, sendiri rugi tau. hahaha ;p
sheila shahfiekry
Banner besar daripada tepi jalan memang boleh nampak. Insyallah tak sesat kalau nak pergi sini. Aku dapat call daripada bestie aku, Fatin. Depa ada reserved table untuk 10 orang. Depa cuma 3 orang, so campur dengan kami suami isteri, jadilah 5 orang. hehe. Mujur kitorang tak makan malam lagi time tu, sekadar sumbat burger seketul sorang. Momantaii, masih boleh isi lagi ;p
Gadis manis yang pakai spek tu, Eqa. Sebelah dia Fatin. Lelaki pakai spek tu Alif namanya, officemate Eqa. Suami aku yang pakai baju Aonang kesukaan dia tu. hehehe
Perghh terliur babe tengok gambar. Teringat betapa banyak aku makan malam tu. hiewhiew. Aku puas hati dapat makan sambil lepak dengan bestie. Lagi 3 orang bestie tak dapat joined. Sedihnya, dah lah rindu gila kat diorangggggg. Bila nak lepak sama lagi babes?
sheila shahfiekry
Aku, Fatin dan Eqa...
Muka gila happy, kenyang perut. Hati banyak suka sama abanggg. Eh salah, suka sama steamboat dan bbq. Balik tidur mengaru la kerja aku. hahahhaa. I is alergic dengan seafood, tapi tetap makan ;p
Kafe D'Manggis
Tempahan / Pertanyaan :
03-60386844 / 019-2331973
satu kepala dia cas RM25.00

27 comments

July 13, 2013 at 6:42 AM

aassalam..
singgah sahur #3 salam ukhuwah ohBlogger Malaysia - PCL www.nazlee.com

lepas sahur xpe lg, boleh tahan tgk makanan tu...tak terliur sangat.

July 13, 2013 at 7:33 AM

Mak aiii ... hish , nasib baik dah sahur ...
singgah sahur salam ukhwah ohblogger malaysia
http://harumankasehvee.blogspot.com/
Selamat berpuasa

July 13, 2013 at 7:52 AM

Makan sambil borak-borak dengan teman-teman rapat memang best kan Sheila.. Steamboat kat sini RM21 sekepala tapi tak pernah pergi sebab kurang gemar seafood..

July 13, 2013 at 8:20 AM

hi !
nie mkn sampai lebam ker mcm mana?sebab satu kepala 25 kan...uitt..kalau alergic payah lah kalau mcm nie, gatal2 lol...kalau tak serius tak per...tapi dah lapa belasah jer..wawawa

July 13, 2013 at 9:44 AM

InsyaAllah, kalau kelapangan akan sampai jugak saya sekeluarga kat sini. Dah lama tak makan steamboat. Thank you for sharing info.

July 13, 2013 at 12:36 PM

Assalamualaikum sheila...seronok sgt jmp bestie smp yg alergic pun bantai makan.penyudahnye sndri tgg kan..

July 13, 2013 at 1:37 PM

esok kita melantak steamboat kt tupai2 lak!!! weeeeeee..... tak sabar nak jumpa you all.. aaaauuuummmm

July 13, 2013 at 4:08 PM

haishh..sedapnya..steamboat dan bbg mmg best..:)

July 13, 2013 at 4:57 PM

dekat dengan puncak alam dah tu kan,tapi onie tak kesampaian lagi,haha...kita org satu family tak ngam dengan steamboat,lain orang lain rasa kan

July 14, 2013 at 2:52 AM

perghhh sodap tuuuuuuuuuuuu

July 14, 2013 at 7:14 AM

makanan tu , aduhai ... steamboat ni kita puas nak pilih apa kita nak mkn .
singgah sahur salam ukhwah ohblogger malaysia
http://veesandy.blogspot.com/
Selamat berpuasa ...

July 14, 2013 at 7:31 AM

Assalammualaikum, Selamat berpuasa. :) Kenyang perut, senang hati... <3

Singgah Sahur Salam Ukhwah OhBlogger Malaysia - Norazizah.

July 14, 2013 at 11:23 AM

wah..sedapnye! 25..boleh tahan harga tu..
jeles nye nengok org g mkn steamboat..lama dh x merasa..huhu

July 14, 2013 at 8:53 PM

rm25 memang murah.. tak berapa mahal..

July 14, 2013 at 10:37 PM

Makan sampai lebam...bestnya..hahaha

July 15, 2013 at 9:30 AM

dapnyeeee tgk rojak buah tu....haha

July 15, 2013 at 11:02 AM

wow menarik tertarik

July 15, 2013 at 2:01 PM

wah lagi sedap kat sini erk..nak tryla..ade panggang2 tu

July 15, 2013 at 2:34 PM

kira murah tu RM20-25 bleh mlantak spi pecah perut..nmpk pon sedap..bbaloi kot dgn hrga tu

July 15, 2013 at 4:13 PM

wahhh sedapnye , terasa nak pegi lah

July 15, 2013 at 6:53 PM

Hoh... murah giler..

July 15, 2013 at 8:45 PM

sedapppnya i love steamboat too :)

July 16, 2013 at 11:25 AM

pg lg... belum keliur tgk itu makanan.. kikiki

July 16, 2013 at 5:25 PM

haaa ida nk pergi sini nk pergi sinii. nnti ida tanye sheila cmne pergi ni ye... sbb kuang? kat mane tu? hahahahhaa

July 17, 2013 at 10:13 AM

Akk blk kluang blh la singgah sini nnt. :)

July 18, 2013 at 12:37 PM

baru bace this post beb...lame da xblogwalking n even post anything at blog....rase pelik plak when u call me fatin...bese korg pgl aku kecik...btw nnti ade rezeki kte iftar 6 of us,insya allah..

July 26, 2013 at 10:08 AM

mcm sedap je rojak tu

Post a Comment