Debaran 20 Minggu Lagi ! | norsheilasalleh.blogspot.com

Debaran 20 Minggu Lagi !

Assalamualaikum...

Dah masuk 20 minggu ni, semakin terasa debarnya. Nak tunggu lagi 8 minggu untuk cukupkan 7 bulan sebabnya nak scan jantina baby. Kami berdua sebenarnya tak kisah samada lelaki mahupun perempuan yang penting baby sihat walafiat. In shaa Allah. Kitorang dah mula usha-usha kedai barang baby, tapi setakat usha je la. Masuk kedai, belek sehelai dua baju new born sambil teruja bersama pastu keluar balik tanpa membeli. hihi. Dah target nak borong baju baby dekat warehouse sales. Tunggu time je.

Persiapan lain semua tak buat lagi sebabnya tak excited lagi nak beli. Tunggulah baby besar sikit kot. Nampak nau macam malasnya kan. Heee. Baby sila jangan amik hati dengan umi awak ni. Umi awak memang camni. hihi. Tu belum baba awak lagi. kuikuiii... Sekarang tengah rajin nak buat checklist barang untuk berpantang je. Berpeluh babe baca checklist orangggg. Cuba baca Irine Nadia dengan Permata Biru punya checklist ni T_______T

Katil baby nak beli kat ikea sebabnya beli barang cam kayu kayan ni aku suka design ikea. Nanti dah beli tak dapat pasang dulu. Tunggu pindah rumah baru pasang. Haaa lupa nak cakap, aku bersalin jauh tau. Bukan kat KL. Sebab nak bermastautin terus di satu tempat. Dah jadi pindah nanti aku bagitau la negeri mana aku duduk. huhu...

Aku tumpang gembira tengok kawan-kawan yang dah bersalin. Selamat berpantang ye! Aku risau part nak bersalin je. Ya Allah, semoga Kau permudahkan segala urusanku.. Semoga baby selamat keluar melihat dunia dan menjadi anak yang soleh dan solehah. In shaa Allah.

***aku ada masuk satu group dekat fb Mom to Be (Malaysia), banyak gila topik dan info boleh dikongsikan bersama. checklist baby, senarai expo mommy-baby, new born budget, petua mempercepatkan bukaan serviks pun ada. hihi. Nak jemput kengkawan yang tengah pregnant, join group ni :)

28 comments

January 9, 2014 at 10:02 AM

Enjoy your pregnancy! Salam kenal :)

January 9, 2014 at 10:21 AM

Assalammualaikum sheila...lama akk x singgah sini.. Comel Sheila... Akk doakan semoga dipermudahkan semuanya.. Amin

January 9, 2014 at 10:35 AM

rasa macam sekejap je kan shiela...akak pun tak sabar nak tunggu appointment dgn doktor..nk tgk denyutan jantung bby ok ke tak..sbb masa 1st2 dulu doktor kata lemah je...semoga Allah permudahkan urusan Sheila dalam bab baby dan pindah rumah tu ye..

January 9, 2014 at 10:58 AM

dalam 20 minggu ni lah masa utk sheila ENJOY dgn suami habis-habisan! lepas ada si kecik tu nanti susah sgt nak pergi tgk wayang pun. haha..

January 9, 2014 at 11:11 AM

ala comelnya, seronoknya ada bby kecik dalam tu, semoga semuanya dipermudahkan ye.. :)

January 9, 2014 at 11:30 AM

sheila, lma x dah melawat kwsn, tetiba ko update plak kan....tmpg gembira jgak, moga smuanya selamat n umi n bby pun sihat k ;)

January 9, 2014 at 12:23 PM

Yeayy dh nampak baby bump sheila..cute sangat.. semoga baby kat dalam tue membesar dengan sihat k.. take care sheila..=D

January 9, 2014 at 12:33 PM

Baby pertama ke dear....Tahniah tau...cik akak pun teringin nak ada baby gak..hahaha....tapi cik akak single lagi nie...doakan cik akak bertemu jodoh k..haha.....

Nak masuk bloglist cik akak....sekarang gak cik listkan..hihihi...semak k dear

January 9, 2014 at 2:12 PM

cepat sahaja masa berlalu.. semoga dipermudahkan oleh Allah untuk sheila bersalin nanti.. :D

January 9, 2014 at 4:35 PM

Sekejap je kan sheila...msti takut time nk bslin kan..xpe2..in shaa Allah dipermudahkan

January 9, 2014 at 4:35 PM

assalamualaikum.. da nampak perut!.. cute.. jage diri.. slow2 buat persiapan.. beli la sikit2.. macam fifi memang beli sikit sangat.. sebab bile baby keluar lagi excited.. takut terover!~

January 9, 2014 at 6:10 PM

cepat je masa berlalu.. jage diri baik² :) moga slamat semuanya

January 9, 2014 at 7:44 PM

CN smpai bersalin baru tahu jantina anak..mmg surprise sebab bila scan mesti tak nampak! huhu

January 9, 2014 at 7:57 PM

Cepatnya. Tak sabar nak tengok gambar baby. Hehe

January 9, 2014 at 8:19 PM

detik2 ms mengandung mst best kan.. tumpang gembira.. smoga sheila dan baby sihat selalu..

January 9, 2014 at 10:23 PM

kalau ade expo mesti borong habis ni..make sure checklist tu ada :) take are sheila :)

January 10, 2014 at 10:28 AM

semoga segalanya dipermudahkan ye sheila. insyaAllah, jgn stress2 tau. kalau anak 1st mmg xde pengalaman apa lg, tu yg buat sheila risau kot. mcm akak dah 3 org ni, alhamdulillah. xdelah bnyk sgt checklistnya. hehehe. yg paling penting set berpantang shaklee. sgt terbaik! sheila nak pindah mana nnt?

January 10, 2014 at 2:48 PM

tiba2 muncul perasaan ingin tahu. masuk bulan 7, perasaan mengidam tu dah menghilang ke? ke makin menjadi2? huhu

January 10, 2014 at 4:04 PM

untung mom-to-be zaman skang, byk sumber ilmu pengetahuan. time aida frist pregnant nearly 9 years ago tak byk sumber :-(

January 10, 2014 at 11:05 PM

owh dh 20
mggu ye sheila? alhamdulillah, betul kumpulkan ilmu byk ttg hamil, penyusuan susu ibu insha allah dipwrmudahkan

January 11, 2014 at 6:20 PM

bila due? yeay. anak kita sama umur la nanti yea. hehe. btw, salam kenal dari ni.
danishninaaz.blogspot.com

January 11, 2014 at 11:03 PM

Semoga baby dlm kandungan dan ibu dia sihat..bakal ayahny mesti tak sabar nk azan/iqamah kat telinga baby. ..Owh bestnya saat menerima kelahiran org baru dlm keluarga..kuatkan semangat masa mengandung kena agresif ye Sheila jgn malas2.

January 12, 2014 at 11:27 AM

paling best time ngndg ni rasa baby bergerak dlm perut kan...

January 12, 2014 at 10:57 PM

list barang ape yang dibeli..hehe

January 15, 2014 at 7:44 AM

Nnti smpai masa time shoping barang baby tu adalah sesuai yg sangat2 nikmat... seronok beli baju baby, kasut, smue laa... teringat pulak ms 1st time beli brg2 baby... best...

January 25, 2014 at 2:12 PM

Semoga Allah permudahkan semuanya Kak.. hehe.. Shad pulak yang exsited ni.. nanti dah scan, kasik tau ye, baby girl or boy. hehe

January 29, 2014 at 9:12 AM

kejap ja kan masa berlalu, sama la kita, tapi saya usha dalam internet ja, kedai baby tak sempat pegi pun lagi, nak tunggu jantina dulu camna..

January 29, 2014 at 9:16 AM

moga Allah permudahkan urusan kita nnt, amin..;-)

Post a Comment