Thai Manggo Sticky Rice (Khao Nieow Ma-muang) | norsheilasalleh.blogspot.com

Thai Manggo Sticky Rice (Khao Nieow Ma-muang)

Assalamualaikum...

Thai mango sticky rice (Khao Nieow Ma-muang)
credit picture to nasi lemak lover

Choyyyy! Gambar bikin panas namanya ni!

Dah lama tekak ni memendam perasaan. hihi. Hoyyyyyyyy ini favourite kot. Tak tahu pepasal dua tiga minggu asyik terfikirkan pulut mangga (panggilan di Malaysia) ni... Haritu nampak Eida update makan ni kat Hatyai. Pastu rezeki pula ada orang nak belanja makan kat Kampung Baru, makan nasi lemak sodap. Aku sempatlah request nak cari pencuci mulut ni ;p

2-3 kedai masuk, semua kata dah habis. Siap suruh datang petang-petang sikit kalau nak. Katanya memang hot selling ni. Huwaaaaaaa muka aku terus touching 14 tingkat! Mujurlah suami pujuk sikit, ayat sikit. Think positive. Tiada rezeki nak rasa. Dulu memang aku kerap makan ni bila datang Kampung Baru. 

Bukan aku tak cuba cari kat kedai lain atau restoran Siam, tapi takda jual. Esoknya tengok Running Man episod ke-50, nampak ni lagi! Waktu tu depa ada show kat Bangkok. Aku tengok pun syahdu. Sabar jelah, inilah makanan yang paling nak makan sangat tapi paling susah nak jumpa. Mak aku ada buatkan pulut durian favourite aku, tapi tekak tak berkenan. Tekak ni nak gak pulut mangga ni T_________T

resepi : http://shiawasemrsbangpek.blogspot.com/

38 comments

January 28, 2014 at 8:58 AM

selera mak buyung..ke permintaan anak..ehe..

January 28, 2014 at 8:58 AM

Mempelam Pulut....memang sedap.Di tambah dengan pulut ayam lagi sedap.

January 28, 2014 at 10:26 AM

adussss..terliur la pulak...sedapnyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

January 28, 2014 at 10:37 AM

assalamualaikum sheila..thanks visit kt blog kita..comments banyak lak tu..kita suka..
salam perkenalan..

January 28, 2014 at 11:49 AM

Perghh ! sedapnya bnda ni ! tergoda...

January 28, 2014 at 11:55 AM

pulut mangga ? durian ?? xpena zara tgk apatah lagi makan.. ni first tym nampk kat gmbr atas ni.. serius sedap ??

January 28, 2014 at 12:06 PM

Salam sheila.Wahhh sedapnyeee. Nasiblah tgh pantang klu tak dah suh mak g cari hehehe

January 28, 2014 at 12:20 PM

Assalammualaikum..Allahuakbar..kadang bila kita taknak semua didepan mata..bila bersungguh nak susah nak dapat..ujian..sabar..insyaAllah dapat tu nantu cuma mungkin lewat sikit..amin..

January 28, 2014 at 12:21 PM

mmg lazat..nyummy..
ngidam ke Sheila??

January 28, 2014 at 12:47 PM

Salam, dulu pernah makan pulut mangga kat midvalley, kalau jauh dari sheila sorry ye. Tak pa ingat la pulut bg mengantuk, tak la tringin sangat kut :)

January 28, 2014 at 1:00 PM

masyaAllah. gambar tu memang marvellous. yg ngah lapar, memang lapar lagi laaaaaaaaaaaaaaa jadinya -_-

January 28, 2014 at 2:17 PM

Huh pulut mangga tak pernah dgr kot.. tapi terasa sgt nak merasa nyer hehehee.. :D

Thanks follow my blog.. done follow your blog :D

January 28, 2014 at 2:46 PM

wow, tengok gambar sahaja sudah mendatangkan keterujaan.. peh!!

January 28, 2014 at 3:00 PM

sedapnya....aduhhh nk kna gi cari nih..

January 28, 2014 at 3:06 PM

alahai... sian nya mami.... sabar yea.. mesti jumpa kedai yg jual pulut mangga nie....

January 28, 2014 at 4:51 PM

nampak sedap tu, but KA kureng minat !

January 28, 2014 at 5:25 PM

try cari kat restaurant thai.. kompom ada.. kat rawang ada 2 kedai yg jual pulut mangga sbb en. hubby mmg pantang npk..

January 28, 2014 at 5:53 PM

nalah apa nih. hihiihihi mangga dia yang cek rasa macem sedap hihi. kalau tgk running man punya makanan memang rasa terliur jak. hihi

January 28, 2014 at 6:02 PM

wahh cm tu rupenye yerr pulut mangga...heheh

January 28, 2014 at 6:36 PM

aduhhh terliur sedapnya.. nyum nyum

January 28, 2014 at 9:28 PM

gambar ni bikin stressss!

January 28, 2014 at 9:30 PM

Fuhh, serius nampak yummy dan menyelerakan..>Huhuhuhuh..buat saya laparr..

January 28, 2014 at 10:34 PM

akak baru dpt makan selasa lepas tu sheila, akak pun ngidam ni hehehe

January 28, 2014 at 11:10 PM

sabo shiela sabo.. hihi.. org ngandung mmg gitu.. hihi..

January 29, 2014 at 5:36 AM

Sedap ke thai mango sticky rice ni kak?

Kat sini ada jual tapi tak teringin nak makan sebab saya tak suka kalau mangga dicampur dengan nasi.

January 29, 2014 at 8:05 AM

Haritu pegi Hatyai mkn ni..alahai sedapnyeeee... Sheila, dekat sebelah Ampang Point mcm tgh buat karnival Thai tu.. Mungkin ada jual dekat situ... Baby yang nak tu..hehe..

January 29, 2014 at 8:49 AM

hi anum singgah pagi n follow back
keep in touch

January 29, 2014 at 10:43 AM

perghhhh sedapppnya sheilaaaa....

January 29, 2014 at 11:46 AM

amboi kemain lazat manggo sticky tu ye? hehehehe kuat mengidam gak ni :P

January 29, 2014 at 2:27 PM

sedapnya..selalu nampak je dalam tv. lum pernah makan. sob sob

January 29, 2014 at 3:34 PM

wow..teruja tengok menu ni..tak pernah tgk lagi..merasa apatah lagi kan..nice one!

January 29, 2014 at 3:39 PM

oh ini kegemaran saya..klau saya ..tambah santan buat kuah pulut..mkn dgn mangga :) he..he

January 29, 2014 at 4:16 PM

saya tak pernah plak makan mango sticky rice nie sebab tatau jual kat mana..hehe..tapi nampak macam sedap..hehehe

Regards,
-Strider-

January 29, 2014 at 4:37 PM

ibu mengandung da mengidam.. sabar ye.. ade rezeki nanti dapat la..

January 30, 2014 at 11:00 AM

In Shaa Allah ada rezeki nnt dapat lah makan ok ^^

January 30, 2014 at 11:02 AM

nampak macam sedappp aje. bak sikit.

February 4, 2014 at 1:50 PM

alamk..jarang makan pulak..tak masuk dlm tekak ni

February 5, 2014 at 6:40 AM

Ala ciannya..Sabar yer sheila.. nnti ada la tue rezeki utk sheila k.. =D

Post a Comment