Review Blog 2.0 #Part 15 | norsheilasalleh.blogspot.com

Review Blog 2.0 #Part 15

Assalamualaikum...

sheila shahfiekry

Blogger yang banyak beri link download segala drama hot. hehe. IN juga sering berbalas blogwalking dengan aku. Sampai sekarang taktahu profile sebenar IN. hihi. Aku anggap dia perempuan je berdasarkan instinct aku. hihi. Blog ni ada menyediakan tutorial blog dan download item. Mostly drama adaptasi novel yang hot kat tv3. Sila terjah ye.

Tak banyak yang boleh aku komen sangat tentang template dia. Blog tu dah diedit secantiknya. Suka pula tengok template dia. Kemas dan teratur. Yang lain bagi aku, just nice. Korang jangan lupa terjah blog ni yaaa :)

sheila shahfiekry

Mempunyai tema "blog yang tak berapa nak luar biasa" memang cukup sempoi dan cool bagi aku. hihi. Juga ada menyediakan tutorial blog, sila terjah ye. Sudah mempunyai isteri dan seorang anak yang comel. Sila jangan ngorat beliau lagi. hihi +_____+'

Template blog menarik tapi agak padat. Nak cadangkan supaya buat tabber widget dan cantumkan beberapa widget di sidebar untuk mempercepatkan loading blog. Widget "entri terbaik minggu ini" sebenarnya sama fungsinya dengan blog archieve. Bagi sheila tak perlu kot nak perbanyakkan widget yang sama fungsinya. Biar blog nampak simple tapi menarik hati. Sheila suka baca entri-entri di blog. Keep it up bro :)

sheila shahfiekry

Tak sangka, Zam ni merupakan seorang guru. hehe. Dah bertambah kawan blogger yang merupakan seorang guru *bangga*... Seorang yang rajin update blog, rasa kagum gak sebab cikgu kan biasanya busy. Maybe Zam seorang yang pandai mengaturkan masanya. Header blog cantik dan simple. Haa nak bagitau sket, muka Zam seiras dengan abang ipar sheila. hihi ;p

Macam biasa, widget di sidebar agak banyak. Sheila syorkan penggunaan tabber widget untuk mengurangkan masa loading blog. Tabber widget juga dapat membantu mencantikkan sidebar dan agak mudah rakan blogger nak klik apa yang mereka nampak daripada scroll ke bawah yang agak panjang. Maknanya kita membantu para blogger yang sedang blogwalking menjimatkan masa mereka. Tak gitu? hihi.

sheila shahfiekry

Blog yang aku suka blogwalking. Kenit ni suka makan cendol rasanya, tengok dekat header siap ada gambar makan cendol. hihi. Background blog memang cukup cantik dan menarik. Header tu kalau kasi kecik sikit mesti lagi comel tau kenit. Sheila paling suka dengan nama link kenit! (",)

Sheila nak cadangkan bloglist kenit buat dalam scroll box. Nampak kemas sikit. Widget "networkedblog"  dan "traffic" macam dah takda kepentingan je. Mungkin boleh delete kot. Ranking blog, widget terbaik di busuk.org, bloggerisme, jom borak boleh disatukan dalam tabber widget. Widget yang banyak dekat sidebar buat blog nampak sarat. Jum ringankan blog dan cantikkan mata memandang. hihi. Ini pendapat sheila, kalau kenit taksuka dan tak mahu tukar. Tak mengapa tau >___<

sheila shahfiekry

Antara blogger yang pernah aku jumpa masa event iftar bersama blogger. Haritu baru je dapat hadiah sebab tersenarai jadi top komentator di blognya. Terharu gila dapat hadiah banyak. hihi. Thank you DN ya. DN sering kali pergi event blogger, kalau korang baca diblog DN ada food review, movie review, hotel review dan juga travelog negara yang pernah DN jejak kaki.

Aku cukup suka dengan template dan background yang DN guna. Rasa harmoni je bila jejak sini. Aku suka penggunaan tabber widget bagi mengehadkan widget di sidebar. Takda apa nak dikomennya sheila. Blog DN dah cukup cantik. Sheila nak ajak kawan-kawan datang singgah blog DN, baca travelog beliau. Mana tahu, suatu hari nanti korang nak melawat negara tu. Boleh cedok ilmu dan cari tempat yang menarik yang pernah DN pergi. hihi. DN, teruskan berblogging ya *_____*

21 comments

January 16, 2014 at 10:14 AM

jom terjah.. bagus jugak sheila buat cm nie.. ada yg Fiza tak kenal lg..

January 16, 2014 at 11:35 AM

rindu pula kawan2 blog.skng cuti sem bole la usha2 sikit :P

January 16, 2014 at 12:09 PM

As salam...hai shiela comel ! Sihat ke? ada uwek2 ke pagi2 skrg? heehehe
Take care dear!

January 16, 2014 at 12:17 PM

menarik jugak review2 blog nih, nanti review blog saya plak eh

January 16, 2014 at 12:21 PM

Silahkan kunjungi WEB kita kakak :-)
buat anak-anak kakak yang mau belajar

https://play.google.com/store/apps/developer?id=Kastari+Sentra+Media.+PT

January 16, 2014 at 12:39 PM

nak terjah semua ni :)

January 16, 2014 at 1:06 PM

terbaiklah review ni sheila

January 16, 2014 at 2:21 PM

Assalamualaikum..Singgah dari GA yg sama.Jemput singgah ke blog :)


https://play.google.com/store/apps/developer?id=Kastari+Sentra

January 16, 2014 at 3:11 PM

Assalamualaikum shiela
tak habis lg sesi review blog kekawan..ehe..rajinnya shiela

January 16, 2014 at 3:32 PM

Fuhh ... terbaik !! review yg bukan tangkap muat. chaiyok !!

January 16, 2014 at 4:22 PM

nak terjah blog dorang lah lepas ni :)

January 16, 2014 at 4:47 PM

hahaha best best! mekasih shiela, memang kenit dalam perancangan nak tukar dan rombak segalanya dalam nukilan kenit ni hehehe. InsyaAllah semua cadangan sheila memang termasuk dalam rombakan ni nanti (^_^). Thanks dear (^_^)

January 16, 2014 at 4:48 PM

fuhhh..terbaiklah sheila! akak dah lama x singgah blog sheila ni..

January 16, 2014 at 7:39 PM

wah..bagusnya..beznye kena review
blog akak kenit..pewit!

January 16, 2014 at 10:26 PM

tadi baru bc entri pasal cendol. masuk blog sheila pun ada sebut cendol jugak. haih! esok nak kena cari cendol la nih. hehe

January 17, 2014 at 4:33 AM

Nice review sheila.. jap nk p terjah depa semua.. hehehe..
Psst~ kat bali tak banyak kot jual baju2 baby.. cuma akak perasan rompers jer la kat hard rock shop hari tue.. =D

January 17, 2014 at 8:32 AM

bagus nyer ! ada slot review blogger lain.... :-)

January 17, 2014 at 1:10 PM

Mari pg jln2..hehe

January 17, 2014 at 6:50 PM

terima kasih untuk reviewnya ya.. haha suka sgt cara sheila review.. Zam sbnrnya tulis entri di masa senggang.. 2 entri di sblh pagi, biasanya zam sediakan lepas habis satu, satu kelas.. & waktu petang n mlm bnyk free kan.. tu slu hapdate.. hehe

January 18, 2014 at 12:08 AM

Assalamualaikum sheila...nti akak nk terjah blog diorg nih

January 18, 2014 at 9:31 PM

mari lah terjah :) mesti byk lg blog yg akak kena review kan. hehe

Post a Comment