Review Blog 2.0 #Part 18 | norsheilasalleh.blogspot.com

Review Blog 2.0 #Part 18

Assalamualaikum...

sheila shahfiekry

Bro Careno, antara blogger lelaki yang rajin datang singgah blog dan komen. Aku suka background dan template yang Sheda Ucu buatkan. Nampak blog tersangat maskulin dan kelelakian. hihi. Kau tengoklah header dia, ada gambar anak isteri. Sungguh kekeluargaan. Aku tunggu turn aku pula ubah header aku. hihi.

Tak banyak benda nak komen, blog dah teratur. Cumanya blog archieve better dibuat scroll box sebabnya bila bertambah banyak entri dipublish, makin panjang pula blog dibuatnya. hehehe. Penceritaan yang selalu Bro Careno guna universal. Kadang cerita anak dia, Akiff. Best juga baca kisah budak kecik sedang membesar. hehe. Bro, semoga terus maju dalam hidup dan aktif blogging ya. Jangan lupa singah selalu blog picisan sheila ni (",)

sheila shahfiekry

Kembar aku, Sheila Eiman. Suka sangat masuk blog dia. Pernah berkolaborasi dalam satu giveaway dia. hehe. I jadi sponsor topup je pun. hihi. Header dia comel sangat, rasa nak buat camtu je. Blog dia juga ada menyediakan pelbagai tips seperti tips untuk blogger, tips keilmuan, tips cinta, tips sahabat dan lain-lain.

Tak banyak benda nak komen, adik Sheila ni pandai design blog dia. Cuma boleh disarankan untuk gabungkan beberapa widget kepada tabber. Blog mungkin akan nampak lebih unik dan menarik. Korang semua sudi-sudi jenguk blog kembar aku ni ya :)

sheila shahfiekry

Seorang lagi cikgu yang aku kenal, CN. CN sangat peramah, tak pernah tak balas blogwalking aku. hihi. Sheila suka sangat penggunaan pages. Semua yang CN bubuh, penting dan senang nak dicari dan dibaca. 

Background merah, memang cukup menambah perisa dalam blog. Nampak berani sangat. Biasanya wanita kan suka warna lembut-lembut. So macam satu keunikan tersendiri pada blog CN. Macam biasa, blog dah cukup cantik dan kemas, tapi kalau boleh kurangkan widget di sidebar? Jenuh gak nak scroll hingga ke bawah. Cuba gabungkan bloglist, blog archieve, top komentator dalam tabber widget. Yang lain semua awesome. Korang semua, rugi tak berkenalan dengan cikgu norazimah :)

sheila shahfiekry

Blog Nyssa ni first time singgah. Memang cantik dan aku suka sangat template dan background yang digunakannya. Simple gila, memang takda benda nak komen pun. Suka dengan penceritaan yang sempoi tu. Tapi aku tengok nyssa ni macam dah lama je tak berblogging, last entri pada 15 Oktober 2013.

Apapepun, nak ajak korang semua terjah-terjah la nyssa ye. Mana tahu lepas ni nyssa muncul semula dan berblogging. Boleh korang berbalas blogwalking. And nyssa, maafkan sheila ye sebab lambat sangat buat review ni. Entah nyssa baca ke tidak review ni. sobb sobbb sobbbb T____T

sheila shahfiekry

Antara blogger yang rajin dan sporting balas komen dengan aku. Memang cukup warrior! hehe. Seorang guru muda yang cukup aktif berblogging, dan berfacebook. hihi. Sheila suka sangat template yang muja guna ni. Nampak lebih tersusun dan efisen (dieja dengan betul ke?) Sesuai dengan pekerjaan muja sebagai guru professional.

Agak pelik sheila tengok header muja, ingatkan betul-betul header. Rupanya gambar berlink entri ekk. Dibahagian sidebar muja pun nampak lebih sedikit sebabnya muja dah alihkan sedikit sebanyak dipages bawah header. Mungkin widget about me boleh dialihkan ke tepi sidebar. Button fanpage bawah entri tu rasanya tak perlu kot. Muja dah letak benda yang sama kat sidebar. Overall, sheila taknak banyak komen. Sheila harap muja terus berblogging dengan semangat yang berkobar-kobar. hehe. Korang, jum follow muja yang hot ni (",)

23 comments

January 22, 2014 at 9:22 AM

seronok betul dapat kengkawan baru ni, bagus slot begini...

January 22, 2014 at 9:23 AM

sheila, kalau dapat reply komen mama ni, syukur... hihi
mama nak tanya pasal komli, berapa banner iklan harus diletak dalam blog, lagi satu kenapa graf pada komli mama tak bergerak, sedangkan 2 hari mama dah pasang komli... konfius ni..

January 22, 2014 at 9:52 AM

blog mereka da yg dah di follow ada yang belom... huhu..sekarang masa nak blogwalking dah suntuk...

January 22, 2014 at 10:36 AM

hehehe.. semua blogger hebat & terbaik ni !

January 22, 2014 at 10:49 AM

nanti kita blog dia orang ramai okay..

January 22, 2014 at 11:21 AM

Salam kenal dari Alycia.. tq singgah... xpe taun ni xdapat jalan2 jauh, kt jln2 dekat2 jer kat Malaysia.. negara kt kan besar kan ;)

January 22, 2014 at 11:36 AM

Tahniah kepada semua sahabat blogger yang telah di review blognya..moga terus success..insyaAllah..amin,,

January 22, 2014 at 1:32 PM

Thanks dear..malu CN puji2 cmtu gituww..ok, take note..nnti CN cuba ubah apa yg patut..thanks utk cadangan yg bernas ;)

January 22, 2014 at 3:09 PM

dah terjah dh..hehe..blog kami?ahaha

January 22, 2014 at 3:51 PM

Hehehhe... TQ shiela sbb review blog yg tak seberapa tu... pasal pandangan dan cadangan blog archive tu nnti akan diambil kira... hehhee... TQ.. semoga shiela pun sukses jugak...

January 22, 2014 at 5:31 PM

kenal blog muja, CN n blog abah...
selamat mereview sheila

January 22, 2014 at 5:34 PM

Ada berapa part lagi nie sheila.. tahniah sebab masih kental dok review semua blog yg join segmen sheila tue..bagus2.. keep it up... =D

January 22, 2014 at 5:46 PM

wah.. tq sheila for this.. it touches my heart tahu.. hehe.. rasanya bawah entry tu follow button.. like button tu untuk like entry.. bukan like fan page.. huhuu..lastly
good luck in blogging and in life too mother to be :-) :-) :-)

January 22, 2014 at 6:37 PM

best kalau saling kunjung mengunjungi kan..mengeratkan silaturahim di alam maya.some of them ada yang fiza kenal tu..yang tak kenal fiza nak pergi terjah :)

January 22, 2014 at 7:25 PM

fuh.rajinnya buat review..

January 22, 2014 at 8:43 PM

wah, boleh terjah ni...
shad datang sini balas kunjungan akak..
hepy blogging..

January 22, 2014 at 9:27 PM

jom singgah blog saya detikilham.blogspot.com

January 22, 2014 at 9:48 PM

nak terjah belog guru. hehe

January 23, 2014 at 1:47 AM

salam sheila..byk jugak ye blog2 yg zaza baru tahu ni.. hihihih...tapi yg muja tu zaza dh tahu.. hak len2 je... insyaallah...boleh zaza singgah kenal2.. :)

January 23, 2014 at 3:31 PM

Sya nk berkenalan la..jom jom

January 23, 2014 at 10:41 PM

tq sheila for this, terharu. hehe. yup, nisa baru nak start berblog balik ni. sbb baru bermula cuti sem. :)

January 25, 2014 at 11:48 AM

nih yang best nih, dapat kawan blog. hihi. saya dalam proses mencari kawan lah nih hahaha

January 28, 2014 at 10:03 PM

Thanks for sharing sheila. Best dapat cari kawan2 baru dalam dunia blog dan mengeratkan silaturrahim..

Post a Comment