BURGER BAKAR WALAWEI , KLUANG | norsheilasalleh.blogspot.com

BURGER BAKAR WALAWEI , KLUANG

Assalamualaikum...

Hari ni macam malas nak wordless wednesday. Lagipun dah lama tak update entri kan. Today nak sharing dengan korang satu entri menarik tentang makanan. Burger Bakar Walawei ni diketahui kewujudannya melalui facebook oleh akak ipar. Salah satu stall diorang dekat Kluang. Lepas makan besar dengan keluarga mertua, kitorang pakat-pakat nak makan burger sedap. Senang betul nak cari stall ni, betul-betul tepi traffic light keluar daripada station bus Kluang. Nama stall ni pun sangat sempoi, staff diorang muda-muda lagi. Nampak sangat muka remajanya pun adoi ter berrr. hehehe. Tapi nak menunggu burger tu siap, sangatlah mencabar.

Yang bestnya, puas hati bila terpandang sos jalapeno yang banyak dalam setiap burger. Taruhan yang menarik selain daripada keenakkan daging buatan mereka. Arghhh takleh nak lupa kesedapan kami sekeluarga berkongsi makan burger beramai-ramai. Muka kitorang excited sangat dapat jumpa stall ni. Jangan terkeliru pula, dekat station bus Kluang ni ada lagi satu stall burger. Yang ni boleh tahan power gak. Tapi tak sempat nak cuba. Dengar-dengar siap masuk newspaper tu pasal boleh menjana rm3000 sebulan. Perghhh hebak awok!

Rejoiced the pictures ♥
(malas nak bubuh banyak gambar kat stall ni, risau kome meroyan pulak)

terliur beb tengok banner diorang !
walawei - nama stall
dua buncitan =.='

DICORET OLEH :

36 comments

February 13, 2013 at 3:54 PM

nampak sedap aje tu !

February 13, 2013 at 4:34 PM

tak penah makan burger bakar ke burger rebus ke apa seme tu lah. ketinggalan sungguh akak ni kan. huhu

February 13, 2013 at 5:12 PM

sedap KA, sos jalapeno tu umphhh gila :))

February 13, 2013 at 5:14 PM

kak reen, carilah. sekarang kan famous amous burger bakar ni. ekk rebus ada ke? kuihkuihkuih ;p

February 13, 2013 at 8:33 PM

sedapnya..dah la saya suka makan burger..terliur tengok gambar..:-)

February 13, 2013 at 9:17 PM

wallaweiii. nak se.

February 13, 2013 at 10:10 PM

wallaweiii.!!!!!!!!!!!!!!!!!

February 13, 2013 at 10:53 PM

anda di tag : http://wonderfullife911.blogspot.com/2013/02/cats-fight-giveaway.html

February 13, 2013 at 10:55 PM

salam puan sheila ..romantisnya..sweettttt :)

February 13, 2013 at 11:22 PM

Selalu dengar pasal burger ni tapi tak berkesempatan lagi nak mencuba...

February 14, 2013 at 12:10 AM

lapar buger bakar la plk.. daging sangat sedap..

February 14, 2013 at 9:33 AM

Teringin nak rasa burger bakar gini..hehehe

February 14, 2013 at 10:24 AM

hee memang sedap. haruslah makan bila terlapar burger! hehehehe :)

February 14, 2013 at 10:26 AM

amik le, gambar je mampu bagi. hehehe ;p

February 14, 2013 at 10:27 AM

hehehehehehe ;p

February 14, 2013 at 10:29 AM

thanks for tagging me luna lee. sheila usha page ye :)

February 14, 2013 at 10:38 AM

hee romantis ke? euwwww sikit2 je yang :)

February 14, 2013 at 10:40 AM

harus cuba kak raudzah. memang tengah glamour ni. hehe rasanya sedap, harganya berpatutan :)

February 14, 2013 at 10:41 AM

yeahhh daging adalah sangat sedap berbanding ayam. hehehehehe sheila tak suka makan burger ayam. tak sedap!

February 14, 2013 at 10:41 AM

silalah cari stall yang berdekatan dengan rumah kak Akmar. hehe memang berbaloi untuk dirasa , hehehe :)

February 14, 2013 at 10:55 AM

Waaaa lagi pasal burger bakar.. nak ekna g cari gak nih.. Nasib baik kat rumah ade.. hehehe ;)

February 14, 2013 at 11:19 AM

heee semua orang suka burger bakar! haruslah updated! hehe. cik nurul jangan lupa rasa. sedap hingga terbawa-bawa dalam mimpi hihihihi ;)

February 14, 2013 at 11:28 AM

so far aku tak pernah lg merasa burger bakar ni. bila la nk ada kesempatan.. kat area aku ni mcm takde jer org jual burger bakar. burger ramly ada la..

February 14, 2013 at 12:11 PM

duduk mana bro? area Kl bersepah org jual burger bakar ni. kawasan luar tak jamin la. heheeh

February 14, 2013 at 12:41 PM

Aish 'tersilap' masuk sini time2 lapo cani...hewhew

February 14, 2013 at 12:50 PM

haahha sorry awak. tak jamin. lupa nak warning awal2 hahahahaha

February 14, 2013 at 1:21 PM

SEKARANG BURGER BAKAR TUMBUH MACAM CENDAWAN SELEPAS HUJAN.. :)

February 14, 2013 at 1:25 PM

betul tu fairus, senang nak cari. Malaysia kaya dengan makanan yang pelbagai. heee

February 14, 2013 at 4:39 PM

nape akk org kluang xtau nie...ish ruginya blk hrtu x pegi mkn... :D

February 14, 2013 at 4:47 PM

pasni boleh pergi cuba ye kak! dekat traffic light station bus Kluang tu. hee sheila pun first time kenal tempat dan cuba situ. hehehe

February 14, 2013 at 7:19 PM

umah mertua di kluang johor ye..hehe...

wahh...sedapnya..terliur pulak nk makan burger bakar..brapa ringgit ye burger bakar walawei ni.....

February 14, 2013 at 8:00 PM

wahh tngok nm je la.. walaweii, he menggambarkan kesedapan bege beliau :D
*ehem 2 buncitan ?? heee buncitan yg sorng tu berisi dh ke ? ^_^

February 15, 2013 at 10:56 AM

aah, orang Johor kak. hehe. kalau tak silap sheila order burger daging bakar taruk cheese dalam rm 6.50.. murah je. sedap pula tu :)

February 15, 2013 at 10:56 AM

hahah sempoi kan nama stall dia. ehehehe. buncit kosong je mar. belum berisi lagi. hehehhehee :)

February 15, 2013 at 6:19 PM

hee...mcm sedap jel...nak try jauh la pulak kat kluang...heee~

February 18, 2013 at 11:06 AM

memang sedap. cuba cari dekat yang dekat2 dengan rumah ezad. mesti ada punya. hehehhehe :)

Post a Comment